Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ, ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!



Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες, περιέγραψε τις προοπτικές της χώρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή. Για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι θα συντρίψει τον εξτρεμισμό (έτσι ονομάζει άχρωμα τον ναζισμό) και επεκτάθηκε σε επικίνδυνες απόψεις αναφερόμενος στο «άλλο άκρο», το οποίο μάλιστα προσδιόρισε ότι είναι αυτό που αναφέρεται στην έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ:
“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ”.
Αν και υποθέσαμε ότι η θεωρία των δύο άκρων για λίγα εικοσιτετράωρα θα κουκουλώνονταν, τελικά διά στόματος πρωθυπουργού κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκλητικά, ανιστόρητα, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά.
Στο “πόπολο” μέσα στη χώρα, που έχει μνήμες και γνωρίζει τον βρώμικο ρόλο ναζιστών, ακροδεξιών και παρακρατικών, και αναγνωρίζει τον ηρωικό ρόλο των αριστερών και των κομμουνιστών, η θεωρία των δύο άκρων συναντά κριτική ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.