Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Θέλουν να «δέσουν» τα κινήματα όπως τη Χρυσή Αυγή

Σκουριές

“ Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη τη νομική φόρμουλα, το νομοθετικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση στο κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας, όπως είναι αυτό στις Σκουριές, με βάση το μοντέλο της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Εισηγήσεις που αν υλοποιηθούν θα υπονομεύσουν την δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική σταθερότητα δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από συνεργάτες και συμβούλους του όπως αναφέρουν πληροφορίες του Periodista.gr.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σύμβουλοι του πρωθυπουργού προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.

ΜΩΡΑΙΤΗΣ: "ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!"


Δήλωση πριν λίγο του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θάνου , όσον αφορά στην διάταξη νόμου του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης που είναι ήδη για διαβούλευση, με την οποία ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ:
ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!!!
Σε νομοσχέδιο που είναι ήδη για διαβούλευση, το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης επιχειρεί να καταργήσει ουσιαστικά την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας.
Η διάταξη αυτή είναι απαράδεκτη και απλά δεν θα περάσει.
Τελεία και παύλα. Αρκετά με τα πισωγυρίσματα!

Το εμπορικό δαιμόνιο της κυβέρνησης



Και εάν τον ρωτούσε εάν για να πουλήσει το ποδήλατό του θα έδινε στον υποψήφιο αγοραστή 50 ευρώ για να εισπράξει… 30, τότε οι μαθητές θα θεωρούσαν ότι ο δάσκαλός τους… σφύριξε!Εάν ένας δάσκαλος ρωτούσε έναν μαθητή της ΣΤ’ δημοτικού εάν θα έδινε ποτέ σε κάποιον 1,4 ευρώ για να εισπράξει 1 ευρώ, η τάξη θα σειόταν από τα γέλια!
Εάν στη θέση του δασκάλου βάλετε, όμως, την τρόικα και στη θέση του μαθητή την ελληνική κυβέρνηση, οι απαντήσεις είναι τελείως διαφορετικές…
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δίνει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ως προϋπόθεση για να εισπράξει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που είναι η υποδόση του Οκτωβρίου!
Και ακόμα δίνει ζεστό χρήμα 500 εκατομμύρια ευρώ για να εισπράξει από το μπιρ παρά ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ κάπου 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της αξία!
Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβουμε το μέγεθος του ξεπουλήματος που συντελείται με εντολή της τρόικας. Για να συνειδητοποιήσουμε πώς ξεπουλάνε τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο μέσα από την παράδοση σε ιδιώτες της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Αμερικανική στάση πληρωμών;


Του Γιάννη Βαρουφάκη

Θυμάστε τις αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 όπου οι αρχηγοί δύο νεανικών «συμμοριών», συνήθως, στην κοίτη αποξηραμένου ποταμού κάτω από κάποια γέφυρα, παράβγαιναν μεταξύ τους με τα αυτοκίνητά τους για το ποιος θα αποδεικνυόταν γενναιότερος; Το επικίνδυνο παιχνίδι που έπαιζαν, το λεγόμενο «κοτόπουλο» (chicken game αγγλιστί), ήταν ιδιαίτερα απλό: οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους υπερβολικά γρήγορα, το ένα κατ’ ευθείαν προς το άλλο, στην ίδια ευθεία. Αν κανείς από τους δύο δεν έστριβε το τιμόνι για να αποφύγει την σύγκρουση, η μετωπική θα έστελνε και τους δύο στον τάφο. Το ζητούμενο ήταν να φανεί ποιος από τους δύο θα έστριβε πρώτος – αποφεύγοντας τη σύγκρουση αλλά εισπράττοντας τη ρετσινιά του «κοτόπουλου», του «δειλού».

Αμερικανικές πιέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους


Την ώρα που οι ΗΠΑ είναι μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση που βίωσαν τα τελευταία 20 χρόνια, με την κυβέρνηση να έχει βραχυκυκλώσει λόγω της ασυμφωνίας επί του σχεδίου του προϋπολογισμού, μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, φαίνεται πως πιέσεις ασκούνται από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια προς ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόροςσε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ζητώντας εκ νέου κούρεμα του ελληνικού χρέους. Η Citigroup επίσης δήλωσε ότι «αναμένει σύντομα κούρεμα του χρέους». Την ίδια στιγμή, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, είπε ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια εάν δεν βγει στις αγορές το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2014».

Σόρος: Κουρέψτε το χρέος, δεν θα σας πληρώσει ποτέ η Ελλάδα

Κατά της θεωρίας των δύο άκρων η μεγάλη πλειοψηφία. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5 μονάδες από ΝΔ


Εντυπωσιακά ευρήματα για το πολιτικό σκηνικό, την στάση των πολιτών απέναντι στην ΧΑ αλλά και τις συλλήψεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ η ΝΔ δεν φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα από το μέτωπο κατά της ΧΑ: στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,5 μονάδες.
Το 77% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών της ΧΑ, ενώ μόνο το 15% διαφωνεί. 
Το 52% διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ το 16% συμφωνεί: η εκλογική βάση της ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη, με το μεγαλύτερο μέρος να διαφωνεί σύμφωνα με αναλυτικότερα στοιχεία της έρευνας. Ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 9%.

