Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Περιμένοντας τους βαρβάρους

— Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

«Είμαι πολιτικά νεκρός» – Αποσύρεται από την πολιτική σκηνή ο Μίκης Θεοδωράκης


Την αποστράτευση του από τα κοινά της χώρας ανακοίνωσε με επίσημη επιστολή που απέστειλε στα μέσα ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο σπουδαίος συνθέτης μετά από 70 χρόνια ενεργούς και αέναης ενασχόλησης με τα πολιτικά πράγματα νιώθει ότι πλέον δεν έχει κάτι να προσφέρει και η οπισθοχώρηση του είναι μονόδρομος.

Την απόφαση αυτή φέρεται να πήρε μετά τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο, όπου παρευρέθη από κοινού με τους ηγέτες των δύο αριστερών κομμάτων και του ΚΚΕ, κ.κ. Τσίπρα, Κουβέλη και Κουτσούμπα. Σε αυτή την τυχαία συνάθροιση στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού ο Μίκης επιχείρησε να κάμψει τις όποιες διαφορές μεταξύ των τριών αλλά οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ BBC: ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ


Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι δημοσιογράφος του BBC, Paul Mason έκανε μία ανάρτηση στο twitter και ρωτάει την ελληνική κυβέρνηση «η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video;».
Ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι οικονομικός συντάκτης στην εκπομπή Newsnight του BBC «ανέβασε» μαζί με το tweet του και ένα video από το info-war από τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι, λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΡΑΠΕΡ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

«Είσαι εδώ για εμάς, τα πάντα γύρω σε θυμίζουν…κοίτα να ‘σαι καλά, κοίτα να το χαρείς. Δε σε ξεχνώ με μια ανάμνηση ζω…». Ένα συγκινητικό τραγούδι αφιέρωσαν οι φίλοι του Παύλου Φύσσα στον αδικοχαμένο 34χρονο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ...ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ !...



Η χειρότερη όψη της κρίσης δείχνει να είναι μπροστά μας. Καθώς το βιοτικό επίπεδο γίνεται ολοένα και χαμηλότερο, η Ελλάδα φαίνεται να διολισθαίνει αργά, αλλά σταθερά σε παλιότερες εποχές φανατισμού, μισαλλοδοξίας και διχασμού. Λυπάμαι που το λέω, αλλά φαίνεται ότι η επίπλαστη ευμάρεια των τελευταίων δεκαετιών λειτούργησε απλώς σαν λούστρο, σαν επικάλυψη, σε μια κοινωνία μεγάλο μέρος της οποίας στερούνταν την απαραίτητη παιδεία, αγωγή, ακόμη και ωριμότητα που κάνει τον άνθρωπο λιγότερο ευάλωτο στη διαίρεση και τον φανατισμό, λιγότερο ευάλωτο στα ταπεινά του ένστικτα.
Τώρα που η κρίση αφαιρεί βίαια αυτό το λούστρο της καλοπέρασης, ερχόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με τα χάλια των θεσμών και των μηχανισμών του κράτους, αλλά και με τις μειωμένες ηθικές αντιστάσεις ενός διόλου αμελητέου τμήματος της κοινωνίας μας. Αυτό που -προς το παρόν- σώζει τη χώρα από μεγαλύτερες περιπέτειες είναι το μεγάλο ποσοστό εκείνων που είναι, ή αισθάνονται πως είναι, «νοικοκυραίοι». Εκείνων που αισθάνονται ότι έχουν περισσότερα να χάσουν παρά να κερδίσουν από λιγότερο ή περισσότερο βίαιες ανατροπές.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ


Την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2014, ζητούν δύο Γερμανοί βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης.

«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014», δηλώνουν οι δύο βουλευτές του CDU και του FDP, με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες δηλώνει στην Bild ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την Προεδρία στο Συμβούλιο, διαφορετικά στο τέλος θα (χρειαστεί) να υπάρξει κι άλλο πακέτο βοήθειας γι’ αυτό τον λόγο», ενώ ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ τονίζει ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε οικειοθελώς να παραιτηθεί από την Προεδρία».
πηγή: ethnos.gr

Γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τον Σαμαρά για τη χθεσινή δολοφονία


Δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για την «πολιτική» όπως τη χαρακτηρίζει δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξαπολύει η γερμανική Suddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της με τίτλο «Ο Σαμαράς δεν μπορεί τώρα να κάνει τη στρουθοκάμηλο». Ο αρθρογράφος κατηγορεί τον πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ ότι το φλερτ με το κόμμα της Χρυσής Αυγής για ψηφοθηρικούς λόγους οδήγησε ουσιαστικά στη χθεσινή δολοφονία.

Στην γερμανική εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: «Οι έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.
Ωστόσο ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχιτώνες. Μετά από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία».

