Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Να ψηφίσουμε κι εμείς την Κατερίνα, αξίζει!!

Kατερίνα Μπλέτσα, Δασκάλα ειδικής αγωγής: Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής!
Διαβάστε και το άρθρο κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο : To μήνυμα της δασκάλας που συγκλόνισε με τη φωτογραφία της στο greekteachers.gr

Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο.Έχεις ακούσει τη φράση “Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό” Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί την κουταλιά το νερό να την κάνουν θάλασσα κι άλλοι που προτιμούν να μάθουν να κολυμπούν. Το πρώτο άστο. Είναι μίζερο, αγωνιώδες και δεν περνάει και η ώρα. Πιστεύω ότι πιο εύκολο είναι το δεύτερο. Άσε που το διασκεδάζεις κιόλας.

Εδώ μπορείτε να ψηφίσετε την Κατερίνα

Ψηφίστε για την Κατερίνα

Οροθετική κοινωνία ή προληπτική πολιτική;

Του Δήμου Χλωπτσιούδη
Την 1η του Δεκέμβρη γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS. Βέβαια, στην Ελλάδα της κρίσης και των συνεχών περικοπών στην υγεία και την πρόληψη, το AIDS -για την πλειονότητα των μίντια- μετατράπηκε σε μία εξωτική είδηση που αφορά άλλους. Κι όμως η μετάδοση και η ασθένεια μας αφορά όλους, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, μία επιδημία.
Μετά τον τρόμο της δεκαετίας του ’80 για τον τρόμο μετάδοσης του συνδρόμου ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε μία περίοδο απόλυτης χαλάρωσης. Μία χαλάρωση όμως που οδηγεί τελικά σε μία σημαντική αύξηση ασθενών και φορέων από τη μετάδοση του ιού HIV.
Συνήθως το ζήτημα στο σχολείο, με το γνώριμο ευκαιριακό ύφος της πεντάλεπτης αναφοράς, προσεγγίζεται λανθασμένα μόνο από τη βιολογική οπτική της μετάδοσης. Ουσιαστικά όμως τα αίτια είναι κοινωνικά και οφείλονται στην απουσία ενημέρωσης. Ειδικά στο ελληνικό σχολείο θεωρείται απαγορευμένο θέμα η συζήτηση για αφροδίσια νοσήματα όπως και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (με ευθύνη συντηρητικών κύκλων που επεμβαίνουν στο παιδαγωγικό έργο κι εμποδίζουν να εισέλθει ένα αντικείμενο Υγιεινής στο σχολείο).

«Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές»

Ένα επίκαιρο ευφυολόγημα κάνει το γύρο των social media, με αφορμή το λεγόμενο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών να αρχίσουν απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές».

Η Αλέκα χορεύει υπέροχα.

Του Θανάση Καρτερού
Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos
Αλέκα: Να μην ψάχνουμε να σας βάζουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Άδωνις: Ευχαριστώ που δεν κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Του Θανάση Καρτερού
Αλέκα: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τσακώνονται ποιος είναι dealer ποιανού. Άδωνις: Η στάση σας είναι εξαιρετικά συνεπής με την ιδεολογία σας... η συζήτηση εξελίχθηκε στο αν θα προστατεύσουμε τις άλφα ή τις βήτα βιομηχανίες και το ΚΚΕ δεν είχε καμιά δουλειά να μπλέξει σε όλο αυτό.

Αλέκα: Ο τομέας της πρωτοβάθμιας υγείας δεν θέλει εξορθολογισμό, θέλει να στηθεί από την αρχή. Άδωνις: Δεν έχω κανένα λόγο να μη σας πω ότι έχετε απόλυτο δίκιο.

Aλήθειες για... κλέφτες