Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κι έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν…

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 25/10/13
Οι μάσκες έπεσαν. Οι δικαιολογίες τέλειωσαν. Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν!
Η χθεσινή προγραμματική συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει την οριστική και μόνιμη μετακίνηση του σημερινού μορφώματος, που μόνο στο όνομα θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, στο χώρο της συντήρησης.
Αποτελεί μια βαριά και ασήκωτη προσβολή στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης, των χιλιάδων στελεχών της και των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν, καθοδηγήθηκαν και στρατεύτηκαν στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.
Σαμαράς και Βενιζέλος, ετεροχρονισμένα, κατά παράβαση ακόμη και της λαϊκής εντολής, συναποφάσισαν και παρουσίασαν το πλαίσιο οριστικής διάλυσης της κοινωνίας, φτωχοποίησης της χώρας και εξαθλίωσης των εργαζομένων.
Με μοναδική τους αγωνία τη διαχείριση της εξουσίας και την υλοποίηση του καταστροφικού τους «σχεδίου» για τη χώρα, που προβλέπει υποταγή στις επιλογές των Τροικανών.

Ερχονται απολύσεις και για τους πανεπιστημιακούς, 30.000 επιπλεόν διαθεσιμότητες το 2014

Tης Αννας Ανδριτσάκη από την ΕφΣυν. Μόνο όσοι εφυσηχάζουν με τα παραμύθια των "success story" τους πιστεύουν. Η πραγματικότητα των υπογραφών τους για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους και οι ομολογίες των στελεχών της κυβέρνησης λένε άλλα.

Ολοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα. Μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, χτυπάει καμπανάκι και για το εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του ΥΠΑΙΘΑ, οι διαθεσιμότητες του 2014 δεν θα είναι 25.000, αλλά 30.000! «Εμείς θα συνεισφέρουμε σε κάθε κύμα διαθεσιμότητας. Και δυστυχώς οι επόμενες διαθεσιμότητες δεν θα είναι με τους ίδιους όρους…» ομολογεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου

Την ώρα που πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών παλεύουν για να μην γκρεμιστούν από το μπαλκόνι της πολιτικής του εφησυχασμού, την ώρα που με μεγάλο ζόρι προσπαθούν να κρύψουν τη νέα επέλαση μέτρων σε μια εξουθενωμένη πλέον κοινωνία, όλο και περισσότεροι ψιθυριστές και παροικούντες την αυλή της κυβέρνησης ομολογούν τ’ ανομολόγητα.

Επικίνδυνη και κατάπτυστη τροπολογία για φυλάκιση όσων αντιδρούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Σάλο έχει προκαλέσει απαράδεκτη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, καταδίκων και κρατούμενων σε άδεια» και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση και τη φυλάκιση όσων αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Ζήτησαν την απόσυρση της επικίνδυνης τροπολογίας που προβλέπει ότι:

«Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».

H νέα «No Future» γενιά


«Το μέλλον είναι το μοναδικό είδος ιδιοκτησίας που τα αφεντικά παραχωρούν ελεύθερα στους σκλάβους» Αλμπέρτ Καμί

Σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο, σ' αυτή τη θλιβερή ακτογραμμή της μεσογειακής Ευρώπης που είναι βαριά χτυπημένη από την οικονομική ύφεση και τη μακροχρόνια ανεργία, αρχίζει να διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μια νέα “No Future” γενιά. Μετά τη γενιά των«baby boomers», αλλά και τη λεγόμενη «Γενιά Χ» -που αποθέωσε το life style και τον υπερκαταναλωτισμό- η σημερινή μεσογειακή «γενιά Υ», που είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, ζει στον ευρωπαϊκό νότο μια αργή κάθοδο προς την κόλαση. Του Γιώργου Στάμκου