Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τι εστί βερίκοκο λοιπόν;


Με το σημερινό άρθρο μπορεί να θυμώσω κάποιους ταχτικούς αναγνώστες, διότι θα επαναλάβω μερικά πράγματα που τα έχω ξαναγράψει, και μάλιστα χωρίς να δίνω, τουλάχιστον, την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου. Άλλοι πάλι θα παραπονεθούν, και με το δίκιο τους, ότι το ιστολόγιο έχει μετατραπεί σε ένα είδος “Παρατηρητηρίου του Άδωνη” διότι, λίγες μόνο μέρες μετά το άρθρο για τη μνημειώδη γκάφα του υπουργού (οΘντκ) Υγείας που άλλαξε τα φώτα στον γιατρό Δημοκήδη, σας παρουσιάζω ένα ακόμα άρθρο που ξεκινάει από κάτι που είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.Του Νίκου Σαραντάκου
Και τι δεν είπε, βέβαια. Χτες το πρωί στο δελτίο του Μέγκα, ο κ. Υπουργός εξαπέλυσε βάναυση επίθεση στη συνδικαλίστρια της Πολυκλινικής που είχε απέναντί του, με ιταμές εκφράσεις που ταιριάζουν περισσότερο σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου (“έπρεπε να απολυθείτε για να δείτε τι εστί βερίκοκο”) ή σε χωροφύλακα της εποχής της χούντας (“από τη Σοβιετική Ένωση που ήρθατε”) παρά σε υπουργό ενός σημαντικού υπουργείου που έχει να διαχειριστεί θέματα (κυριολεκτικά!) ζωής ή θανάτου για τους πολίτες.

Ο Ομπάμα, η Συρία και η Αυτοκρατορία του Χάους


Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο ‘Ασαντ κατελήφθη προφανώς από κρίση ανίας. Κέρδιζε τον πόλεμο, όταν όλοι περίμεναν ότι θα χάσει. Σου λέει λοιπόν, τι να κάνω για να ξεβαρεθώ, παίρνει τα χημικά του και, άνευ αποχρώντος λόγου ή πιθανού κέρδους, τα ρίχνει σε μια γειτονιά της Δαμασκού, γεμάτος περιέργεια να δει αν θα του κάνει τίποτα η υπερδύναμη. Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.
Δεν πρόκειται απλώς για προβοκάτσια, είναι από τις πιο χοντροκομμένες. Το μόνο «στοιχείο» που τη στηρίζει είναι η υποκλοπή μιας συνομιλίας από τις – εγνωσμένης ειλικρίνειας και αξιοπιστίας – ισραηλινές υπηρεσίες. Η προσφυγή σε όλο και πιο κραυγαλέα ψέμματα δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία, είναι ενδεικτική του νέου, παρόντος ολοκληρωτισμού. Ζητάνε από όλους μας, είτε πρόκειται για την καταστροφή της μιας μετά την άλλη αραβικής χώρας, είτε για τους «πολέμους χρέους» κατά των Ευρωπαίων, όχι μόνο να φωνάζουμε «ο γάιδαρος πετάει», αλλά και να ανυπομονούμε στο τέλος, ει δυνατόν, για την εκτέλεσή μας, όπως ο κατηγορούμενος στη «Δίκη» του Κάφκα. Μας λένε ότι θα εξουδετερώσουν με βομβαρδισμούς τα χημικά του ‘Ασαντ – μα, αν το κάνουν, θα διακινδυνεύσουν λογικά μια πολύ μεγάλη καταστροφή.

ΡΩΣΙΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Η Ρωσία κατήγγειλε την Παρασκευή τις παρατηρήσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με μια πιθανή «περιορισμένης, κλίμακας στρατιωτική δράση» κατά της Συρίας. «Οι απειλές αυτές είναι απαράδεκτες», ανέφερε από τη Μόσχα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας «η μονομερής χρήση βίας» που παρακάμπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με τον Λουκάσεβιτς αυτό θα περιέπλεκε και θα καθιστούσε πιο δύσκολη την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας, ενώ θα προκαλούσε πρόσθετες απώλειες.
Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και συνεχίζει να μπλοκάρει τη διεθνή δράση στα Ηνωμένα Έθνη.

πηγή: iefimerida.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ» ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ


ΠΕΡΙΕΡΓΗ «ΙΣΟΠΑΛΙΑ» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΕΙ GALLOP ΤΗΣ METRON ANALYSIS που δημοσιεύεται στον «Επενδυτή» του Σαββάτου (31/8). 

…KI’ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της νέαςδημοσκόπησης της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

Ν.Δ: 29,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 29%
ΠΑΣΟΚ: 6,8%
ΑΝΕΛ: 5%
Χ.Α: 11,7%
ΔΗΜΑΡ: 3,1%
ΚΚΕ: 6.9%
ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,4%
ΑΛΛΟ: 4,4%

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία και «εβδομάδα κινητοποιήσεων»

Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/ FosPhotos
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».

Η αρχή θα γίνει από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει μια «εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων» έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί 48ωρη απεργία. «Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ

Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ καλεί «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα».