Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ...

Του ΣΤΑΘΗ
Φέτος το «κοριτσάκι με τα σπίρτα» θα πάψει για λίγες μέρες να ’ναι χάρτινο, θα βγει από τις εικονογραφήσεις των παιδικών μας βιβλίων, θα σεργιανίσει στους δρόμους της χώρας και θα επισκεφθεί τα σπίτια των ανθρώπων. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που το κοριτσάκι με τα σπίρτα βγαίνει από το παραμύθι του κι έρχεται στην πραγματικότητα, αλλά πλέον αυτή η πραγματικότητα υπερβαίνει σε κρύο, πείνα καιφτώχεια την εποχή που το κοριτσάκι με τα σπίρτα κρύωνε και πεινούσε (για να ζεστάνει την καρδιά των σκληρών απ’ τους ανθρώπους, των αχόρταγων για σιδερένια νομίσματα και πέτρινα γεύματα)...
Ετος Κυρίου ημών του Σωτήρος 2013, δεν θυμάμαι πια πόσο από κτίσεως Κόσμου, και το κοριτσάκι με τα σπίρτα έχει να επισκεφθεί 350.000 σπίτια όπου ζουν κοριτσάκια κι αγοράκια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Χιλιάδες σχολεία όπου τα παιδάκια κάνουν μάθημαυποσιτισμένα.

ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
 Δε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να ακούσει, να δημιουργήσει. ...
Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. Γιατί; Επειδή έτσι τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ GREXIT !...

Μια ποιοτική διαφορά κρύβει σε σχέση με το παρελθόν το σημερινό σίριαλ με το ελληνικό πρόγραμμα: την πολιτική παράμετρο. Τα όρια αντοχής της Αθήνας και οι φωνές στην Ε.Ε. που μιλούν για το αναπόφευκτο.
Τι θα γίνει αν μια χώρα σε μνημόνιο τελικά αποφασίσει να πει απλώς Όχι ; Είναι μια ερώτηση που ορισμένοι αξιωματούχοι στην τρόικα των διεθνών δανειστών έχουν αρχίσει να κάνουν για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση συνασπισμού, μετά από έναν χρόνο και πλέον στην εξουσία, σημαδεμένο από αυξανόμενη αντίδραση στις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις, επιμένει συνέχεια ότι δεν θα υποκύψει σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Από πολλές πλευρές, η Ελλάδα έχει χάσει την ικανότητα να σοκάρει. Όλο σχεδόν το χρέος της βρίσκεται στα χέρια των επίσημων δανειστών -ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, θεσμών της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και αυτό σημαίνει ότι ευρύτερα οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν δίνουν μεγάλη σημασία. Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους επιθεωρητές του μνημονίου έχουν γίνει τόσο κοινότοπες που έχουν σταματήσει να καταγράφονται στα περισσότερα επίσημα ραντάρ, ακόμη και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, όπου οι αξιωματούχοι έχουν συνηθίσει πια τις ιδιοτροπίες στην ελληνική απόδοση.

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ !! ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ?

ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΑΠΌΨΕ ΤΟ ΘΥΜΉΘΗΚΑ !!!

Γ.ΣΟΥΡΗΣ..... Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ


Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα.

Όχι μόνο επισιτιστική ανασφάλεια, αλλά και πείνα πλέον στην Ελλάδα

Την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος επισιτιστικής ανασφάλειας στην Ελλάδα, διαπιστώνει το ινστιτούτο Prolepsis, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις διατροφικές τους ανάγκες , ενώ παρουσιάζεται πλέον -σε υψηλά ποσοστά- και επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.
Το ινστιτούτο Prolepsis και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσαν εχθές την επέκταση του προγράμματος Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής, που υλοποιεί το πρώτο με δωρεά του δεύτερου, καθώς τα αιτήματα από σχολεία σε όλη την Ελλάδα αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (έχουν ξεπεράσει τα 700). Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 σε 34 σχολεία, αλλά καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τεράστιες ανάγκες, λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που υποσιτίζονται και που αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, επεκτάθηκε σε 206 σχολεία και 32.358 μαθητές και με τη νέα επέκταση του προγράμματος θα φτάσει τους 50.000 μαθητές φέτος.

Παραίτηση Βενιζέλου πριν τις Ευρωεκλογές

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που αναγκάστηκε να αναβάλει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαπίστωση ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα των εξελίξεων....
Όπως, πρώτη είχε αποκαλύψει ηεφημερίδα NEWSBOMB, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φλέρταρε» με την ιδέα μιας αποχώρησης από την ηγεσία του Κινήματος, κάτω όμως από τους δικούς του όρους και με απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφύλαξη της υστεροφημίας του.
Ο κ. Βενιζέλος επένδυσε πολλά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, για την ανασύνθεση της οποίας θα φαινόταν ότι ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης. Σε αυτή τη νέα παράταξη θα συμμετείχαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανένταχτοι του ευρύτερου χώρου.