Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΨΜ ήταν το αποκούμπι μας…

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, δυο πεντοχίλιαρα δεν ήταν πολλά λεφτά, είχαν όμως αξία. Μια αξία που γινόταν ακόμα μεγαλύτερη για τον φαντάρο που βρισκόταν πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Ένα πακέτο τσιγάρα, από τα «καλά», κόστιζε 128 δραχμές και ένας «φραπές» στο ΚΨΜ, άλλες 30. Αν βέβαια κάποιος υπολογίσει πόσα πακέτα τσιγάρα και πόσοι φραπέδες χρειάζονταν για να σου κρατήσουν συντροφιά ένα ολόκληρο 24ωρο, τα δυο πεντοχίλιαρα δεν έφταναν. Για το «μισθό» του φαντάρου (490 δρχ), ας μην πούμε τίποτα καλύτερα.

Μόλις ο ταχυδρόμος έφερνε την (πρώτη) επιταγή των 5.000 δρχ, η πρώτη κίνηση ήταν η αγορά μιας «κούτας» τσιγάρα (δέκα πακέτα). Ο μεγάλος χακί κυλινδρικός «σάκος υπηρεσίας» κλείδωνε με κάτι λουκετάκια που δεν έπειθαν ούτε τη Μπάρμπι να κλειδώσει το σπίτι της, όμως η μπέσα των συναδέλφων στο θάλαμο περίσσευε και έτσι σπάνια υπήρχαν «απώλειες». Όταν τα «καλά» τσιγάρα τελείωναν, σειρά έπαιρναν τα δεύτερης και τρίτης ποιότητας (συνήθως άφιλτρα), που ήταν πολύ πιο φτηνά. Το τσιγάρο τότε ήταν είδος πρώτης ανάγκης, μια από τις ελάχιστες απολαύσεις στη φανταρίστικη ζωή, οπότε δεν «έπαιζε» ούτε σαν ενδεχόμενο το να ξεμείνεις. Πόσο μάλλον όταν απεχθάνεσαι την τράκα…

Άνεργη μητέρα 43 χρονών κρατούμενη τώρα στα Χανιά, εξαιτίας απλήρωτου προστίμου…

Κρατούμενη εδώ και πέντε μέρες στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, βρίσκεται μια άνεργη γυναίκα 43 χρονών, μητέρα δυο παιδιών, το ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες (βαριά εγκεφαλική παράλυση και επιληψία), εξαιτίας ενός απλήρωτου προστίμου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Μάλιστα υπάρχει απόφαση της εισαγγελίας για μεταγωγή της, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού!!! Η αναλγησία της κυβέρνησης Σαμαρά σε όλο της το μεγαλείο…

Η περιπέτεια της 43χρονης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα της για τυπικό έλεγχο. Τότε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδίκη από το παρελθόν, όταν οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Η παράβαση είχε γίνει στην Αθήνα, όπου εργαζόταν παλιότερα πριν μετακομίσει μόνιμα στα Χανιά. Εξαιτίας της αλλαγής κατοικίας η 43χρονη δεν έλαβε πότε κλήση για να παραστεί στη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ.

ΘΑΠΑΤΕΡΟ: Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «…ΨΥΧΟΠΑΘΗ» ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

Δύο χρόνια πριν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί στις Κάννες. Αρχηγοί κρατών, τεχνοκράτες, παρατρεχάμενοι, λομπίστες, golden boys των αγoρών, συγκεντρώνονται στο «παλάτι» αναμένοντας την σκληροτράχηλη Άνγκελα Μέρκελ…
Τα παραπάνω αποτελούν μονάχα μερικές εικόνες που περιγράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Λουίς Θαπατέρο, στο βιβλίο του με τίτλο «El Dilema» (Το δίλημμα).

