Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μια γλυκειά ελπίδα ?? Να μην ξεχάσουμε και τους Αμβρόσιους


Εκτιμώ ότι όπως ακριβώς πρέπει να συγχαίρουμε τους ιεράρχες που καταδικάζουν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή,
έτσι πρέπει και να συγκρατούμε στη μνήμη μας αυτούς που λειτούργησαν ως χορηγοί επικοινωνίας της. Θυμίζω λοιπόν ότι ο περιβόητος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος... ...είχε πει για τη Χρυσή Αυγή:
Μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ το σύνολο των υστερικών παρεμβάσεων του που λειτούργησαν ως ιδεολογικά κείμενα της άκρας και φασιστικής Δεξιάς.
Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απομονωθούν όχι μόνο από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά κι από τους ίδιους τους πολίτες.Ας πάψουν να γεμίζουν οι εκκλησίες (και τα παγκάρια) του Αμβρόσιου.
Οι ίδιοι οι πιστοί πρέπει να του αποδείξουν ότι δεν τον αποδέχονται κι ότι του γυρίζουν την πλάτη, οι ίδιες οι πολιτικές αρχές των Καλαβρύτων οφείλουν να τονίσουν την αποστροφή τους στη ρατσιστική ρητορική του.Είναι ντροπή να φυτρώνει ο φασισμός στα μέρη που πλημμύρισαν στο αίμα από το Γ' Ράιχ.
Πηγή:parapolitiki.com
http://anarxaszante.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1902.html#more

Νόμος- έκτρωμα ξεπατώνει τα δάση


Αναδημοσίευση από το Ποντίκι

Οι εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force για αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων εισακούστηκαν με ευλάβεια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που με ένα σχέδιο νόμου – έκτρωμα, που ανατρέπει κάθε έννοια συνταγματικότητας, παραδίδει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας στις ορέξεις κάθε πικραμένου.
Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», που τέθηκε σε διαβούλευση εξαιρεί από την προστασία περίπου 15 εκατομμυρία στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, τις οποίες «βαφτίζει» δημόσιες γαίες, ενώ επιτρέπει την οικοδόμηση σε δάση και δασικές εκτάσεις από νοσοκομεία και εκπαιδευτήρια, μέχρι τουριστικές εγκαταστάσεις και βιομηχανίες! Παράλληλα το δημόσιο απεμπολεί το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του, παραδίδοντας δημόσια περιουσία σε πάσης φύσεως καταπατητές και ενδιαφερόμενους.

«Κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των μεγαλοϊδιοκτητών γης


ΒΑΡΥ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Πενταπλάσια επιβάρυνση για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια που έχουνκτίσμα και έως και τριπλάσια για τις παραλιακές περιοχές περιλαμβάνει ονέος φόρος ακινήτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών και θα ισχύει από το 2014.
Ο νέος φόρος ακινήτων συνιστά την καλύτερη συνταγή για την απαλλοτρίωση των σπιτιών, των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων τωνμικρομεσαίων στρωμάτων.
«Κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των μεγαλοϊδιοκτητών γης είναι το νέο σύστημα φόρου ακινήτων αφού μπορεί κάποιος να έχει εκτός σχεδίου οικόπεδο «πρώτη μούρη στο Καβούρι», αλλά θα πληρώνει Ενιαίο Φόροόσο και οι ιδιοκτήτες σε μια μεσαία αστική περιοχή της Αττικής όπως η Πεντέλη (όπου υπάρχουν τιμές ζώνης των 450 ευρώ το τετραγωνικό).
Με το σχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση για το νέο φόρο, το βάρος του Ενιαίου Φόρου θα σηκώσουν 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με εκτός σχεδίου εξοχική κατοικία, αφού το νέο σύστημα τους «τιμωρεί» να πληρώσουν έως και το 6πλάσιο σε σύγκριση με τους ιδιοκτήτες γειτονικών οικοπέδων στην ίδια περιοχή που δεν έχουν κτίσει σπίτι.

