Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ή αμφισβητείς ή υποτάσσεσαι

Είναι η συμπάθεια αρκετή;

“ Γνωρίζει προφανώς ο πρωθυπουργός ότι όσο περισσότε­ρο συμπαθής γίνεται στη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τις αγορές, τόσο εγκαταλείπεται από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι, όσο και αν βομβαρδίζονται επικοινωνια­κά για το «πόσο καλά πάνε τα πράγματα», κοιτάζοντας το πορτοφόλι τους ξέρουν πια ότι δεν μπορούν να επι­βιώσουν.  ”

Του Δημήτρη Μηλάκα

Η γερμανική συμπάθεια, που εξασφάλισε κατά την επί­σκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, προφανώς δεν είναι αρκετή για να εξαντλήσει την τετραετία. Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι τέτοια και τόσα, ώστε κανένα χαμόγελο του Σόιμπλε και της Μέρκελ δεν είναι δυνατόν να της εξασφαλίσουν την εξάντληση της τετραετίας...

Τσίπρας στον Guardian: Η Αριστερά μπορεί να χτίσει μια καλύτερη Ευρώπη

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής / FosPhotos

«Είναι χρέος μας να παλέψουμε ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν δημιουργήσει σε όλη την Ευρώπη οι ζηλωτές του καπιταλισμού», γράφει σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας.

Στο άρθρο με τίτλο «Η λιτότητα σπέρνει τον όλεθρο, αλλά η Αριστερά μπορεί να ενωθεί για να χτίσει μια καλύτερη Ευρώπη», ο Α. Τσίπρας αναφέρεται στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας σημειώνοντας πως «περισσότεροι από 1000 νέοι προστίθενται κάθε μέρα στις τάξεις των ανέργων στην ήπειρο».

الربيع العربي - ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ: 21 νέες γυναίκες καταδικάστηκαν στην Αίγυπτο επειδή διαδήλωναν


Σχεδόν 24 γυναίκες και κορίτσια, κάποια έως και 15 ετών, καταδικάστηκαν με πολυετή φυλάκιση (οι περισσότερες για 11 χρόνια) επειδή διαμαρτύρονταν για την βίαιη καταστολή ενάντια σε γνωστές γυναίκες ακτιβίστριες που διαδήλωναν για τον καινούριο σκληρό νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις (απαγορεύει οποιαδήποτε σύναξη άνω των 10 ατόμων, χωρίς να προηγηθεί άδεια από την αστυνομία…). Η δριμεία καταδικαστική απόφαση, αλλά και η βιαιότητα της καταστολής φανερώνουν ότι η κυβέρνηση που στηρίζεται από τον στρατό γίνεται όλο και πιο τολμηρή στο να φιμώνει τις αντιστάσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τις βιαιότητες της εποχής Μουμπάρακ όπου η αστυνομία είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο να χτυπά και να γελοιοποιεί τις γυναίκες διαδηλώτριες. Η κρατική καταστολή «ανανεώνει» τον πολιτικό χάρτη στην Αίγυπτο: οι αρχές, ενώ μέχρι τώρα στρέφονταν ενάντια στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους υποστηρικτές του Μόρσι, αυτή τη βδομάδα, επιτέθηκαν ενάντια σε πολίτες νεαρής ηλικίας που διαμαρτύρονταν ενάντια στο στρατό και την αστυνομία.

Απ. Κακλαμάνης: «Όποιος αρνείται να συναλλαγεί εξοντώνεται»

FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλά στο ThePressProject για την κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και την υποβάθμιση της Βουλής με άλλοθι την κρίση, ενώ τολμά για άλλη μία φορά να τα βάλει με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα καταγγέλλοντας ότι «Όποιος αρνείται να συναλλαγεί εξοντώνεται».
Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο παλαιότερος εν ενεργεία βουλευτής, έχει ζήσει όλες τις ταραγμένες περιόδους της χώρας μεταπολεμικά. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από το 1974 μέχρι σήμερα εκλέγεται βουλευτής, ζώντας όλα αυτά τα χρόνια την άνοδο, την κυριαρχία αλλά και την πτώση του άλλοτε κραταιού Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Απόστολος Κακλαμάνης συνεχίζει να υποστηρίζει το κόμμα του, παρά την κριτική που ασκεί κατά καιρούς, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.