Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η συναυλία της χρονιάς 11/9 στην ΕΡΤ

Το ραδιομέγαρο επιστρέφει δυναμικά με συναυλία δεκάδων καλλιτεχνών

Αμέτρητο πλεόνασμα αλητείας


Γράφει ο Καρτέσιος

Δεν μας έφτανε η σαχλομαγκιά του Άδωνη Γεωργιάδη περί βερίκοκων και «κερνάμε φιστίκι» λες και απευθυνόταν σε ομοϊδεάτισσές του μαϊμούδες και όχι σε εργαζόμενους… Δεν μας έφτανε ο ανεκδιήγητος γόνος παπαλίνας, Μίλκος Βαρβιτσιώτης, που δήλωσε με ηλίθιο κυνισμό «πουλήστε τα σπίτια σας αν δεν έχετε να πληρώσετε φόρους, τι θέλετε να σας κάνω εγώ;»… Δεν μας φτάνει ο θρασύς βοηθός λογιστή Γιάνης Στουρνάρας, που η μοίρα και η δική μας μαλακία τα έφερε έτσι ώστε να ανακοινώνει «ψοφήστε από το κρύο ζώα» διαβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι κατάλληλος ο καιρός για μειώσεις φόρων στο πετρέλαιο»…
Δεν μας έφτανε η κοροϊδία του success story της πρωθυπουργικής καρικατούρας, των δήθεν επενδύσεων του καταγέλαστου Χατζηδάκη, των μαγικών «νέων θέσεων εργασίας» του τραγικά ανίκανου Βρούτση, καθώς όποτε ανακοινώνονται αυξάνεται η ανεργία…
Δε μας έφταναν αυτά κι άλλα τόσα, πρέπει τώρα να υποστούμε την υποκρισία, το ψέμα, την εξαπάτηση και την αλητεία τους σχετικά με τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Πρόκειται περί αλητείας και εξαπάτησης και ΑΝ υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε σήμερα να απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης στην Συρία. Του Γ.Βαρουφάκη


Σε κάποια συνοικία της Δαμασκού σιωπηλοί γείτονες μεταφέρουν στο νεκροταφείο πτώματα σε κατάσταση αγκύλωσης που μόνο η χρήση χημικών όπλων Σαρίν μπορεί να εξηγήσει – αέρια που κάνουν τους μυς να πετρώνουν, οδηγώντας το θύμα στην «τσιμεντοποίηση» και στον πιο επίπονο θάνατο που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.

Το δράμα, όμως, αυτών των ανθρώπων δεν παίζει κανέναν ρόλο στην κουβέντα που έχει αναπτυχθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την επικείμενη αμερικανική «αντίδραση». Το θέμα δεν ήταν ποτέ η Συρία. Το θέμα ήταν, από την οπτική του Πενταγώνου, το Ιράν και, από την οπτική των δυτικών μέσων, το μύθευμα της Δύσης για τον εαυτό της.

Τσίπρας: Αν εξωθηθώ σε μονομερή ενέργεια δεν θα διστάσω

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/FosPhotos
Τη βεβαιότητα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές εκφράζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υποστηρίζοντας πως για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40-50% «που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως, παρόλο που δεν το επιθυμεί, αν εξωθηθεί σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών, δεν θα διστάσει, ενώ σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «το ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής».
Διαβάστε επίσης
Εξάλλου, όπως σημειώνει, η μείωση του χρέους σε συνδυασμό με τον τερματισμό της λιτότητας και ένα σχέδιο άμεσων δημόσιων και αναπτυξιακών επενδύσεων, θα σηματοδοτούσε την έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ακόμη πως μόνη λύση είναι να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ύφεση και να απαλλαγεί η χώρα από την πολιτική των μνημονίων.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «παραληρηματική» και «άνευ προηγουμένου» ενώ διερωτάται εάν ξέρει ο πρωθυπουργός σε ποια χώρα βρίσκεται.

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, ‘τάξη’ στην παιδεία και την υγεία, όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.
» Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος, για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα, για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ:"Ξαφνικός θάνατος" στον ΟΣΕ" και απολύσεις στις Εφορίες


Με τίτλο: ""Ξαφνικός θάνατος" και για τον ΟΣΕ" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι μετά την ΕΡΤ, η τρόικα απαιτεί και νέο "λουκέτο", ενώ οι Βρυξέλλες στέλνουν τελεσίγραφο: "Να καταργηθούν οι δομές του δημοσίου που δεν είναι απαραίτητες ".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το κλείσιμο των
σιδηροδρόμων θέτουν οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ακόμη, ζητούν και επίσπευση της αναδιάρθρωσης του φορολογικού μηχανισμού, με απολύσεις υπαλλήλων από τις εφορίες. Ολες οι λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η "καυτή ατζέντα" του ελέγχου της τρόικας, ο οποίος θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Μπορεί όλα αυτά να συγκρούονται με όσα υποστήριξε το πρωί στη ΔΕΘ ο Σαμαράς,όμως ποιος τον πιστεύει;Κι ας μην ξεχνάμε πως όλοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν και πάλι ο Χατζηνικολάου έγραφε για το κλείσιμο της ΕΡΤ κι έπεσαν να τον φάνε,αλλά πολύ γρήγορα αποδείχτηκε πως είχε δίκιο!

