Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται 32 νέα μέτρα

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τριανταδύο νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχουν σταματήσει, παρόλα αυτά, ήδη έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με εκπροσώπους των δανειστών για συγκεκριμένα μέτρα.
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το περιεχόμενο των μέτρων ήδη έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από το οικονομικό επιτελείο και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε αύξηση φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δαπανών και αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να αποδείξει στην τρόικα ότι το κενό δεν θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ενώ σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου οικονομικών δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς θα μηδενιστεί με την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων.
Από την άλλη πλευρά η τρόικα ανεβάζει τον τελικό λογαριασμό σε 2 δισ

Κρίμα, τόσο ωραίο παιδάκι και να είναι γυφτάκι

Τελικά η Μαρία είναι γυφτάκι! Παιδί γύφτων. Και τι γύφτων, Βουλγάρων αν έχετε το Θεό σας. Οι οποίοι μόνο ο Θεός των γύφτων ξέρει πώς και γιατί τα καταφέρνουν να κάνουν ξανθά παιδιά με γαλανά μάτια, αντί για τα συνηθισμένα μαυροτσούκαλα που μας παρενοχλούν ενώ πίνουμε το φραπέ μας.

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Κρίμα το ενδιαφέρον, κρίμα η άνθιση του ανθρωπισμού μας μέσα στην καρδιά του Φθινοπώρου, κρίμα τα δάκρυα που χύθηκαν από τηλεοράσεως και εφημερίδων, αλλά και σε καφενεία και σπίτια όπου πλημμυρίζει η ευαισθησία -ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Κρίμα και τα ντου της αστυνομίας κατά των γύφτικων καταυλισμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Σκοτώθηκε από 25.000 βολτ στο δρομολόγιο Θεσ/νικη – Αθήνα για ένα εισιτήριο

Στην Ελλάδα της σαμαρικής ανάπτυξης και του grecovery όποιος δεν έχει χρήματα, θα αρρωσταίνει και δεν θα μπορεί να δέχεται στοιχειώδη περίθαλψη, δεν θα σπουδάζει, θα αυτοκτονεί, θα είναι άλλη μια τραγική καταγραφή στην καταστροφική εξίσωση της Κυβέρνησης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δολοφονία του 18χρονου Καναούτη και χθες το βράδυ άλλο ένα τραγικό γεγονός συνέβη σε δρομολόγιο τραίνου.
Χτες το βράδυ, Παρασκευή 25/10, νεαρός ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ ανέβηκε στην οροφή της αμαξοστοιχίας 23503 που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Η κατάληξή του ήταν να κεραυνοβοληθεί από 25.000 ΒΟΛΤ όπως αναφέρουν πληροφορίες στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρίσκονταν σε κίνηση από καλώδια υψηλής τάσης – καλώδια ηλεκτροκίνησης.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Διερευνώντας γιατί γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου



Σε αντίθεση με άλλες χώρες που γιορτάζουν –και έχουν καθιερώσει ως ημέρες αργίας– τις ημέρες λήξης των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, η Ελλάδα έχει καθιερώσει ως εθνική εορτή αποκλειστικά την είσοδο στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την έναρξη δηλαδή του Ελληνοϊταλικού πολέμου. «Ολες οι µεγάλες εθνικές επέτειοι στην Ελλάδα συνδέονται µε την έναρξη και όχι µε το αποτέλεσµα ενός αγώνα, µε την ικανότητα δηλαδή του έθνους να εξεγείρεται απέναντι στη σκλαβιά (25η Μαρτίου) ή τον φασισµό (28η Οκτωβρίου)», είπε η Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Και η ξεχασµένη επέτειος της 3ης Σεπτεµβρίου, που γιορταζόταν από το 1844 µέχρι το 1862, συνδεόταν µε την εξέγερση για το Σύνταγµα και όχι µε την ψήφισή του. Ακόµη και η 17η Νοέµβρη παραπέµπει σε αντίσταση και εξέγερση και όχι στην πτώση της χούντας», είπε.