Δημ. Βίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, βασική δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα και τη δημοκρατία»


Αποσπάσματα από συνέντευξη του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοσταθμο Σκάι και τον Άρη Πορτοσάλτε

Σχετικά με τη κατάσταση που διαμορφώνεται, ο Δημ. Βίτσας τόνισε πως «ο φασισμός και οι φασιστικές ιδέες, αντιμετωπίζονται σε αξιακό επίπεδο, σε κοινωνικό επίπεδο
και σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής, με την έννοια ότι πρέπει να εμπεδωθούν οι αρχές της δημοκρατίας και η ελάχιστη κοινωνική συμφωνία πάνω σε έναν τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν». Σχετικά με τις αιτίες ανάπτυξης του ναζιστικού φαινομένου, ο Δημ. Βίτσας επισήμανε ότι «πρέπει να απαλειφθούν οι αιτίες οι οποίες φούντωσαν το ναζιστικό φαινόμενο στη χώρα. Και οι αιτίες προέρχονται από την φτωχοποίηση που επέβαλλε αυτή η βάρβαρη πολιτική λιτότητας».

«Στη μία μεριά το μνημόνιο και ο φασισμός και από την άλλη η κοινωνία και η δημοκρατία»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Ειδικός φρουρός με πολιτικά πυροβόλησε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του μετρό στηΔάφνη, το απόγευμα της Παρασκευής (20/9).
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι συγκεντρωμένοι εντόπισαν στη συγκέντρωση ένα άτομο που θεώρησαν «ύποπτο», αυτό πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές τη στιγμή που κινήθηκαν προς το μέρος του.Στη συνέχεια, όπως λένε πηγές, ο αστυνομικός που πυροβόλησε κυνηγήθηκε από τους διαδηλωτές και εγκλωβίσηκε εντός καταστήματος στην περιοχή, στο οποίο έσπευσαν με απίστευτη ταχύτητα τα ΜΑΤ και έθεσαν τον αστυνομικό υπό την "προστασία" τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια τα ΜΑΤσυνόδευσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε στη Γενική Ασφάλεια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ 32 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


“Η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας” τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην επιστολή, που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη (σσ. και μάλιστα στο σπίτι της) επιστολή, που συνοδευόταν από έγγραφο της Αστυνομίας, με τα περιστατικά αξιόποινων πράξεων, μελών ή οπαδών του συγκεκριμένου κόμματος, μετά την επίθεση στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας.

Τα συνολικά 32 περιστατικά (13 στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα), όπως τόνισε ο κ. Δένδιας σε ανακοινώσεις, που έκανε το απόγευμα, συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις, γι αυτό και ζητάει να υπαχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν απο τις Αρχές ως κακουργήματα και να γίνουν συλλήψεις ηθικών και φυσικών αυτουργών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


Για «το πιο σοβαρό κρούσμα βίας» στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ, προβάλλοντας με εκτενείς ανταποκρίσεις και εκτιμήσεις τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη «ναζιστική ιδεολογία» του εν λόγω κόμματος.

Η Νιου Γιορκ Τάιμς αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε χθες έρευνα στα γραφεία του «ακροδεξιού κόμματος» Χρυσή Αυγή, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναζητούσαν τρόπους για τον περιορισμό της δράσης της, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πολλές ελληνικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της δολοφονίας ενός αντιφασίστα ακτιβιστή από οπαδό της Χρυσής Αυγής, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η δολοφονία είναι «το πιο σοβαρό κρούσμα βίας» που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή, από τη στιγμή που κατόρθωσε να εισέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά την ομολογία του υπόπτου, που συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον αριστερό τραγουδιστή της χιπ χοπ, Παύλο Φύσσα, ο οποίος είχε καταφερθεί δημόσια κατά της Χρυσής Αυγής.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την αστυνομικό που συνέλαβε τον χρυσαυγίτη δολοφόνο



Εχει πλάκα να ειναι αλήθεια!!!!!
Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία προτάσσοντας το όπλο της, συνέλαβε τον 45χρονο που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της Τρίτης σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Η Αγγελική, όπως έχει γίνει γνωστό το όνομά της, από χθες έχει γίνει σύμβολο ανθρωπιάς και καθήκοντος καθώς ήταν η μόνη από την υπόλοιπη ομάδας της ΔΙΑΣ που έσπευσε στον Παύλο Φύσσα όταν έπεσε αιμόφυρτος από το μαχαίρι του ακροδεξιού δολοφόνου και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.
Παρ' όλα αυτά -και όπως ήταν αναμενόμενο- η ΕΛ.ΑΣ. εκτός του ότι της έπαυσε προσωρινά τα καθήκοντά της, διέταξε και ΕΔΕ. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, επισημαίνει ότι η Αγγελική κατηγορείται για αναίτια επίδειξη του υπηρεσιακού της όπλου και πρόκληση ψυχολογικού στρες στον δράστη και μέλος «συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».