Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάζουμε τη ΒΙΑ...

Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι πολίτες του Βάλτου που είχαν μηνυθεί από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στο 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, σε μια εξαντλητική και πολύωρη διαδικασία, η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είχε υποβάλει σε πολίτες,κατοίκους του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας «κενά» στη μελέτη και επιζήμιες για το περιβάλλον επιδράσεις.
Η επιτροπή των πολιτών βρέθηκε κατηγορούμενη γιατί κατήγγειλε την αλλοίωση του τοπίου και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκλήθηκε από την κατασκευή του φράγματος «Δαφνοζωναρά» στο Αυλάκι της Δ.Ε. Ινάχου και για μια σειρά από αδικήματα… και τελικά αθωώθηκε πανηγυρικά για όλα.

Καταδικάζεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;

του Νίκου Μπογιόπουλου
«Κατεβαίνουνε, και ανάφτει του πολέμου αναλαμπή το τουφέκι ανάβει, αστράφτει, λάμπει, κόφτει το σπαθί./ Γιατί η μάχη εστάθει ολίγη; Λίγα τα αίματα γιατί; Τον εχθρό θωρώ να φύγει και στο κάστρο ν' ανεβεί./ Ακούω κούφια τα τουφέκια, ακούω σμίξιμο σπαθιών, ακούω ξύλα, ακούω πελέκια, ακούω τρίξιμο δοντιών./ Με τα μάτια τους γυρεύουν όπου είν' αίματα πηχτά, και μες στα αίματα χορεύουν με βρυχίσματα βραχνά/ Κοίτα χέρια απελπισμένα πώς θερίζουνε ζωές! Χάμου πέφτουνε κομμένα χέρια, πόδια, κεφαλές,/ και παλάσκες και σπαθία με ολοσκόρπιστα μυαλά, και με ολόσχιστα κρανία, σωθικά λαχταριστά./ Παντού φόβος και τρομάρα και φωνές και στεναγμοί παντού κλάψα, παντού αντάρα, και παντού ξεψυχισμοί./ Σαν ποτάμι το αίμα εγίνη και κυλάει στη λαγκαδιά, και το αθώο χόρτο πίνει αίμα αντίς για τη δροσιά./ Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!».
Αυτό προφανώς και δεν είναι ο «ύμνος στη βία».Είναι αποσπάσματα και στίχοι από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν». Και προέρχεται δια χειρός Διονυσίου Σολωμού. Οι κύριοι του «καταδικάζετε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται;» τι έχουν να πουν; Τον… καταδικάζουν τον Σολωμό; Τον… καταδικάζουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο; Το «σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή»το καταδικάζουν;

Αλεξ Κ. (Last Drive): Για να σβήσουμε τον φασισμό επιδιώκουμε την ελευθερία που γεννάει ελευθερία

Συνέντευξη στον Κώστα Παπαντωνίου και στο 3pointmagazine.gr

Στις 24.1 του 1998, ο Aλέξης Καλοφωλιάς δέχεται επίθεση γύρω στις 7.30 το απόγευμα, από ομάδα τριών φασιστών. Τον περικυκλώνουν καθώς διασχίζει τη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη κι αρχίζουν να τον χτυπούν με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι. Ο ίδιος προσπαθεί να ξεφύγει, καταφεύγοντας στην είσοδο κοντινού καταστήματος. Οι τρεις φασίστες συνεχίζουν να τον βαράνε με λύσσα, κοπανώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, μπροστά σε έντρομους γείτονες και περαστικούς. Υπάλληλος του καταστήματος καλεί σε βοήθεια, αναγκάζοντας τους δράστες να τραπούν σε φυγή. Ο τραγουδιστής των Last Drive γλιτώνει τα χειρότερα, ωστόσο στο νοσοκομείο μεταφέρεται με βαριά τραύματα, άσχημα χτυπημένος στο πρόσωπο και με προβλήματα όρασης στο ένα μάτι.

Τουλάχιστον 880.000 σύγχρονοι σκλάβοι στην Ευρώπη

Φωτογραφία από το Spiegel
Στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρουν την ύπαρξη 3.600 διεθνών εγκληματικών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι οι σύγχρονοι σκλάβοι που ζουν στην επικράτεια της ευρωπαϊκής ζώνης των 27 χωρών αγγίζουν τους 880.000, 270.000 από τους οποίους είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνει σε έκθεσή του ότι 3.600 είναι οι εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην ΕΕ. Ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρει πως το οργανωμένο έγκλημα ζημιώνει την ευρωπαϊκή οικονομία κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. 
Η επιτροπή CRIM τονίζει ότι η σωματεμπορία αποφέρει περίπου 25 δισεκατομμύρια, την ίδια ώρα που το κέρδος από το εμπόριο οργάνων και των άγριων ζώων υπολογίζεται μεταξύ 18 και 26 δισεκατομμύρια ετησίως. 

Βουδούρης: Οι 58 εισάγουν τον νεοαντικομμουνισμό

Ένα κείμενο – οδικό χάρτη δημοσίευσαν σήμερα 58 ακαδημαϊκοί και πολιτικοί προτείνοντας την δημιουργία ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς χωρίς την διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και κινήσεων. Στο κείμενο καλούν σε συμμετοχή όσους δεν τοποθετούνται στην δεξιά ή στην νεοκομμουνιστική – εθνολαϊκιστική αριστερά. Τους χαρακτηρισμούς αυτούς σχολιάζει ως πολιτικό ατόπημα, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ανεξάρτητος βουλευτής και πρωτεργάτης της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», μιλώντας στο tvxs.gr. «Εισάγουν τον νεοναντικομμουνισμό και έχουν ως εχθρό τους την Αριστέρα αντί για τα μνημόνια», δηλώνει. Επίσης, εκτιμά ότι πρόκειται για μια προσπάθεια διάσωσης πολιτικών προσώπων και θεωρεί ότι είναι μια κίνηση που δεν θα κρατήσει. Συνέντευξη: Νίκος Μίχος