Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ζωγράφου: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ


Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.
H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία “Οι στιγματισμένοι” του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό “Καπετάν Μιχάλης”.
Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων “Το Εξπρές του Μεσονυκτίου”, “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, το “Μόναχο”.
Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

«ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ Χ.Α. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»


«Βόμβα» από τον Χάνες Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει την πιθανότητα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, ενώ δήλωσε ότι αν δεν αντιμετωπίσει το φαινόμενο, «η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. θα είναι απαράδεκτη».

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε για τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη».
«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε ο Χάνες Σβόμποντα και πρόσθεσε πως «είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε ότι «οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

Ένα μήνυμα στον Παύλο

Το γράμμα της φωτογραφίας έχει αφήσει στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από χρυσαυγίτη χθες το βράδυ στο Κερατσίνι.
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση.

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ


Του ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ

"Δεν ήταν δολοφονία" "Ήταν ατύχημα"
"Ήταν τσαμπουκάδες μεταξύ των… άκρων"
"Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα συμβαίνει"
Είναι κάτι φυσικό που δεν αφορά τη ζωή μου αλλά τη ζωή ενός άλλου.
Άλλωστε τι σημασία έχει ο ένας, όταν ιδιαίτερα είναι ένας "ασήμαντος" αντιφασίστας ράπερ.

Η οργή, όμως, γιγάντωσε όταν στο Μέγκα, όλως τυχαίως, βγήκε ο "φωτισμένος ιδεολόγος" σύμβουλος του πρωθυπουργού, για να κατονομάσει, δήθεν, τους υπεύθυνους.

Δεν ανέφερε τη λέξη δολοφονία, προφανώς γιατί κατά τη γνώμη του ήταν κάτι άλλο.
Όμως, κατά το "φωτισμένο", υπεύθυνη για το κακό είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ευτελίζει τους θεσμούς.
Αρχικά νόμισα ότι απευθύνεται σε μένα, όμως, αν αναλύσει κάποιος αντικειμενικά την πορεία του δικού μας Χόροβιτς θα καταλάβει ότι ο κ. σύμβουλος ήθελε να προλάβει τους πιθανούς "δολιοφθορείς" που θα έλεγαν άλλα.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Μεγαλειώδης ενωτική, μαζική αντιφασιστική πορείαπραγματοποιείται στο σημείο της δολοφονίας τουΠαύλου Φύσσα από σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα ,οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικούς φορείς της περιοχής. Στην πορεία κυριαρχεί το σύνθημα : "ζει, ζει, ο Παύλος Φύσσας ζει, με Πέτρουλα Λαμπράκη μας οδηγεί".

Με συνθήματα κατά του φασισμού αλλά και κατά τωνμνημονίων , της τρόικα και της κυβερνητικής πολιτικής, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στην Αμφίπολη.
Ο κόσμος κατέφθασε κατά κύματα από κάθε γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Μεγάληαντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από το Περιστέρι προς το Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηριστικά, μάλιστα, η Τσαλδάρη από το ύψος της Λαμπράκη μέχρι την Π. Ράλλη ήταν γεμάτη κόσμο!

Συναυλία για τη Δημόσια Παιδεία στο ΕΜΠ, 18/9 στις 8μμ

«Κράτησα τη ζωή μου, ταξιδεύοντας ανάμεσα…»

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός μας στη δουλειά, τη χαρά του να αγαπάς αυτό που κάνεις, την πολυάσχολη, δημιουργική μας καθημερινότητα, το παλαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός σας στη μόρφωση, τη χαρά του να σπουδάζεις αυτό που ονειρεύτηκες, το δημόσιο πανεπιστήμιο που βάλλεται.
Από το Πολυτεχνείο των κινητοποιήσεων, των απεργιών, των κατειλημμένων σχολών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαρατασσόμαστε με όλους εκείνους που αντιστέκονται στη βίαια επίθεση, στον ευτελισμό και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Το Πολυτεχνείο της μνήμης και της ιστορίας που εκείνοι θέλουν να κλείσει, εμείς το κρατάμε ανοιχτό.

