Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Κρανιδιώτης μιλάει για «τα αρχ...» του και το «σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ»


Να πάρει θέση για τα «μισαλλόδοξα κηρύγματα του εκλεκτού του συνεργάτη» καλεί τον Πρωθυπουργό η Κουμουνδούρου, με αφορμή ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Οι συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του κ. Φ. Κρανιδιώτη, σύμβουλου του κ. Σαμαρά και μέλους της ΚΠΕ της ΝΔ, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό και αναδεικνύουν τις πολιτικές συγγένειες του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τη Χ.Α.», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Όταν οι στενοί άνθρωποι του κ. Σαμαρά μιλούν για ‘σφαίρες’ που τις κρατούν για τους ‘αληθινούς αντιπάλους’ διευκρινίζοντας πως αυτοί δεν είναι οι χρυσαυγίτες της ‘διπλανής πόρτας’ αλλά η αριστερά, είναι κατανοητό γιατί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του χάιδευαν το νεοναζιστικό μόρφωμα όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας τα στραβά μάτια μπροστά στην εγκληματική δράση της Χ.Α.».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Κρανιδιώτη, όπως δημοσιεύεται στο eirinika.gr μαζί με την εικόνα απο το Facebook.

Βαξεβάνης: Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;


Του Κώστα Βαξεβάνη. (Το Κουτί της Πανδώρας)

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη
Είναι κατ’ αρχήν καλό που φυλακίζονται όλοι αυτοί οι τύποι που πέρα από ναζί είναι το κλασσικό παράδειγμα της μαγκιάς που αναπτύσσεται στο σκοτάδι και τον όχλο και εξαφανίζεται σαν ποντίκι στο φως της αλήθειας; Ναι είναι. Αν κάτι πετυχαίνει η φυλάκισή τους είναι η απομυθοποίηση της οργάνωσης που τα δύο τελευταία χρόνια φαντάζει παντοδύναμη, να δείχνει επιδεικτικά τις σχέσεις με την εξουσία και να καλλιεργεί το προφίλ του λαικού τιμωρού, εμφανίζοντας το έγκλημα ως αναγκαιότητα.

Είμαι του ΕΛΑΣ αντάρτης - Αντάρτικα greek partisan song


Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι πρωτίστως πολιτικός και ιδεολογικός.
Εδώ και δύο χρό­νια με­ρί­δα του πο­λι­τι­κού, μι­ντια­κού και επι­χει­ρη­μα­τι­κού κα­τε­στη­μέ­νου έδω­σαν τροφή και χώρο να ανα­πτυ­χθεί και να θε­ριέ­ψει το τέρας του φα­σι­σμού.
Από την πρώτη στιγ­μή εί­χα­με επι­ση­μά­νει ότι η ΧΑ δεν είναι απλά ένα φα­σι­στι­κό πο­λι­τι­κό κόμμα αλλά εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία.
Έχουν τε­ρά­στιες ευ­θύ­νες, όλοι όσοι τώρα κά­νουν πως ξαφ­νιά­ζο­νται και υπο­κρι­τι­κά, κάτω από την πίεση της κοι­νής γνώ­μης αλλά και της διε­θνούς κοι­νής γνώ­μης, ανα­γκά­ζο­νται να πρά­ξουν τα αυ­το­νό­η­τα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδει­χναν ανοχή και συ­νε­νο­χή.
Είναι οι ίδιοι που έκα­ναν τα στρα­βά μάτια για τη δια­πλο­κή των εγκλη­μα­τιών με θύ­λα­κες μέσα στον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό.
Είναι οι ίδιοι που ανε­ρυ­θρί­α­στα έκα­ναν σκέ­ψεις ακόμα και για με­τε­κλο­γι­κή συ­νερ­γα­σία μαζί τους.
Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευ­και­ρία χρη­σι­μο­ποιού­σαν τη ΧΑ για να επι­τε­θούν στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, επι­κα­λού­με­νοι την άθλια και ανι­στό­ρη­τη θε­ω­ρία των δύο άκρων.

