Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ..."ΚΟΥΡΕΑ" ?...


Αυτή η διεθνής συζήτηση, για το αν θα γίνει ή όχι νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δεν γίνεται, βέβαια, μόνο, με φόντο τις γερμανικές εκλογές και τους ψηφοφόρους της Μέρκελ. ΄Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, κάνει λάθος και μάλιστα μεγάλο. Μπορεί να μην θέλουν να πουν, από τώρα, τι θα κάνουν και να δώσουν το έναυσμα, για ακροδεξιούς ξεσηκωμούς στη Γερμανία, το ζήτημα, όμως, αυτό δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία, αφού, όπως τους καρφώνει κι η Λαγκάρντ, «υπάρχουν υποσχέσεις στην Ελλάδα, που θα τηρηθούν…» !
Τι λένε οι υποσχέσεις ; Μα, πως στην περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα, το χρέος της θα κουρευτεί εκ νέου, για να καταστεί βιώσιμο. Άλλωστε, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, το πρόγραμμα πάπαλα !
Δυστυχώς, όμως, η ουσία του όλου θέματος δεν βρίσκεται στο αν θα γίνει ή όχι νέο κούρεμα. Αυτό μοιάζει αναπόφευκτο και για την Ελλάδα και για, κυρίως, για την Ευρωζώνη. Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται και δεν τίθεται, σχεδόν από κανένα, είναι «ποιος θα πληρώσει το κόστος του νέου κουρέματος» ;

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ''ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ'' ??? ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ...


 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ,
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΞΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 'ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ'.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κράτος και δημόσιο χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο με στρεβλό, πελατειακό, άναρχο και άδικο τρόπο.
Δεν διαφωνεί κανείς πιστεύω, ότι οι δομές του κράτους και οι υπάλληλοι που το υπηρέτησαν, ήταν κυρίως αποτέλεσμα ενός ρουσφετολογικού κομματικού πελατειακού συστήματος.
Δεν υπάρχει επίσης καμιά αντίρρηση ότι κοινωνία, εργαζόμενοι, συνδικάτα και πολίτες γαλουχήθηκαν μέσα σ' αυτό το φαιδρό κράτος και δεν το αντιπάλεψαν.

Και φτάσαμε σήμερα. Μια χώρα βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση, με την κοινωνία και τους πολίτες να αποτελούν φέουδο της Τρόικας και να τεμαχίζεται σε δόσεις, στέλνοντας καθημερινά ανθρώπους μαζικά στην ανεργία, στην απελπισία και την απόγνωση.
Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να εκσυγχρονίσουν το κράτος, τις δομές, το φορολογικό, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.