Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» ΣΤΟ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ακόμα κι όταν κατείχε κυβερνητικά αξιώματα, αγνοούσε τη λέξη ‘μέτρο’.
Αυτό θα ήταν προσωπικό του πρόβλημα εάν δεν είχε επιλέξει το ρόλο του ‘αβανταδόρου – καθαριστή’, των αμαρτιών του συστήματος.
Η φράση του “μαζί τα φάγαμε” που ισοπέδωσε κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και συμψήφισε την ανηθικότητα ενός διεφθαρμένου πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος, με το μεροκάματο εκατομμυρίων Ελλήνων, ωχριά μπροστά στο νέο ‘καθαρτήριο’ ολίσθημά του, με τις δηλώσεις περί παρακολούθησης Αμερικανών διπλωματών, την ώρα που ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης εκατομμυρίων πολιτών και εκατοντάδων ηγετών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Η απόπειρα ΄΄νομιμοποίησης΄΄ των παρακολουθήσεων και η επιχείρηση εξοικείωσης των πολιτών, με το κράτος ‘Μεγάλο Αδελφό’, ξεπερνούν κάθε μέτρο.

Υπόθεση Μπογιόπουλου

Του Θανάση Καρτερού
Γιατί απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος από τοΡιζοσπάστη; Πληροφορίες από δω κι από κει αναφέρει το ρεπορτάζ, μιας και ούτε η Κεντρική Επιτροπή -που φέρεται να αποφάσισε την απομάκρυνσή του από το κομματικό όργανο-, ούτε η διεύθυνση της εφημερίδας, ούτε και ο ίδιος έχουν μιλήσει ακόμα επισήμως. Ούτε έχουν διαψεύσει πάντως τόσο ο απολυθείς, όσο και οι απολύσαντες τη σχετική είδηση που μεταδίδεται από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Που σημαίνει ότι όντως ο γνωστός δημοσιογράφος δεν ανήκει πλέον στην "οικογένεια" του Ριζοσπάστη.
Κυκλοφορεί η εκδοχή ότι ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση η οποία περιόριζε το μισθό του στα όρια του κομματικού μισθού, αποποιούμενος όμως ταυτόχρονα οποιασδήποτε αμοιβής. Κάτι δηλαδή σαν: Δεν υπογράφω αυτό που ζητάτε, αλλά θα δουλεύω για το κόμμα δωρεάν. Αν όντως έτσι συνέβη τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα πει επ' αυτού το κόμμα. Όπως επίσης θα έχει ενδιαφέρον να εξηγηθεί για ποιο λόγο ασχολήθηκε με την απομάκρυνση Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη η Κεντρική Επιτροπή, παρακάμπτοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Υπο(ΗΠΑ)κλοπές και υπα(ΗΠΑ)κοή


1. Πριν λίγες μέρες ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, της περιβόητης NSA, παραδέχτηκε ότι το ευαγές ίδρυμα του οποίου προΐσταται διενεργεί εκτεταμένες παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Εντούτοις, σε μια απόπειρα να δικαιολογηθεί, πρόσθεσε ότι η πρακτική αυτή ακολουθείται από… ανάγκη και όχι από χόμπυ. Η NSA – δήλωσε χαρακτηριστικά – «δεν διασκεδάζει καθημερινά ακούγοντας συζητήσεις»…
Αντιθέτως, ο κ.Πάγκαλος δήλωσε ότι εκείνος… διασκέδαζε ότανη ΕΥΠ «παρακολουθούσε» τους Αμερικανούς πρεσβευτές: «(…) μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλπ, κλπ», ήταν τα λόγια του κ.Πάγκαλου.

Στην όχθη της λιμνοθάλασσας.

Δημήτρης Ψαλλίδας
I
Εκεί,
στη λιμνοθάλασσα
των αναπάντητων ερωτημάτων,
πετώ ένα βοτσαλάκι,
να ταράξω
της σκέψης τα νερά,
ν’ αναδεύσω
σκόρπια γεγονότα,
συνέχεια ψάχνοντας
στην ασυνέχεια
που μας χαρακτηρίζει.

ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ..

...ΕΝΩ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Βόμβα για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ( ΕΟΠΥΥ) και τις μνημονιακές πολιτικές αποτελούν οι δύο εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στις εκθέσεις του κάνει λόγο για ένα Οργανισμό που δείχνει να έχει χάσει εντελώς τον αρχικό του στόχο , που πορεύεται χωρίς στρατηγική, πυξίδα και χάρτη. Ενας Οργανισμός που συγκροτήθηκε πρόχειρα, χωρίς βασικό σχέδιο και με ανυπαρξία ελέγχου των δαπανών και της ποιότητας των υπηρεσιών.
Οι εκθέσεις κάνουν λόγο για ταλαιπωρία των πολιτών από την ανοργανωσιά του ΕΟΠΥΥ, αφού πολλές περιφέρειες δεν διαθέτουν ελεγκτές ιατρούς με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι των περιοχών τους να ταλαιπωρούνται με πρόσθετη αναγκαστική μετακίνηση στις Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας για την πιστοποίηση της νόσου και την έγκριση των παροχών.

Κακοποιημένη 1 στις 3 γυναίκες

Κακοποιημένη 1 στις 3 γυναίκες 

Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, που καταγράφηκαν φέτος, στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό ανάφερε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Κόλλια σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. “Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη” υπογράμμισε.