Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν σκυφτοί

Υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν σκυφτοί
Σα να κρατούν στους ώμους τους ολάκερο το σύμπαν…
Κοιτάζουν πάντα χαμηλά, τον ήλιο δεν τον βλέπουν
Πώς να τον δούνε μάτια μου;
Πώς να τον δεις τον ήλιο αν δε σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά ...

Γι'αυτό δεν είναι εύκολο να δεις το πρόσωπό τους...
Κανέναν δεν κοιτάζουνε
Κι αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν, αόρατοι πως νιώθουν
Γι'αυτό κι εκείνοι δεν κοιτούν
Βλέπεις, θαρρούνε μάτια μου πως κι οι άλλοι δεν τους βλέπουν
Όμως ποτέ τους δε μιλούν…

Ο αγώνας στα χέρια των καθηγητών-Δεν θυσιάζεται σε κοινοβουλευτική αρένα


Σταμάτης Νικολάου, Σταύρος Τζιορτζιώτης

«Η απεργία των καθηγητών δεν έχει αιτήματα. Είναι πολιτικός χειρισμός αποκλειστικά, για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση»…. Με αυτό τον ισχυρισμό η κυβέρνηση, μέσω εφημερίδων και ΜΜΕ, επιχειρεί με χυδαίο τρόπο, να μεταφέρει την αντιπαράθεση από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, εκεί που θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα.

Ωστόσο, καμία σχέση με το χαρακτήρα και την προοπτική της απεργίας των καθηγητών, δεν έχουν τα παραπάνω.

Δε θα κάνουμε τη χάρη, ούτε στους κυβερνητικούς υπαλλήλους, ούτε σε κανέναν άλλο, που από υπολογισμό ή αφέλεια πέφτει στην παγίδα τους.
Δεν σκοπεύουμε να θυσιάσουμε τον αγώνα μας σε μια κοινοβουλευτική αρένα, όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος θα νοιώθει πλέον ότι δεν επηρεάζει και δεν καθορίζει τίποτα, ότι όλα είναι λίγο - πολύ ένα παιχνίδι «στημένο» στη ράχη του.
Η απεργία γίνεται για αντίσταση σε συγκεκριμένα μέτρα και απαίτηση συγκεκριμένων αιτημάτων, που διατυπώνονται στους στόχους της.

ΠΑΜΕ:Σε τροχιά πολιτικής ανευθυνότητας την στιγμή της ταξικής ευθύνης;


Όλο και περισσότερο γίνονται φανερά ορισμένα στοιχεία της πολιτικής τακτικής του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που χαρακτηρίζονται από ταξική και πολιτική ανευθυνότητα.

Ωθείται σε επιλογές που καθηλώνουν τη λαϊκή δράση, ενώ οδηγούν και το ίδιο προς την πολιτική απαξίωση.

Είναι πλέον φανερό, ότι το ΚΚΕ δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση την ανάπτυξη δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακυρώνοντας έτσι και την μεγάλη παρακαταθήκη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ και άλλων χώρων όπου είχε συμβάλει καθοριστικά.
Πέρα από τα προσχήματα, το επιχείρημα είναι ένα: ‘’Μα αυτό θα φέρει μια αναμπουμπούλα, που μόνο ωφελημένο θα έχει το ΣΥΡΙΖΑ. Θα την εκμεταλλευτεί, προβάλλοντας την ανάγκη να έρθει αυτός στην κυβέρνηση’’. Τόσο απλά…
Έτσι λοιπόν, τι και αν απολύονται χιλιάδες καθηγητές ή εργαζόμενοι στην υγεία, το ΚΚΕ πρέπει να είναι προσεκτικό για ‘’να μη ποτίσει ξένες γλάστρες’’. Εικόνα πολιτικού αμοραλισμού και ανευθυνότητας!

Η Unicef προειδοποιεί: 35 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν

Σύμφωνα με έκθεση της Unicef, 35 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών μπορεί να χάσουν τη ζωή τους αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν και η παγκόσμια κοινότητα δεν πετύχει το 4ο Αναπτυξιακό Στόχο της Χιλιετίας.
Η Unicef σημειώνει ότι οι αιτίες που θα οδηγήσουν στο θάνατο μπορούν να προληφθούν όμως εκφράζει τους φόβους της πως κάτι τέτοιο με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μέχρι το 2028.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, κύριες αιτίες θανάτων των παιδιών είναι η πνευμονία, η διάρροια, η ελονοσία και ο υποσιτισμός που στοιχίζουν τις ζωές 6.000 παιδιών καθημερινά.