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ :PLAN B ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΕΙ


 Περί τους 1.500 υπαλλήλους αναζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να «κλείσει» το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 του 2013, ενόψει της άφιξης της τρόικας στις 23 Σεπτεμβρίου. Από τη Βασιλίσσης Σοφίας επισήμως ρίχνουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις Αρβανιτόπουλου, τον αριθμό θα συμπληρώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους οποίους αρνούνται να δώσουν οι πρυτάνεις και, σύμφωνα με το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργού Παιδείας, θα αξιολογήσει και θα εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας το ίδιο το υπουργείο του.
Ωστόσο, στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το plan b του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν περιλαμβάνει τους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αν και ο ίδιος ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να το εφαρμόσει φοβούμενος ότι αν το υπουργείο Παιδείας δεν είναι συνεπές θα σταλεί λάθος μήνυμα στους υπόλοιπους υπουργούς για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 του Δεκεμβρίου και «ο καθένας θα αρχίσει να κάνει του κεφαλιού του», το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει:

Η απάτη του... "πλεονάσματος"


Του Γιώργου Δελαστίκ

Απίστευτη λογιστική και πολιτική απάτη είναι αυτό το υποτιθέμενο«πρωτογενές πλεόνασμα» που πλασάρισαν για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος – και το οποίο άρχισε κιόλας να το …μοιράζει (!), στα λόγια φυσικά, ο πρωθυπουργός.
Πομπωδώς το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε «πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού» της τάξης των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη προσπάθεια εξαπάτησης... του κοσμάκη γίνεται με το «καλημέρα σας». Το 1,5 δις. ευρώ από αυτά τα 2,9 προέρχεται από επιστροφές χρημάτων κεντρικών τραπεζών κρατών της Ευρωζώνης που είχαν κερδοσκοπήσει με ελληνικά κρατικά ομόλογα! Ρητά και δια ροπάλου όμως το ίδιο το Μνημόνιο απαγορεύει αυστηρά να υπολογίζονται αυτά τα ποσά στους εθνικούς λογαριασμούς! Παριστάνουν τους βλάκες στο Μέγαρο Μαξίμου που δήθεν δεν έχουν διαβάσει το Μνημόνιο που το έχουν …ευαγγέλιο και το οποίο αποτελεί το μοναδικό υπαρκτό κυβερνητικό πρόγραμμα; Ή ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, δοκιμάζουν δηλαδή αν είμαστε εμείς όλοι τόσο ηλίθιοι ώστε να μην ξέρουμε ούτε τα θεμελιώδη που προβλέπει το μνημόνιο;

H αυτοκρατορία των τύψεων έχει ηγέτη και θύμα εσένα


Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Αν είσαι Έλληνας ή Ελληνίδα σήμερα, δεν έχεις ούτε άλλοθι, ούτε επιλογή. Η ετυμηγορία είναι σαφής – είσαι ένοχος ως συνεργός για έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.
Είναι έτοιμη πλέον για σένα η ιστορική καταδίκη, το νοητό κελί των τύψεων, ενοχών και τραυματικών αναμνήσεων.
Εκεί, ως έθνος, θα κλειδωθείς για πάντα, για τον Ναζισμό που έθρεψες και επέτρεψες, όπως οι Γερμανοί θα απολογούνται εσαεί, όχι μόνο για αυτά που έκαναν στον Β” Παγκόσμιο, αλλά και για αυτά που αναθέτουν στις υπάκουες μαφίες που τους υπηρετούν σήμερα στην Ελλάδα.
Σε αυτή τη σκοτεινή, αιώνια φυλακή της βρόμικης εθνικής συνείδησης θα εκτίσεις την ποινή της συνενοχής σου σε να έγκλημα στο οποίο συμμετείχατε, είτε ακούσια, είτε εκούσια, είτε, το λιγότερο ως μάρτυρας, ανίκανος να παρέμβει.
Το εθνικό ποινικό μητρώο της Ελλάδας δεν θα καθαρίσει ποτέ. Για πάντα, όποτε κάποιος από εμάς ή τους απογόνους μας αναφέρεται στις μαύρες μέρες που ζούμε, θα πρέπει να αλλάζει θέμα συζήτησης, ταπεινωμένος.

Ο γιατρός

Pitsirikos
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν έκανα το εξάμηνο της χειρουργικής σε ένα από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Αθηνών, έτυχε ένας από τους καθηγητές να μου διηγηθεί ένα απίστευτο περιστατικό:
Οι πρώτες γαστροσκοπήσεις δεν γίνονταν με εύκαμπτα ενδοσκόπια αλλά με άκαμπτους μεταλλικούς σωλήνες τους οποίους έπρεπε να εισάγει ο γιατρός μέχρι το στομάχι του κάθε δύσμοιρου ασθενή που τύχαινε να χρειάζεται ενδοσκόπηση.
Σε μια τέτοια εξέταση, κάποιος έσπρωξε το χέρι το γιατρού με αποτέλεσμα το μεταλλικό ενδοσκόπιο να διαπεράσει τον οισοφάγο του άτυχου ασθενή και να τρυπήσει την αορτή, τη μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, που βρίσκεται ακριβώς από πίσω.
Αυτό που ακολούθησε, βέβαια, ήταν ένα λουτρό αίματος.

Ο ασθενής για 1-2 λεπτά σαστισμένος παρακολουθούσε το δωμάτιο να βάφεται κόκκινο και με βλέμμα όλο απορία γύρισε και κοίταξε το γιατρό…