Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ !! ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ !!


Ένα σκληρό κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη που θα προβληματίσει

Μέρες με απασχολεί η σκέψη της συμμετοχής μου, κυρίως λόγω της ιδιότητας του πρώην Γραμματέα του πάλαι ποτέ Εθνικού Συμβουλίου, στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη, που οργανώνει η σημερινή του ηγεσία. Κατέληξα ότι σΣτο δίλημμα της συμμετοχής ή όχι υπήρχαν πολλά επιχειρήματα ένθεν κακείθεν.
Πολιτικά, επικοινωνιακά, ιδιοτελή αλλά κυρίως ανιδιοτελή, ηθικά και συναισθηματικά. Αντιφατικά, παρορμητικά, ψυχρά υπολογιστικά.
Μέχρι που κατάλαβα ότι σε αυτή την πολυσύνθετη και στενόχωρη διαδικασία μας έχει βάλει τεχνηέντως η σημερινή ηγεσία. Πρώτον με το ύφος της που μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε εάν θέλουμε να παρευρεθούμε στην επέτειο. Και δεύτερον με τα ηθικά διλήμματα που μας θέτει, κυρίως θέλοντας να επιβάλει μία προς τα έξω εικόνα «οικειοθελούς μαντρώματος» χάριν της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κλπ,κλπ. Καταλήγω: Πρώτον εσείς, της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ευθύνεστε για το ότι δεν μας έχετε αφήσει καμιά διάθεση να παρευρισκόμαστε στις αμφίσημες επετειακές εκδηλώσεις. Θα προσκαλέσετε και τους κυβερνητικούς εταίρους, υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου, στις προκλήσεις των οποίων αντιδράσατε ως ΚΟΔΗΣΟ;

Στο ΕΣΡ το μπαλάκι για τον 902


Να διερευνήσει τις συνθήκες αγοραπωλησίας του 902, σταθμού εθνικής εμβέλειας με άδεια από το 1993, καλείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έλαβε τον σχετικό φάκελο από τον Δημήτρη Ράπτη, νομικό σύμβουλο της Α Horizon Media.

Πρόκειται για κυπριακή offshore, μέτοχος της οποίας είναι η εταιρεία Naloita Ventures Ltd, με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Ο νομικός εκπρόσωπος της νέας ιδιοκτησίας του 902 δεν ήταν υποχρεωμένος να αποκαλύψει την ταυτότητα των φυσικών προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Α Ηorizon Media, στην κατοχή της οποίας βρίσκεται πλέον η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, εδρεύει στην Κύπρο στην ίδια διεύθυνση με τα γραφεία του Zoom, συμφερόντων των Φίλιππου Βρυώνη και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ενδεχομένως βέβαια να πρόκειται για συγκατοίκηση που αφορά απλώς σε κοινούς νομικούς εκπρόσωπους.
Ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης και στον Extra 3, τις προάλλες διέψευσε πληροφορίες που τον ήθελαν να σχετίζεται με την αγοραπωλησία του 902.

Υπό ανάπτυξη σύστημα που «αναγνωρίζει» πρόσωπα εξ αποστάσεως


Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η είσοδός της στο κόσμο των τεχνολογιών παρακολούθησης ήταν αναπόφευκτη: η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεγάλο «στοίχημα» στον χώρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο πάνω στην ανάπτυξη ενός συστήματος παρακολούθησης που συνδυάζει υπολογιστές και βιντεοκάμερες με στόχο τη «σάρωση» πληθών ανθρώπων και την αναγνώριση συγκεκριμένων ατόμων.
Το σχετικό πρόγραμμα ονομάζεται BOSS (Biometric Optical Surveillance System) και, όπως αναφέρεται, δοκιμάστηκε το περασμένο φθινόπωρο μετά από ένα διάστημα δύο ετών ανάπτυξης. Αν και δεν είναι ακόμα έτοιμο προς χρήση, θεωρείται πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, κάτι που έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στο χώρο των υπέρμαχων της ιδιωτικότητας, ειδικά εν μέσω της εν εξελίξει υπόθεσης των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις από την NSA.

