Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΣΟΚ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβει πριν από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπου υπό την προεδρία Γιώργου Βλάχου έγινε πραγματική εξέγερση για την αίσχιστη τροπολογία που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη νομιμοποίηση της μίζας και του μαύρου χρήματος μέσω “αγοράς” μετοχών από εφοπλιστές!
Υπό το βάρος του σφυροκοπήματος για το “ποιούς επιχειρούν να ξεπλύνουν οι εμπνευστές της τροπολογίας”, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προέβη σε μία αποκάλυψη που εάν ισχύει τότε έχουν καταρρεύσει τα πάντα στην χώρα. Συγκεκριμένα, απουσία του κυρίου Στουρνάρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης “ομολόγησε” τον εμπνευστή του ανοσιουργήματος: “Όχι, δεν μπορώ να σας απαντήσω, διότι δεν το εισηγήθηκα ούτε εγώ, ούτε ο Στουρνάρας, αλλά ο κύριος… Αθανασίου! Ο υπουργός δικαιοσύνης!!!”
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένο

Το έθνος της ανθρωπιάς και του πολιτισμού...

Καθιστώντας το κράτος και το έθνος σύμμετρα μεγέθη στη θεωρία, (η εθνικότητα) περιορίζει ουσιαστικά σε κατάσταση υποτέλειας όλες τις άλλες εθνότητες που μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό των συνόρων... ανάλογα λοιπόν με το βαθμό ανθρωπιάς και πολιτισμού του κυρίαρχου σώματος που διεκδικεί όλα τα δικαιώματα της κοινότητας, οι κατώτερες φυλές εξοντώνονται, ή υποδουλώνονται, ή κηρύσσονται παράνομες, ή τίθενται σε κατάσταση εξάρτησης.
Λόρδος Άκτον, 1862

Οριστικά στα 25 ευρώ το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία


Την αύξηση του εισιτηρίου νοσηλείας στα 25 ευρώ, αρχής γενομένης από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαβούλευση που είχε με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% και να κλείσει η φαρμακευτική δαπάνη το 2014 στα 2 δισ. ευρώ.
Επίσης, συζητήθηκε και η δημιουργία νέου ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
«Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών», ισχυρίστηκε ο Άδωνις.
«Αναγνώρισαν ότι έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά στο να βελτιωθεί πάρα πολύ η εικόνα και του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικά η λειτουργία του Συστήματος Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ήταν «πιο μπροστά» σε σχέση με τις προσδοκίες των εκπροσώπων των δανειστών.

O συμψηφισμός της βίας είναι πάντοτε φασιστικός

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos
Tης Ελεάννας Ιωαννίδου

Περιδιαβαίνοντας αυτές τις μέρες στα προφίλ κάποιων διαδικτυακών φίλων μου, ένιωσα σαν να βρίσκομαι μέσα σε μία χρονοκάψουλα, εκείνες τις φανταστικές μηχανές που σε μεταφέρουν μέσα στο χρόνο. Κοίταξα ξανά τις ημερομηνίες των αναρτήσεων και όμως, είναι του Σεπτέμβρη του 2013. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε όσους απαριθμούσαν τα εγκλήματα της χρυσής αυγής που έχουν μείνει ατιμώρητα, αλλά σε όσους αντίθετα, έδιναν την εντύπωση ότι, με αφορμή τη ναζιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στόχο είχαν το ξεκαθάρισμα ιδεολογικών λογαριασμών.
Ένας πολύ δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμψηφισμός των δολοφονικών επιθέσεων οργανωμένων χρυσαυγιτών είναι οι θάνατοι στη Μαρφίν. Η χυδαία αυτή επίκληση του αίματος των θυμάτων εκεί προσπερνάει το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ ταυτοποίηση των φυσικών αυτουργών και ηθελημένα ξεχνάει την καταδίκη των στελεχών της τράπεζας για τις ευθύνες τους για το θάνατο των υπαλλήλων.

Σκανδαλώδης τροπολογία; Μία ακόμη...

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Προς απόσυρση βαίνει η διάταξη για την εξαίρεση των μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών από τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" μετά από τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε. Της Αγγελικής Σπανού

To απόγευμα της Παρασκευής είναι πάντα η συνεθέστερη επιλογή των κυβερνήσεων για καταθέσεις τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, όταν το περιεχόμενό τους μπορεί να ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις. Ειδικά, η προηγούμενη Παρασκευή ήταν απολύτως κατάλληλη για κάτι τέτοιο, γιατί την επικαιρότητα μονοπωλούσαν οι καταιγιστές εξελίξεις στο αστυνομικό και δικαστικό πεδίο που ακολούθησαν τηνδολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.
Κάπως έτσι, χωρίς να αντιληφθούν ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη περί τίνος ακριβώς πρόκειται φτάσαμε στη συζήτηση που έγινε το απόγευμα στηνΕπιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με τη ρύθμιση που εξαιρεί τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», στις οποίες υποχρεούνται, πολιτικοί, δήμαρχοι, δικαστές, δημοσιογράφοι και και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.