Μαζικές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο: Επιτροπές Αγώνα παντού, για να κρατήσουμε ζωντανό το απεργιακό μέτωπο


Θοδωρής Πατσατζής
Η μεγαλύτερη απεργιακή διαδήλωση στην ιστορία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος έγινε την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη. Αυτός είναι ο μόνος τίτλος που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Πάνω από 100.000 ερ­γα­ζό­με­νοι στο δη­μό­σιο δια­δή­λω­σαν στην Αθήνα και τις άλλες πό­λεις της χώρας, δια­τρα­νώ­νο­ντας το μο­να­δι­κό πια μέρα με τη μέρα αί­τη­μα του κι­νή­μα­τος το Όχι στις απο­λύ­σεις, Κάτω η κυ­βέρ­νη­ση των μνη­μο­νί­ων, μόνη λύση η ανα­τρο­πή.
Εκ­παι­δευ­τι­κοί
Τα πιο μα­ζι­κά μπλοκ, αυτά που έδω­σαν τον παλμό σε όλη τη δια­δή­λω­ση, ήταν των κα­θη­γη­τών και των δα­σκά­λων. Με­γά­λα μπλοκ είχαν ακόμη οι διοι­κη­τι­κοί υπάλ­λη­λοι και μα­ζι­κή ήταν η πα­ρου­σία των μα­θη­τών και των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων.
Ξε­χώ­ρι­σε το πανό της Ομο­σπον­δί­ας Υπαλ­λή­λων ΟΑΕΔ που έγρα­φε: «Success story με 1.500.000 ανέρ­γους». Τις πιο μα­ζι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις από ποτέ κά­να­νε και οι ερ­γα­ζό­με­νοι του Υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας. Μα­ζι­κά ήταν και τα μπλοκ των ερ­γα­ζό­με­νων του ΙΚΑ, του Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών.

Καμια ανακωχή με το φασισμό, καμιά εμπιστοσύνη στους όψιμους "αντιφασίστες"


Οι συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και η παραπομπή τους με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποτελούν νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος των τελευταίων 3 ετών, που απαιτούσε να μην υπάρχει καμιά ανοχή στους νεοναζί δολοφόνους.


Ιδιαί­τε­ρα μετά από τη δο­λο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα, η λαϊκή κα­τα­κραυ­γή της Χρυ­σής Αυγής που εκ­φρά­στη­κε με δια­δη­λώ­σεις χι­λιά­δων και χι­λιά­δων αν­θρώ­πων σε κάθε γωνιά της χώρας συ­νέ­βαλ­λε κα­τα­λυ­τι­κά στην αλ­λα­γή "γραμ­μής" Υπουρ­γεί­ου Δη­μό­σιας Τάξης και ΜΜΕ από το "τσα­κώ­θη­καν για το πο­δό­σφαι­ρο" στον "αδιάλ­λα­κτο αντι­φα­σι­σμό"
Παρ' όλα αυτά, η Κυ­βέρ­νη­ση, οι μη­χα­νι­σμοί της Αστυ­νο­μί­ας και της Δι­καιο­σύ­νης που θα χει­ρι­στούν την υπό­θε­ση των νε­ο­να­ζί από δω και μπρος είναι οι ίδιοι που 3 χρό­νια τώρα με την ανοχή έως συ­γκά­λυ­ψη των τρα­μπού­κων έκα­ναν τους φα­σί­στες "μά­γκες" και οδή­γη­σαν στην απο­θρά­συν­ση των μη­χα­νι­σμών τους. Συ­ντέ­λε­σαν ώστε κα­νέ­νας Χρυ­σαυ­γί­της να μην έχει μπει στη φυ­λα­κή μέχρι σή­με­ρα, οι δίκες τους να ανα­βάλ­λο­νται επ' αό­ρι­στον και τα θύ­μα­τά τους να τρο­μο­κρα­τού­νται για να μην κα­ταγ­γέλ­λουν τα εγκλή­μα­τα των φα­σι­στών. Για όλους αυ­τούς τους λό­γους δεν τους έχου­με καμία εμπι­στο­σύ­νη πως θα φτά­σουν το "μα­χαί­ρι μέχρι το κόκ­κα­λο".