Έρχεται τσουνάμι μέτρων - απολύσεων (αλλά ευτυχώς δεν θα λέγονται «Μνημόνιο»!)

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ
Παρ' ότι το ζήτημα της ναζιστικής εγκληματικότητας μονοπώλησε προσωρινά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, η οικονομική πραγματικότητα παραμένει αδυσώπητη για την πλειοψηφία όσων κατοικούν σε αυτή τη χώρα. Τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι πολλά και γι' αυτό το μόνο που προσπαθεί να πετύχει είναι να μην συμπέσουν όλα τα μέτρα που έρχονται ταυτόχρονα.
Στη μέθοδο των «καθυστερήσεων» πρωτοστατεί ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, παρ' ότι είναι ένθερμος οπαδός των απολύσεων και της διάλυσης όλων των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους, κατανοεί ότι το κόστος των μέτρων για την ετοιμόρροπη κυβέρνηση θα είναι πολύ μεγάλο. Έτσι, μετά τη διάλυση των πανεπιστημίων που επιχειρεί ο υπουργός και η κυβέρνησή του, καθώς θέτουν σε διαθεσιμότητα περί το 40% των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων την ώρα που αυτά είχαν απολέσει περί το 50% των αντίστοιχων θέσεων τα τελευταία χρόνια (!), θα αναγκαστεί να περιμένει έως το τέλος Δεκεμβρίου για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας. Στο ενδιάμεσο πιθανόν να δηλώνει ότι διαπραγματεύεται με την τρόικα μια παράταση δύο ολόκληρων μηνών (!).

Εικόνες από το Μέλλον...


Μια φορά κι ένα καιρό, ένας άνεμος της αλλαγής έσπειρε υποσχέσεις στα κεφάλια όλων των μεθυσμένων κατοίκων αυτής της χώρας. Ένας άνεμος που θα σάρωνε τα πάντα και που τελικά θα αποδεικνυόταν πως δεν ήταν αλλαγής αλλά η κάθοδος της λαίλαπας. Μια λαίλαπα που είτε σαν άνεμο την μεταφράσουμε, είτε σαν μυθολογικό τέρας, η ουσία είναι η ίδια. Πείναγε. Πείναγε πολύ.

Αυτό που έχουμε κληθεί να σεβαστούμε, δεν είναι η διάσωση μιας χώρας αλλά η καταβρόχθιση της. Κι είμαστε ακόμα εδώ. Να το συζητάμε. Έτσι απλά να το συζητάμε. Κόπηκαν μισθοί, συντάξεις, ερήμωσαν τα ταμεία, μπήκαν απίστευτοι και παρανοϊκοί φόροι, καταλήξαμε να ζούμε μόνο με υποχρεώσεις με το οποιοδήποτε δικαίωμα διαγραμμένο, φτάσαμε στο σημείο να κοιτάμε σύνταγμα, νόμους, Κοινοβούλιο, δικαιοσύνη να μετατρέπονται σε άβουλα όργανα του θηρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ρίχτηκαν σαν μεζές στο στόμα του, γεμίσαμε άστεγους, συσσίτια κι αυτοκτονημένους, κι είμαστε ακόμα εδώ, θεατές ακούνητοι, αμίλητοι κι αγέλαστοι κάποιας φάρσας, πολύ πικρής.

Δημήτρης Πουλικάκος: Οι "διανοούμενοι", πλην ελαχίστων, τηρούν σιγήν ιχθύος! Ντροπή!


Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη 

Το τηλεοπτικό βράδυ της περασμένης Δευτέρας πολλοί θα το θυμούνται για καιρό. Οι τηλεθεατές, κατ' αρχήν, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν έναν καλλιτέχνη να ανατρέπει με απίστευτη ηρεμία και χωρίς πολλά λόγια, όσα με μόχθο ετών οικοδόμησε ο κατευθυνόμενος μιντιακός λόγος και μάλιστα μέσα στο άντρο του. Αλλά και ο παρουσιαστής με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες στο πάνελ της εκπομπής του, παρ' ότι θα ήθελαν πολύ να το ξεχάσουν, θα θυμούνται για καιρό ότι ένας αειθαλής "ροκάς" έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με συνοπτικές διαδικασίες.
"Είδαμε το φως μας ξαφνικά. Έχω μείνει άναυδος" τον ακούσαμε να λέει. "Εσείς ο ίδιος, κ. Πρετεντέρη, από το '95 - '96 τους καλούσατε, περνάγανε από τις εκπομπές σας και τους μιλάγατε κανονικά. Ο κ. Βορίδης αντικατέστησε στην αρχηγία της ΕΠΕΝ τον κ. Μιχαλολιάκο χωρίς να μας έχει πει ότι αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας το μπαλταδάκι. Αισθάνομαι ότι με καλέσατε να συμμετέχω σε μια κακιά φάρσα. Κακιά μεν, αλλά φάρσα, εις βάρος του ελληνικού λαού". Καίριος και καυστικός ο Δημήτρης Πουλικάκος, δεν εξεπλάγη ούτε για τη Χρυσή Αυγή ούτε για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Κυρίως όμως δεν άλλαξε μανδύα όταν βρέθηκε ανάμεσα στις μακιγιαρισμένες τηλεπερσόνες. Επειδή όμως ο Μήτσος είχε κι άλλα να πει ας τον ακούσουμε.