Άδοξο τέλος για τον πολιτικό έρωτα Μέρκελ-Σαμαρά

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos
Όχι κούρεμα, μόνο δάνειο... Πρώτα ο Β. Σόιμπλε, μετά ο Επίτροπος Ρέν, τελικά και η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ προεξοφλούν ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα στα μέσα του 2014. Αυτή η εξαγγελία εκ των πραγμάτων αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα περί success story γιατί σημαίνει νέο μνημόνιο κ παράταση της ομηρίας στην Τρόικα. Της Αγγελικής Σπανού
Διπλωματικές πηγές αποδίδουν τα γερμανικά αποκαλυπτήρια στην πίεση που έχει ασκήσει η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση στην γερμανική κυβέρνηση καταγγέλλοντας απόκρυψη της αλήθειας για το ελληνικό ζήτημα από τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Έτσι, Μέρκελ και Σόιμπλε αποφάσισαν να παραδεχτούν την πραγματικότητα, ότι το ελληνικό πρόγραμμα από τυγχάνει, και να καθησυχάσουν τους Γερμανούς πολίτες ότι δεν θα υποστούν τα βάρη από μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά θα βρεθεί λύση μέσω αλλού δρόμου, δηλαδή με παράταση της ακολουθούμενης θεραπείας (δόσεις και προαπαιτούμενα). Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους πρωταγωνιστές στο παιχνίδι της ευρωζώνης, θα προσφερθεί μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τον δανείων, ενώ μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος από τα ποσά άμα κεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ΕΣΜ -αλλά άμεσο κούρεμα δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς, πόσο μάλλον όταν ξένοι ομολογιούχοι που ζημιώθηκαν από το psi βρίσκονται σε δικαστικούς αγώνες.

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !...


Ηταν ίσως για τα περισσότερα νοικοκυριά η τελευταία εβδομάδα της μικρής αναστολής από τα τεράστια προβλήματα που είναι σε διαρκή εξέλιξη. Από αύριο η σκληρή πραγματικότητα θα είναι και πάλι παρούσα για να μας θυμίζει τις υποχρεώσεις οι οποίες δεν πήραν καμιά αναβολή. Φόροι εισοδήματος, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και οι δόσεις από προηγούμενες ρυθμίσεις ορμούν απειλητικά στα τελευταία ίχνη διαθέσιμου εισοδήματος, τη στιγμή που η κρίση βρίσκεται στο σημείο αιχμής και το φως στο τούνελ βλέπουν μόνο τα μάτια της κυβέρνησης.

Σε λίγο θα αρχίσει να ξεφουσκώνει και ο μύθος ότι η φετινή αύξηση του τουρισμού θα έλυνε σημαντικά προβλήματα. Γιατί ναι μεν οι φετινές αφίξεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία, πλην όμως οι ξένοι κατευθύνονται σε συγκεκριμένους προορισμούς, με τις μεγάλες μονάδες και τα αεροδρόμια που μπορούν να υποδεχθούν τον μαζικά κατευθυνόμενο τουρισμό. Ωστόσο, πολλές περιοχές που δουλεύουν κυρίως με Ελληνες δεν είδαν αύξηση αφίξεων, αλλά τουναντίον μείωση τόσο ως προς τον αριθμό και τις ημέρες διανυκτερεύσεων όσο και ως προς την κατανάλωση. Και ήταν παλιά οι Ελληνες οι καλύτεροι πελάτες και ήταν ο εσωτερικός τουρισμός που έδινε φτερά στην κατανάλωση και στην τροφοδοσία της ρευστότητας.

Όμορφος κόσμος αστικός, ακροδεξιά πλασμένος


σημειώσεις

“Ο Μελισσανίδης, που ταξίδευε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με πάρει μαζί του για να με εξυπηρετήσει. Έτσι και αλλιώς θα σταματούσε στην Κεφαλλονιά για ανεφοδιασμό, οπότε θα άφηνε και εμένα”.

Αυτή ήταν η δήλωση του πολύφερνου Σ. Σταυρίδη ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ανακοίνωση ‘’παραίτησης’’. Είχε πάει εκτάκτως στην Αθήνα, έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΠΑΠ ΑΕ (ύψους 652 εκατ. ευρώ) στον Μελισσανίδη και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του (γνωστού λαθρέμπορου) Μελισσανίδη για να μεταβεί στο εξοχικό του στην Κεφαλλονιά. Τι ‘’εισιτήριο’’ πλήρωσε (ή μήπως πληρώθηκε;) δεν μάθαμε...

Μια ανθρώπινη στιγμή επιπολαιότητας από ένα ακάματο πωλητή αγροτεμαχίων ‘’από τα τσιφλίκια του πατέρα του’’;
Πως είπατε; Θαυμάστε τι δήλωσε την επόμενη μέρα:
«Καθόλου δεν μετάνιωσα κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα [...] Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες».

«Αμετάβλητη η λογική που οδηγεί στην αποτυχία»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ (καθηγητής ΑΠΘ, σύμβουλος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου για θέματα Παιδείας)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

«Μία από τα ίδια» χαρακτηρίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Τσιάκαλος τις αλλαγές στα Λύκεια. Υποστηρίζει ότι δεν συμβάλλουν στην περιλάλητη αυτοτέλειά τους, καθώς υπονομεύονται και ακυρώνονται από τη μορφή και τη βαρύτητα που έχουν οι εισαγωγικές εξετάσεις.

