Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κρατικές "αναθυμιάσεις"-Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

γράφει η filistina- omniatv
(δυο λόγια μόνο γιατί αφ' ενός, ο κόμπος στο λαιμό δεν επιτρέπει τα πολλά λόγια, και αφετέρου νομίζω πως ότι και αν πω θα ακουστεί κοινότοπο...)

Πιθανόν δεν ήταν η πρώτη φορά που η 54χρονη γυναίκα άναβε το μαγκάλι για να ζεσταθεί - εκείνη και το 13 χρόνων κοριτσάκι της - στο σπίτι τους που δεν είχε ρεύμα. Ίσως εκείνη τη μέρα το κρύο ήταν αβάσταχτο και δεν μισάνοιξε το παράθυρο για να μπαίνει καθαρός αέρας, όπως τις άλλες φορές....
Άλλωστε θα ήταν κάτι καινούργιο για εκείνη να προσπαθεί να επιβιώσει έτσι όπως επιβίωναν οι άνθρωποι σ' αυτόν τον τόπο πριν από 100 χρόνια. Και τώρα, το 2014 στην Έλλάδα, εκείνη αναγκαζόταν να μαγειρεύει φαγητό στη φωτιά από ξύλα και να ζεσταίνει εκεί το νερό για να κάνουν μπάνιο. Το κοριτσάκι, 13 χρόνων, μάλλον θα διάβαζε τα μαθήματά του με κεριά ή λάμπες πετρελαίου - λογικά πήγαινε στην Α' Γυμνασίου.

Γ. Δελαστίκ: "Οι Έλληνες δε ζούσαν με δανεικά" (Ηχητικό)

Πηγή: Νέα Κρήτη 
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις με επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος από το 1974 έως σήμερα από τον Γιώργο Δελαστίκ για πρώτη φορά ολοκληρωμένα στο Ράδιο 9,84. «Οι στόχοι των Γερμανών και της τρόικας υλοποιούνται.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και σε πολλές περιπτώσεις παίζει θέατρο προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις της βάσης των δικών της ψηφοφόρων», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις.

ΙΣΑ: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα


Εθνικός στόχος για την Ελλάδα πρέπει να γίνει η αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού HIV, αν θέλουμε να περιορίσουμε το θάνατο που σπείρει καθημερινά το AIDS, τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός κρουσμάτων AIDS στη χώρα μας συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε περικοπή και πολλές φορές διακοπή πολλών επιτυχημένων προγραμμάτων για το AIDS, ακόμη και του ζωτικού προγράμματος ανταλλαγής συριγγών, που διαφύλαττε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στην αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού.

AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

O υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ζήτησε από τους εισαγγελείς της χώρας να δείξουν λίγη υπομονή στο ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, μεταφέροντας μήνυμα τόσο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αδικία της μείωσης των μισθών τους.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τις εργασίες της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θαν. Μπούρα, του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρίας Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ), του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Ανδρεουλάκου, εκπρόσωπων των δικαστικών Ενώσεων και πρώην εισαγγελέων.

Σε αργία απειλεί να θέσει τον Πελεγρίνη ο υπουργός Παιδείας

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα στείλει τη Δευτέρα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Πελεγρίνη, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, θέτοντάς τον σε αργία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» Η αιτιολογία φέρεται πως θα είναι με την αιτιολογία η μη άσκηση των καθηκόντων του.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο υπουργός Παιδείας -με υπουργική απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, όπως ορίζει και ο νόμος/πλαίσιο- έχει το δικαίωμα, σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του πανεπιστημίου, να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.