Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τοκογλύφος μόνον ένα πράγμα φοβάται. Να μην πεθάνει ο δανειζόμενος!

“Ελεύθεροι Άνθρωποι”… έχουν αναστατώσει τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης…
Μια νέα πρωτοεμφανιζόμενη διεθνής οργάνωση στα χνάρια των Anonymous; Περί τίνος πρόκειται; Θ’ ακολουθήσει δεύτερο ανακοινωθέν;
Πάντως στο πρώτο Ανακοινωθέν τους είναι σαφείς, με πολιτική σκέψη και ανάλυση για την “οικονομική κρίση”…
Για τα μνημόνια, σαν αυτά της Ελλάδας, έχουν μια άποψη που κτυπάει κέντρο!
«Θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα. Ο τοκογλύφος μόνον ένα πράγμα φοβάται. Να μην πεθάνει ο δανειζόμενος. Ο τοκογλύφος πρέπει να τον αρπάξει από το λαιμό, να τον κάνει σκλάβο, αλλά ο πελάτης δεν πρέπει να…
πεθάνει!».

Σαν σήμερα, δύο Έλληνες αγωνιστές-ήρωες κατέληξαν στην φυλακή

Η ιστορία αποδεικνύει πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Διαβάστε το γιατί.
Το 1833 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας συλλαμβάνονται και φυλακίζονται στο Παλαμήδι από τη Βαυαρική Ανιβασιλεία, με την…
κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Καταδιώχθηκαν ως ρωσόφιλοι και κατηγορήθηκαν για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος και εσχάτη προδοσία. Συνελήφθησαν το 1833 και δικάσθηκαν από Στρατοδικείο στο Ναύπλιο («Δίκη Κολοκοτρώνη – Πλαπούτα»). Καταδικάσθηκαν σε θάνατο τον Μάιο του 1834, παρά την αντίδραση των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη. Προ της ογκούμενης λαϊκής οργής, η ποινή τους μετατράπηκε σε 20ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, το 1835, αμφότεροι αμνηστεύτηκαν.
lithosfotos.blogspot.gr

Oι Αλχημιστές


Του Κώστα Βαξεβάνη

Στον Γιάννη Στουρνάρα μπορείς να χρεώσεις πολλά, αλλά όχι έλλειψη στοιχειώδους γνώσης αριθμητικής. Δηλαδή μια πρόσθεση και μια αφαίρεση μπορεί να την κάνει. Άρα αν σε μια απλή αριθμητική πράξη που καταλήγει να είναι αποτέλεσμα στον ίδιο τον προϋπολογισμό υπάρχει λάθος, τότε δεν είναι θέμα αριθμητικής αλλά αλχημείας. Ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση, προσπαθούν να παρουσιάσουν την βαριά πέτρα της Οικονομίας που κρέμασαν στο λαιμό της χώρας, ως φιλοσοφική λίθο που παράγει καθαρό χρυσάφι....

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, φέτος θα έχουμε ένα πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως η χώρα νοικοκυρεύεται, οι θυσίες αποδίδουν, η κυβέρνηση πέτυχε τον στόχο της. Η αντιπολίτευση-μαζί και ξένοι οικονομολόγοι- υποστηρίζουν πως 3,5 χρόνια λιτότητας αποδεικνύουν πως αυτή η πολιτική ήταν όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και καταστροφική. Βύθισε τη χώρα στην ανεργία, χτύπησε την πραγματική Οικονομία και μείωσε το ΑΕΠ, δημιούργησε ανέργους και ανθρώπους σε απόγνωση .

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΠΡΙΝ ΤΟN ΔΙΕΞΑΓΕΙ!

Η ΕΕ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚάποτε οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ξεκινούσαν«ενωμένες» και με τυμπανοκρουσίες τουςβρώμικους πολέμους τους.

Ποιοι δεν θυμούνται τα παραληρήματα και τιςιαχές στους πολέμους κατά της Σερβίας και τουΙράκ;

Οι «ένδοξες» αυτές μέρες ανήκουν και μάλλον οριστικά, στο παρελθόν.

Η εικόνα άλλαξε ριζικά τώρα με το σχεδιαζόμενο πόλεμο κατά της Συρίας.

Παντού, από την Ουάσιγκτον μέχρι το Βερολίνο και από το Λονδίνο ως το Παρίσι, έχει πέσειαμηχανία και φόβος απέναντι στον πόλεμο. Οι φιλειρηνικές διαθέσεις μέσα στους πολίτες δυναμώνουν, ενώ οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ δίνουν και παίρνουν.

Ζούμε σε πόλεμο; Προσαγωγές με τα χέρια στο κεφάλι σαν αιχμάλωτοι πολέμου

Εκατόν εννέα άτομα προσήχθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.Αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς με τα χέρια στο κεφάλι λες και επρόκειτο για αιχμαλώτους πολέμου. Μια πρακτική που συναντά κανείς συνήθως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους (τρέχα γύρευε) σε αξιόποινες πράξεις. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η εξέταση των προσαχθέντων.

