Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελείται μόνο με τανκς»

Ζ. Κωνσταντοπούλου
«Μόνο αν ο κ. Σαμαράς πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αυτοκαταργηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα πραγματοποιηθούν εκλογές το 2016» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «Εφ.Συν.», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα πέσει πολύ σύντομα.


Συνέντευξη στον Νίκο Σβέρκο

• Μιλήσατε πρόσφατα για την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Θεωρείτε ότι υπάρχουν ορατοί κίνδυνοι για την κατάλυσή τους;

ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Μικρό δημοσκοπικό προβάδισμα διατηρεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε νέα έρευνα της Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (22% έναντι 21,5%).
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει το «λευκό/αποχή).
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, το ΚΚΕ 5% και η Δημοκρατική Αριστερά 3%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%, η Νέα Δημοκρατία 24%, η Χρυσή Αυγή 11,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει έδαφος, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ»; ΚΙ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;



Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Ο ήρωας του Μπρεχτ, ο Μακχίθ, αναρωτιόταν στην «Όπερα της Πεντάρας»:«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας»...

Τα συγκλονιστικά στη Βουλή άργησαν μια μέρα! Αλλά ήρθαν! Την Κυριακήπου μας πέρασε ακούσαμε για «τρύπια δολάρια» και για «μονομαχίες στο Ελ Πάσο», απολαύσαμε πρωθυπουργικούς κουτσαβακισμούς και κοινοβουλευτικές «μαγκιές». Αλλά τα σπουδαία – τα πραγματικά σπουδαία – συνέβησαν τη Δευτέρα. Χωρίς κάμερες. Χωρίς απευθείας μεταδόσεις. Χωρίς πολλά- πολλά…
Τη Δευτέρα το βράδυ, λοιπόν, ο κ.Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μετά απόσχετική ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, διαβίβασε στη Βουλή τον αναλυτικό κατάλογο ο οποίοςπεριλαμβάνει τα ποσά με τα οποία έχει τροφοδοτήσει το κράτος τις τράπεζες από την έναρξη της κρίσης, το 2008. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά είναι πλέον και επίσημα! Είναι δικά τους! Έχουν την εγκυρότητα και την σφραγίδα των «σωτήρων»! Δεν πρόκειται για «συνωμοσιολογία»! Ούτε για ευφάνταστα σενάρια των «ψεκασμένων»!

Καταλανός βουλευτής στον πρόεδρο της Bankia: Η κόλασή σου είναι η ελπίδα μας



Ο Rodrigo Rato, πρώην πρόεδρος της Bankia όταν αυτή κατέρρευσε, βρέθηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τις εξώσεις που προκάλεσε η πτώχευση της τράπεζας και το σκάνδαλο των «προνομιούχων μετοχών» που είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να χάσουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typicallyspanish.com, ο David Fernández βουλευτής του CUP στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας, όπως φαίνεται στο βίντεο, κατά την τοποθέτησή του έβγαλε το παπούτσι, το σήκωσε και απευθυνόμενος στον Rato του είπε: «Ξέρεις τι κάνουν με αυτό στο Ιράκ. Είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της περιφρόνησης της εξουσίας. Η κυβέρνησή σας του «Λαϊκού Κόμματος» έλαβε μέρος στον πόλεμο και η τράπεζά σας διέπραξε έναν οικονομικό πόλεμο