Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αχρειότητα και νεκροφιλία

07
Ο απόλυτος κανιβαλισμός. Ο θάνατος κάτω από τα κουπόνια των προσφορών για σουπερμάρκετ. Η στιγμή που ένας νέος άνθρωπος ψυχορραγεί γίνεται πρωτοσέλιδο. Το τέλος ενός ανθρώπου κρεμασμένο στα μανταλάκια των περιπτέρων. Μια εικόνα σοκαριστική. Με τη φίλη του να τον κρατά αγκαλιά. Μέσα στα αίματα. Τα βλέμματά τους στο κενό. Εκείνος «φεύγει» κι εκείνη θα ζει για πάντα με αυτήν την εικόνα. Μια εικόνα που δημοσιεύεται μόνο για να πουλήσει. Καμία είδηση, κανένα ντοκουμέντο, καμία προσφορά στην ενημέρωση. Μόνο για το Θέ(α)μα. Το Πρώτο Θέ(α)μα.

Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (Οι μέρες αφηγούνται - 22 Σεπτέμβρη)


Eduardo Galeano

Οι οικολόγοι και άλλοι ανεύθυνοι προτείνουν για μια μέρα, τη σημερινή, να εξαφανιστούν τα αυτοκίνητα από προσώπου γης.

Μια ημέρα δίχως αυτοκίνητα; Και αν το παράδειγμα είναι μεταδοτικό, και καταλήξει η μια μέρα να γίνει κάθε μέρα;

Ούτε ο Θεός θα το 'θελε, αλλά ούτε και ο Διάβολος.

Τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία θα έχαναν τη μεγαλύτε­ρη πελατεία τους.

Οι δρόμοι θα πλημμύριζαν με γελοίους ποδηλάτες και αξιολύπητους πεζούς.

Τα πνευμόνια δεν θα ανέπνεαν το καλύτερο τους δηλητήριο.

Τα πόδια, που έχουν ξεχάσει να περπατούν, θα σκόνταφταν στην παραμικρή πέτρα.

ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕTRON ANALYSIS ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Είναι περίεργη και εντελώς παράδοξη η ταξινόμησηκαι κατανομή των ευρημάτων της δημοσκόπησης σεμία μέρα πριν την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε δύο μέρες μετά, ευρήματα , μάλιστα, που παρουσιάζονται αυτονομημένα.

Είναι περίεργο , επίσης, και εντελώς εκτός λογικής, το εύρημα που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη δημοσκοπική του δύναμη μετά τη στυγερή δολοφονία και να σημειώνει μια πτώση, περίπου,ανάλογη με αυτήν της Χρυσής Αυγής. Η εξήγηση ενός τέτοιου «ευρήματος» βρίσκεται μόνο στο να «επιβεβαιώσει» και δημοσκοπικά την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων».

Όλα τούτα είναι ενδεικτικά των απαράδεκτων, για να μην πούμε βρώμικων, τακτικών που ακολουθούνται σε μια κρίσιμη στιγμή, προκειμένου να ανακοπεί το λαϊκό αγωνιστικό ρεύμα γιακυβέρνηση της Αριστεράς.