Επικεφαλής, επί τριετία, της επιτροπής για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Κύπρο και νυν σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας του Λουξεμβούργου, ο κ. Τσιάκαλος τονίζει ότι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σταμάτησε να έχει τη μορφή διαγωνισμού, όχι γιατί η πολιτεία δεν μπορούσε να επωμιστεί το οικονομικό βάρος, αλλά γιατί «ήταν δέσμια συντηρητικών ιδεολογικών αγκυλώσεων και μικροκομματικών ιδιοτελειών».

* Ποια είναι η πρώτη εκτίμησή σας σχετικά με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται στο Λύκειο; Αλλάζει κάτι επί της ουσίας;

Δευτέρα «κλειδώνει» η διαθεσιμότητα – απόλυση για επιπλέον 4.600 υπαλλήλους


Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα «κλειδώσουν» οι θέσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 διαθέσιμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το μεγαλύτερο μέρος θα κληθούν να σηκώσουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας με το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και το νοσηλευτικό προσωπικό. Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν και υπάλληλοι άλλων υπουργείων με λίγα προσόντα και με διορισμό εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με το «Έθνος», που επικαλείται στοιχεία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το σύνολο των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη 4.401 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.114 εκαπιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εισβολή με πολλούς αποδέκτες στο Πολυτεχνείο


Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χωρίς να ειδοποιηθούν καν οι πρυτανικές αρχές.
Για άλλη μια φορά το βίντεο δεν δείχνει τίποτα το αξιόποινο εκτός αν στις «έκνομες» ενέργειες συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη σημαιών για συγκεντρώσεις και οι προστατευτικές μάσκες για τα δακρυγόνα.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι υπήρξαν «καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων… Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν έξι (6) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί».
Όπως μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αρχικά υπήρχαν φήμες ότι η αστυνομία αναζητούσε τον server που εξυπηρετεί το δίκτυο Indymedia – κίνηση που θα αποτελούσε σαφές μήνυμα και προς όσους θέλουν να διατηρήσουν ζωντανό το σήμα της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης μετά τη διακοπή της αναμετάδοσης από την EBU.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Πηγή: Εισβολή με πολλούς αποδέκτες στο Πολυτεχνείο - RAMNOUSIA

ΕΡΤ - NO PASSARAN !!...


Τα δίνουν όλα για τον Σεπτέμβριο οι απολυμένοι της ΕΡΤ
Στη μετάδοση κανονικού ειδησεογραφικού προγράμματος μαζί με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς τον Σεπτέμβριο, με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους, προσβλέπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
«Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε στο διαδίκτυο. Έως το βράδυ αποκαθιστούμε και τα Μεσαία, που ‘έπεσαν’ το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να βγούμε στον αέρα με κανονικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο, στο οποίο σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε και άλλους διαμαρτυρόμενους κλάδους», έλεγε στο tvxs.gr συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το ενημερωτικό ντεμπούτο της ΔΤ.
Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε αρνητική εντύπωση τόσο αυτή καθ' αυτήν η συμμετοχή πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο εγχείρημα της νέας δημόσιας τηλεόρασης, όσο και η παρουσία τους στο πάνελ της ΔΤ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής εκπομπής την Τετάρτη.

Στροφή 180 μοιρών αναγκάστηκε να κάνει η διοίκηση του ΟΑΣΑ για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση (Βίντεο)

Στροφή 180 μοιρών αναγκάστηκε να κάνει η διοίκηση του ΟΑΣΑ, μετά τον καταιγισμό στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που έχασε την ζωή του ο 19χρονος Θανάσης στο Περιστέρι.
Ενώ αρχικά είχε εκδώσει μια κατάπτυστη ανακοίνωσηπου κάλυπτε απόλυτα τον ελεγκτή, τώρα αναδιπλώνεται και –όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε – κάνει λόγο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, στην έρευνα που κάνει, ο ελεγκτής «παραβίασε όλους τους κανόνες που ισχύουν για το πώς πρέπει να γίνονται ο έλεγχος των εισιτηρίων και το ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά απέναντι στους παραβάτες καθώς απαγορεύεται ρητά κάθε είδους αντιπαράθεση».
Αν και η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Θανάση Καναούτη δεν έχουν ολοκληρωθεί κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλάει για ένα απλό τυχαίο δυστύχημα.