Εργαζόμενοι, Φοιτητές και Καθηγητές ΕΜΠ, με τη στήριξη της ΕΡΤ, σας καλούμε σε :

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (18/9) ΚΑΙ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (11:30) ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η αναμενόμενη μεγάλη, σχεδόν καθολική, συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (18/9) στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπεται να μετατρέψει την απεργία σε ένα δημιουργικό και πρωτοφανή απεργιακό σεισμό, που θα συγκλονίσει απ' άκρου εις άκρον όλη την Ελλάδα, από το Ηράκλειο έως την Αλεξανδρούπολη.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ίσως πρωτοφανής, αναμένεται ότι θα είναι η λαοθάλασσα που θα κατακλύσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη (18/9) σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ 34-ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ !



Φασιστική ομάδα με μαύρες μπλούζεςεπιτέθηκε μετά τα μεσάνυκτα σε 34-χρονοαγωνιστή της Αριστεράς στην Αμφιάλη στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα ένας εκ των φασιστών να τον κτυπήσει θανάσιμα με μαχαίρι.
Ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων να είναιμέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας υπήρξαν, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, αμιγώς πολιτικά.
Η ταυτοποίηση του δράστη υπήρξε απόλυτη, αφού αναγνωρίστηκε από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ενώ το ίδιο το θύμα ανέφερε το όνομά του, καθώς ξεψυχούσε.
Ο 34-χρονος πέθανε τελικά στο δρόμο, πριν προλάβει να τον παραλάβει ασθενοφόρο, το οποίο εναγωνίως καλούσαν οι φίλοι του.
Η φασιστική δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την έξοδο του θύματος και της παρέας του από καφετερία της οδού Παναγή Τσαλδάρη και θαμώνες της καφετερίας αλλά και παρόντες στην επίθεση σημειώνουν, κατά πληροφορίες, περίεργη εμπλοκή αστυνομικών της ομάδας Δίας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στη στυγερή αυτή φασιστική εγκληματική επίθεση, η οποία, όπως είναι προφανές, έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις.

ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Με σκηνές βγαλμένες από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, και πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γʼ Αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ξεκίνησε την Τρίτη στο τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Κώδικα Δικηγόρων.

Κι αυτό γιατί με την έναρξη της συζήτησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ως «άκυρη» τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι στην σχετική ψηφοφορία που είχε πραγματοποιηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή -την περασμένη εβδομάδα- στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο δύο βουλευτές της συμπολίτευσης (Γιάννης Κεφαλογιάννης από της ΝΔ και Θεοδώρα Τζάγκρη από το ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι -πρόσθεσε- όταν ο πρόεδρος ρωτούσε κατά την ψηφοφορία αν δέχονται τα άρθρα, εκείνοι δεν απαντούσαν, ούτε έκαναν νεύμα.
Η ίδια μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη, λέγοντας πως «η απουσία των βουλευτών δεν τον εμπόδισε να πλαστογραφήσει τα πρακτικά ώστε να φαίνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία».

Πάγκαλος: Eγώ δεν έχω Burberry...(Να κάνουμε έρανο να του χαρίσουμε ενα...)

Αποκάλυψε τι σκέφτηκε όταν πρωτοείδε στην τηλεόραση τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένος: Φασιστικό παραλήρημα ΠάγκαλουΣφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ είπε ότι ουσιαστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε τους αναξιοπαθούντες να φορέσουν Burberry με αυτά που δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη. Υπογράμμισε δε ότι ο ίδιος δεν έχει ρούχα αυτής της μάρκας: «Εγώ Burberry δεν έχω!» και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «αγράμματο».

Συνεχίζοντας δε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε για τις ευθύνες του όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η απεργία των εκπαιδευτικών είναι απεργία του ΣΥΡΙΖΑ». Παρομοίασε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα καθεστώτα της Αφρικής που βάζουν τα παιδιά να πολεμούν.