Δύο χρόνια μετά, ο Θαπατέρο ανασύρει από τη μνήμη του τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο των Καννών τον Νοέμβριο του 2011. Εκ των υστέρων, παραθέτει τις πιέσεις που δέχτηκε ο ίδιος προκειμένου να προσφύγει στο ΔΝΤ, παρότι γνώριζε το «ελληνικό πείραμα».

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Στη Βουλή έφερε η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή την αποκάλυψη του HOT DOC αναφορικά με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.
To ΗΟΤ DOC είχε αποκαλύψει τη μεθόδευση που είχε προηγηθεί προκειμένου η αξία του ΟΠΑΠ να αποτιμηθεί σε πολύ χαμηλότερη αξία από την πραγματική, ώστε να πουληθεί κοψοχρονιάς. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο νέος ιδοκτήτης καρπώθηκε υπεραξία πολλών εκατομμυρίων του Οργανισμού, ενώ μελέτη έδειχνε ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ επρόκειτο πενταπλασιαστούν σε ορίζοντα δεκαετίας.
“Αποτελεί κοινή πεποίθηση της ελληνικής κοινωνίας ότι η συγκυβέρνηση εκτελώντας τις διαταγές της Τρόικα εκποιεί σε ποσά εξευτελιστικά κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΟΠΑΠ. Εργαζόμενοι και πρώην στελέχη του οργανισμού χαρακτηρίζουν τη διαδικασία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ ως ξεπούλημα”, αναφέρει η κα Μακρή και συμπληρώνει.

Γιάννης Μαυρής: Η κοινωνία είναι εξοργισμένη από την πολιτική Σαμαρά


http://www.avgi.gr

Η απόκρυψη δημοσκοπήσεων συνιστά χονδροειδή απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, υποστηρίζει ο ΓιάννηςΜαυρής, πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Public Issue. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Αυγή” της Κυριακής, ο Γ. Μαυρής σημειώνει πως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα της παιδείας και της υγείας έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη κοινωνική οργή, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων.

Συνέντευξη στον Χρήστο Σίμο


* Με ποιον τρόπο εκφράζεται η κοινωνία για την κυβέρνηση από τις εκλογές και μετά;

Στο μεγαλύτερο μέρος της μετεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να συγκρατήσει τη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους των ψηφοφόρων της. Παρόλα αυτά, δεν ξεπέρασε το 30%, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά της παρουσίασαν διακυμάνσεις, ανάλογα με τη συγκυρία. Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί την τρίτη κυβέρνηση που διαχειρίζεται το Μνημόνιο από τις δύο προηγούμενες είναι ότι δεν παρουσιάστηκε, μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου τον Νοέμβριο του 2012, η κατάρρευση που είχαμε δει και στην κυβέρνηση Παπανδρέου και σ’ αυτή του Παπαδήμου. Αντιθέτως, κατάφερε να επιβιώσει της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου.

«Όλοι οι Έλληνες μαζί», ε; Μπα!

Νίκος Μπογιόπουλος
«Να είμαστε όλοι μαζί». «Να είμαστε ενωμένοι». «Είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… Τα γνωστά κλισέ επαναλήφθηκαν με αφορμή την επέτειο του Γοργοποτάμου. Ο κ.Σταικούρας, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις, διαπίστωσε για τον Γοργοπόταμο ότι «γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές, τις αντιθέσεις, τα πάθη και τους φανατισμούς». Πρόσθεσε δε ότι «αποτελεί δίδαγμα για τις νεότερες γενιές και ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία».
Σύμφωνα με την παραπάνω καταπληκτική προσέγγιση, δεν μας μένει, λοιπόν, παρά «να ενωθούμε». Και μέχρι την επόμενη «μεγάλη μάχη του Έθνους», μέχρι τις 9 Δεκέμβρη δηλαδή που συνεδριάζει το Eurogroup, να έχουμε «συνεννοηθεί». Να έχουμε «συνεργαστεί». Και «όλοι μαζί» να έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση, η οποία στο μεταξύ θα έχει συνεννοηθεί με την τρόικα.