Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

DWN: Κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ για το φυσικό αέριο


«Η αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ συνδέεται με την ζωτική ανάγκη και τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ να εξασφαλίσει την ενεργειακή της τροφοδοσία και επάρκεια», επισημαίνει σε δημοσίευμά της η διαδικτυακή πλατφόρμας οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten αναφερόμενη στον αγωγό TAP.

«Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι’ αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Wirtschafts Nachrichten σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ανεργία της εποχής του ‘60



Σε 37 δισ. ευρώ υπολογίζει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) την απώλεια που υπέστησαν οι μισθωτοί την τελευταία τριετία από μειώσεις των αποδοχών τους και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, συμβάλλοντας στη μείωση της εγχώριας ζήτησης κατά 31,3%. Η αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους την ίδια περίοδο 2010-2013 μειώθηκε κατά 37,2%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του έτους 2000, ενώ η ανεργία επέστρεψε στα επίπεδα του 1961 με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες.

H Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013 του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας καθ. Σάββα Ρομπόλη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «τα στοιχεία της Έκθεσης επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα μια εναλλακτική μακροοικονομική πολιτική οικονομικά και κοινωνικά αποτελεσματική».

Ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προετοιμάζονται για την εμφάνισή τους στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, με κεντρική επιδίωξη να πείσουν για την αποφασιστικότητά τους να συγκρουστούν με την Τρόικα και ότι νέο μνημόνιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει αναπτυξιακό σχέδιο με ορίζοντα το 2021 (όταν συμπληρώνονται 200 χρόνια από το 1821!) και να διαβεβαιώσει ότι πλησιάζει η έξοδος από το τούνελ της λιτότητας και της ύφεσης. ΟΕυ. Βενιζέλος θα δημοσιοποιήσει την Προγραμματική Συμφωνία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την οποία θα αποκλείονται κατηγορηματικά νέα μέτρα, ενώ θα προβάλλει (ξανά) το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Της Αγγελικής Σπανού

Η επικοινωνιακή στόχευση είναι να καλλιεργηθεί αισιοδοξία, ότι τοsuccess story συνεχίζεται, και παράλληλα να φτιαχτεί κλίμα αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους των πιστωτών, με σημείο αιχμής τις πιέσεις για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και τη ΛΑΡΚΟ.

Πονοκέφαλος για Καψή. Η ΕΡΤ θα καλύψει την ΔΕΘ ενώ είναι η μόνη με ανταποκριτή στην Μ.Ανατολή.


Η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως την ΔΕΘ όπως αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της, φέρνοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον “άρχοντα της ΝΕΡΙΤ”, Παντελή Καψή.

Επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τις Συνεντεύξεις Τύπου των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. Ακόμη, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως και τα στελέχη τους, δεν θα πάρουν μέρος σε καμία εκπομπή της ΔΤ όπως και οι συνδικαλιστικές ενώσεις.

Μιλάμε για μια νίκη -επικοινωνιακή μεν-, αλλά και ουσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Πόσω μάλλον αν ο Σαμαράς δεν παραθέσει Συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη.
Μέσα σε όλα αυτά, η ΕΡΤ είναι η μόνη που έχει αυτές τις κρίσιμες ώρες, ανταποκριτή στην Μέση Ανατολή, τον Πάνο Χαρίτο.

Η τρόικα διεκδικεί εκκλησίες, βραχονησίδες, δάση και νοσοκομεία


Tέλος Σεπτεμβρίου οι διαπραγματεύσεις

Απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) – Οι δανειστές επιδιώκουν διεύρυνση αρμοδιοτήτων για το νέο «ΤΑΙΠΕΔ εξωτερικού» – Στόχος και η πώληση κρατικής γης και περιουσίας

Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η πώληση της περιουσίας του Δημοσίου δεν αφορά μόνο στα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ και στα κρατικά ακίνητα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί αλλά επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτήσει να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, αναξιοποίητη κρατική γη (μεταξύ των οποίων βραχονησίδες και ξερονήσια στο Αιγαίο), παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ».

Θ.Δρίτσας: Αν τις κλείσουν, θα πρέπει να πέσουν


Μετά το αίτημα που φέρεται να εκφράζει η τρόικα μέσω email για το κλείσιμο των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοί τους βρίσκονται επί ποδός πολέμου, ενώ η κυβέρνηση επικοινωνεί με κάθε τρόπο την «δύσκολη διαπραγμάτευση» με την τρόικα και την «απάντηση» που ετοιμάζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, εγκαλεί την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο tvxs.gr τονίζει ότι οι ΕΛΒΟ και ΕΑΣ είναι ελλειμματικές εξαιτίας της κακοδιαχείρησης των προηγούμενων κυβερνήσεων και των χρεών που έχουν συσσωρευθεί από οφειλές έργων. Υποστήριξε ότι με ένα «σωστό νοικοκύρεμα» οι εταιρίες θα γίνουν παραγωγικές, ενώ «ένα κλείσιμο θα είναι αιτία να απομακρυνθεί η κυβέρνηση από την εξουσία» καθώς «δεν χωράνε τρίτοι σε ένα θέμα που αφορά το ελληνικό κράτος».

Ποια η κατάσταση των οικονομικών της ΕΛΒΟ και της ΕΑΣ;
Η ΕΛΒΟ και η ΕΑΣ έχουν ελλείμματα. Είναι ελλείμματα κακοδιαχείρισης εξαιτίας των κομματικών και παραγοντικών παρεμβάσεων όπως και της επιρροής ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι επίσης ελλείμματα που προέρχονται από οφειλές προς τις εταιρίες που δεν έχουν εξοφληθεί.

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ" - Μετακινούν αυτοκινούμενα συστήματα οι Σύροι - Τα προστατεύουν με ειδικές δυνάμεις


Πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ που διαθέτουν ανταποκριτές στην Συρία αναφέρουν ότι "Υπάρχουν συνεχείς μετακινήσεις των συριακών αυτοκινούμενων βαλλιστικών συστημάτων SCUD και κορεατικής κατασευκής βλημάτων Hwasong-6 κλπ, ενώ, ειδικές δυνάμεις έχουν πλαισιόσει όλα τα βαλλιστικά συστήματα και τις πυροβολαρχίες των συστημάτων Bastion με τα βλήματα Yakhon".

Αυτό σημαίνει ότι οι Σύροι θα απαντήσουν με μαζικές ρίψεις βαλλιστικών βλημάτων με πρώτη υποψήφια χώρα την Τουρκία...
Η πρώτη διατύπωση απειλής για "Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο" υπήρξε πριν από λίγο και προήλθε από την πλευρά του κύριου πρωταγωνιστή της κρίσης της Συρίας: "Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του", ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊσάλ Μοκντάντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.