Με δεκανίκι νέο εκλογικό νόμο

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Εδώ και χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούσε ένα ιδιαίτερο μεσαίο/τοπικό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης με τους Δημάρχους να μένουν εναγκαλισμένοι από κόμματα και να τα εξυπηρετούν ή να διαμορφώνουν συμμαχίες βάσει κομματικών συνεργασιών. Του Δήμου Χλωπτσιούδη

Ο προτεινόμενος/διαρρέων εκλογικός νόμος αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια της Κεντρικής Εξουσίας να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και μόνο η συζήτηση για τον τρόπο εκλογής μακριά από τους Δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί μία ακόμα κρατική αυθαιρεσία κι επιβολή. Ο τρόπος εκλογής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης των τοπικών κοινωνιών, μέσω των θεσμικών οργάνων και των επιτροπών διαβούλευσης. Αντίθετα, η Κυβέρνηση, πιστή στο αυταρχικό παρελθόν των Κεντρικά Σχεδιασμένων αποφάσεων, προαναγγέλλει νέο τρόπο εκλογής.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ


Απειλές για μαζικές απαγωγές και σφαγές αμερικανών πολιτών, ακόμη και για βιασμό και δολοφονία της κόρης του Ομπάμα, εκτοξεύει ο Αλιρέζα Φοργκάνι, πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Κις του Ιράν, αν το Κογκρέσο ψηφίσει επίθεση κατά της Συρίας, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο «the Daily Caller».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “the Daily Caller”, o πρώην Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί την Ουάσινγκτον πως, σε λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δώσει το πράσινο φως για στρατιωτική επέμβαση στο Συρία, οι Ιρανοί θα προβούν σε σκληρά αντίποινα.

ΌΠΟΙΟΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


Επίθεση προς την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική εξαπέλυσαν οικονομικοί φορείς και συνδικάτα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, καταθέτοντας προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Η χώρα έχει πτωχεύσει κι όσοι επικαλούνται ότι θέλουν να τη σώσουν, ας τη σώσουν μαζί με τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα» τόνισαν, μίλησαν για «απουσία πειστικής πολιτικής πρότασης», ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα των βασικών οικονομικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, ζήτησαν άμεσες λύσεις και προειδοποίησαν ότι «δεν θα καθίσουν ήσυχοι» με σταυρωμένα χέρια.
Επίσης ανακοίνωσαν ότι μέχρι το τέλος του έτους ομάδα παραγωγικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων της χώρας θα συγκεντρώσουν σε ένα ενιαίο κείμενο-πόρισμα τις θέσεις και τις προτάσεις τους και θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για την παραγωγική δομή τής μεταμνημονιακής Ελλάδας και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της.

Αύξηση αυτοκτονιών λόγω της ανεργίας Ο υψηλότερος δείκτης εμφανίζεται στην Κρήτη


Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα». Τον υψηλότερο δείκτη εμφανίζει η Κρήτη, όπου από το 2011 έως το τέλος του φετινού Αυγούστου έχει καταγεγραμμένους 120 αυτόχειρες

Του Γιάννη Μπασκάκη

Ανεργοι είναι το 33,3% των ανθρώπων που κάλεσαν φέτος στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) του μη κυβερνητικού οργανισμού «Κλίμακα». Ακολουθούν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα με ποσοστό 13,6% και οι συνταξιούχοι με 10,6%. Ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια οι κλήσεις που δεχόταν η γραμμή παρέμβασης αφορούσαν κυρίως θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, πλέον κυριαρχούν τα κοινωνικά και τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα το α’ εξάμηνο του 2013 υπερκαλύπτουν τα άλλα θέματα.
Οπως φαίνεται από τα στοιχεία της «Κλίμακας», η πλειοψηφία όσων καλεί στο 1018 βρίσκεται στην παραγωγική ηλικία. Συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι κλήσεις προέρχονται από άτομα ηλικίας 21–25 ετών και 51-55 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλήσεις που δέχεται η γραμμή παρέμβασης είναι 10 την ημέρα κατά μέσο όρο.

Για τον Βρούτση που γουρδώνει το περπούτσι


Του Θανάση Καρτερού

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση Σαμαρά υπάρχει ένας κρυφός καταμερισμός τον οποίο πρέπει να παίρνουμε σοβαρά υπόψη όταν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με όσα λένε οι διάφοροι υπουργοί. Με όσα, λένε είπαμε, γιατί όσα κάνουν είναι πολύ απλά και ευανάγνωστα - υπογράφουν ό,τι τους βάζουν μπροστά τους οι δανειστές, συχνά χωρίς να τα μεταφράσουν ή και με σοβαρά λάθη εις βάρος μας στη μετάφραση. Εκείνοι ας πούμε, γράφουν "χωρίς να υπερβείτε τις νόμιμες αποζημιώσεις" κι αυτοί μεταφράζουν "χωρίς καθόλου αποζημιώσεις".
Όπως προκύπτει λοιπόν από την εμπειρία και την πρακτική, ο Σαμαράς είναι στον καταμερισμό αυτό ο πρωθυπουργός των σκέψεων - σκέφτεται συνεχώς πώς θα μας σώσει, πώς θα βελτιώσει τα σωστά της δημοκρατίας και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, πώς θα τετραγωνίσει τον κύκλο σε ένα ακόμα Ζάππειο. Τέτοια στριφνά πράγματα. Ο Σίμος είναι ο υπουργός πολέμου κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στουρνάρας είναι επί των ακραίων φαινομένων - μετατρέπει κάθε ναυάγιο και κάθε στραπάτσο σε νίκη του ρεαλισμού. Ο Άδωνις είναι επί της ψυχαγωγίας. Και ο Βρούτσης είναι ο υπουργός ο αρμόδιος επί της αισιοδοξίας.

Τα προαπαιτούμενα ..............