Ο «ρεαλισμός» των μνημονίων έχει κλείσει τον κύκλο του


Συνέντευξη στον Σωτήρη Λέτσιο για την εφημερίδα «Θεσσαλία»

1. Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι καυτός σε πολλά μέτωπα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλει ανένδοτο αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης. Είναι τώρα ώριμες οι συνθήκες για διεξαγωγή εκλογών; Κατά πόσο είναι οργανωτικά και σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για ανάληψη της εξουσίας;

_ Όλα τα επιμέρους κοινωνικά μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής της, το εκπαιδευτικό, οι απολύσεις, ο κίνδυνος πλειστηριασμών, το μέτωπο της υγείας, η δημόσια τηλεόραση, οι αμυντικές βιομηχανίες και άλλα πολλά, διασυνδέονται οργανικά και οριζόντια σε κλίμακα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας στο δραματικό πρόβλημα του ότι οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα απίστευτα βάρη από την υπερφορολόγηση και τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Με αυτή την έννοια τίθεται επιτακτικά το πολιτικό ζήτημα για ανατροπή και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης. Έτσι μπαίνει πλέον το ζήτημα της αναγκαιότητας για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

Τσίπρας: Τέλειωσε ο χρόνος του Σαμαρά και της κυβέρνησής του

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον πρώτο χρόνο! Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία. Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στον Λευκό Πύργο που μετέδωσε ζωντανά tvxs.gr.
«H Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές», σημείωσε. Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «Εμείς δεν είμαστε για να πειθαρχούμε σε μνημόνια και έξωθεν εντολές. Για να υπακούμε στους υπαλλήλους των δανειστών. Για να ακολουθούμε το savoir vivre, εκείνο που σκεπάζει με τον μανδύα του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Για να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τους αγώνες του λαού. Δεν πιστεύουμε ούτε μας συγκινεί η εξουσία για την εξουσία. Εμείς είμαστε κόμμα εξουσίας, μόνο όταν ο λαός είναι σε θέση να διεκδικήσει την εξουσία. Ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής του λαού μας, όπως λέει κι ο Βάρναλης». Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία: 

ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΦΗ!

kartesios

Φώφη Γεννηματά για Αντώνη Σαμαρά:

1/4/2012: «Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Η γραμμή του κ. Σαμαρά είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες της πατρίδας και την αγωνία των πολιτών και αντί να συμβάλει στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης οδηγεί στην επικίνδυνη όξυνσή της».

7/4/2012: «Η γραμμή του κ. Σαμαρά τροφοδοτεί δυστυχώς τις τυφλές πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε σήμερα τη σύνοψη της πολιτικής του γραμμής. Αλαζονεία, παντελής απουσία αυτοκριτικής, δημαγωγικές υποσχέσεις με μισόλογα, για να μη φανεί ότι αυτές προσκρούουν σε όσα ο ίδιος υπέγραψε και ψήφισε, αόριστες αναφορές σε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα. Απίστευτο πολιτικό θράσος».

ΤΑ ‘ΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ

 Author: kartesios

Διαβάζω ότι ο Κυριάκος του Μητσοτάκη πρόκειται να καταργήσει την εξαήμερη άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. Μαγκιά του· ο αρμόδιος υπουργός είναι ό,τι θέλει κάνει. Αρκεί το θέμα να έμενε εκεί και να μην προσπαθούσε ο Κυριάκος του Μητσοτάκη να «εξηγήσει» στην κοινωνία ότι αυτό το κάνει για να ανοίξουν 5.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Πρώτη αθλιότητα: Όταν καταργείς ημέρες αδείας, τότε το προσωπικό σου δουλεύει περισσότερες ημέρες. Δεν υπάρχει κάτι απλούστερο. Στο ΣΚΑΪ-εκεί που δεν κάνουν ερωτήσεις- ο Κυριάκος του Μητσοτάκη ανέφερε πως οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της άδειας αυτής αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων. Και επαναλαμβάνω: Όταν καταργείς ημέρες αδειών δεν προκύπτει έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα. Με απλά λόγια, θα περισσεύουν 5.000 υπάλληλοι ύστερα από την κατάργηση της 6ήμερης άδειας!