Κουβέλης: Δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή


Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos
«Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας, ούτε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη φτηνή εργασία και την υψηλή ανεργία», σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Realnews, υποστηρίζει πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά προσθέτει πως «υπάρχει και η συνταγματική δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» επαναφέροντας σενάρια για στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προαναγγέλλει τη δημιουργία συμπαράταξης, τονίζοντας πως ο πόλος που επιδιώκει να δημιουργήσει πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ενώ αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
«Ό, τι επιτεύχθηκε στα δημόσια οικονομικά , με θυσίες της κοινωνίας και στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθεί για μια νέα ισχυρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους με στόχο μια νέα και διαφορετική συμφωνία», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά.
«Μια συμφωνία που θα υπερβαίνει την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, θα συνδέει τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και θα προωθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμίσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ E-MAIL ΜΙΑΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ...



Του ΣΤΑΘΗ*

Eνα e-mail!

Eνα e-mail της Τρόικας έφθασε σε ένα υπουργικό γραφείο κι έσκασε σαν βόμβα των Ταλιμπάν στη μέση τουΙσλαμαμπάντ! Παταμπούμ πατράκ κι εγένετο πατατράκ.

Eνα e-mail, κυρίες και κύριοι! Κι εξερράγη σαν βρισιά τουΣόιμπλε όταν του πατούν τον κάλο, και δεν έμεινεκολυμπηθρόξυλο όρθιο σε καμμιά δεκαριά υπουργεία, στοπρωθυπουργικό γραφείο και στο σπίτι που φυλάει οΜπενύτο τα Σχέδια Εθνικής Αμύνης που πήρε μαζί του φεύγοντας απ’ το φερώνυμο Υπουργείο! Ενα e-mail κι έγινετο μέγα μπάχαλο - μπαμ από ’δώ κι έφευγαν όροφοι, μπουμαπό ’κεί κι άνοιγαν φωριαμοί όπως ο τάφος του να βγει ο Λάζαρος, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, κουρνιαχτός και μπούρμπερη - ναι, με ένα e-mail!
Εφθασε, άρκεσε ένα e-mail που κατέφθασε απ’ την Τρόικα για να αποκαλυφθεί σε όλο της το ελεεινό κατάντιο η γυμνότης του ελληνικού -που πλέον ελληνικό δεν είναι- κράτους. Η θλιβερή μας υπόσταση σε καθεστώς Σαμαροστουρναρέων - τίποτε άλλο δηλαδή παράυπαλληλίσκων των υπαλλήλων της Τρόικας.

Ο πόλεμος έρχεται – οι μετοχές ανεβαίνουν…



 Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας και αγοράζοντας μετοχές πολεμικών βιομηχανιών. Η τελευταία μπίζνα τους είναι ότι τζογάρουν πάνω στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία.

Στο πλαίσιο του ανθρωπισμού ενός συστήματος που «σώζει» λαούς διά του… βομβαρδισμού και τους «απελευθερώνει» διά των… δικτατοριών, η μετοχή της εταιρείας «Raytheon», του μονοπωλιακού ομίλου όπλων, που κατασκευάζει τους πυραύλους «Τόμαχοκ», έχει σημειώσειάνοδο 50% τους τελευταίους επτά μήνες. Εκεί, δε, που η μετοχή της βιομηχανίας του θανάτου πήρε κατακόρυφα την ανιούσα ήταν όταν και άρχισαν οι «επίσημες» δηλώσεις Ομπάμα για επέμβαση στη Συρία.

Η μαύρη προπαγάνδα για τη Συρία


​​

​ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ​

Ενώ η κοινοβουλευτική υπέρ-Χούντα, με επικεφαλής τον …Νομπελίστα ειρήνης εγκληματία πολέμου (Λιβύη, drones κ.λπ.) «αποφάσισε και διέταξε» ένα νέο και πιθανώς μοιραίο έγκλημα, χωρίς βέβαια τις πολυτέλειες τoυ ΟΗΕ, η μαύρη προπαγάνδα συνεχίζεται και εντείνεται, και ήδη έχει επιτύχει να μειώσει σημαντικά τα συντριπτικά λαϊκά ποσοστά εναντίον της επίθεσης που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Και πρόκειται σαφώς για μαύρη προπαγάνδα, εφόσον τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί η Υ/Ε για να δικαιολογήσει τον κοινό στόχο των μελών της για ανατροπή του Συριακού καθεστώτος (έστω και αν διαφέρουν στην τακτική) στηρίζονται σε ανύπαρκτα ή χαλκευμένα στοιχεία που προέρχονται δήθεν από «αντικειμενικές» κρατικές υπηρεσίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή ακόμη και ύποπτα βίντεο από δήθεν αυτόπτες μάρτυρες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, είναι η ίδια η Υ/Ε και τα όργανα της που χαλκεύουν και αναπαράγουν τα στοιχεία αυτά, με στόχο την εξαπάτηση των λαών. Άλλωστε τα εγκληματικά μέλη της Υ/Ε που καταφεύγουν σε παρόμοια μέσα όχι μόνο δεν φοβούνται πιθανή τιμωρία, αλλά και, μόλις συνταξιοδοτηθούν, θησαυρίζουν από τις πολυεθνικές δραστηριότητές τους, όπως π.χ. ο αρχι-εγκληματίας Τόνι Μπλερ που ήδη εισπράττει εισόδημα δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων τον χρόνο (Daily Mail, 30/6/2012).