Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σβόμποντα κατά Τρόικας και Κομισιόν

Επίθεση κατά της Τρόικας αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τις περικοπές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας την Τρίτη στο Στρασβούργο.

«Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, παρά την καλή θέληση και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεν κατάφερε να φτάσει με συμφωνία με την Τρόικα, η οποία προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα, αναφέροντας ως παράδειγμα το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Ο Αυστριακός πολιτικός υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται».
Στο σημείο αυτό, ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στην Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Ειδήσεις αθλιότητας διάσπαρτες. Νομίζουν οι καλοβαλμένοι ακόμα συμπολίτες και οι μέντορες των πολιτικών λιτότητας πως μέσα στο εορταστικό κλίμα αυτές οι «ειδησούλες» θα είναι σταγονίτσες δυσάρεστες στο γενικότερο κλίμα χαράς και γλεντιού...

Το κακό μ΄αυτό το πόλεμο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα θύματα είχε. Γιατί ένα θύμα από σφαίρα είναι ολοφάνερο. Μια καταστροφή από βομβαρδισμό είναι ολοφάνερη. Μια κατάσταση αιχμαλωσίας, βασανισμού, εκτέλεσης είναι ολοφάνερη.
Ποιος όμως θα μπορέσει ποτέ να μετρήσει πόσοι «αδύναμοι κρίκοι» δεν θα είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο ή και στο θάνατο, αν είχαν π.χ. θέρμανση, φαγητό, φάρμακα, κάποιο πενιχρό εισόδημα για να επιβιώσουν?....

Ο πόλεμος μάτια μου θέλει έρωτα

Λίλα Μήτσουρα

 Ο πόλεμος μάτια μου θέλει έρωτα. Θέλει αγάπη. Πρέπει να αγαπάς την ζωή, τον εαυτό σου, τον διπλανό σου, για να σηκωθείς και να πολεμήσεις για να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει, ότι σε πονάει, ότι σε σκοτώνει. 
Να είσαι ερωτευμένος. Έτοιμος να παλέψεις μέχρι θανάτου για ότι πρόκειται να χάσεις, για ότι σκοπεύουν να σου αρπάξουν. Ερωτευμένος λέω, θυμάσαι το συναίσθημα αυτό? Θυμάσαι πώς σε κάνει να αισθάνεσαι? Θυμάσαι ....
τη ταραχή, το χτυποκάρδι, τον πόνο ότι θα χάσεις ότι αγάπησες? Τον πόνο που μετατρέπεις σε οργή και πάθος για να κρατήσεις αυτό που αγαπάς?
Θυμήσου πως ξυπνούσες τα πρωινά, ζωντανός, χαρούμενος, δυνατός, έτοιμος για την νέα μέρα. Πώς ήσουν έτοιμος να τα βάλεις με όλον τον κόσμο? Πώς ορμούσες με πάθος μπροστά και άρπαζες την ζωή από τον λαιμό και την ρουφούσες και την έπινες όλη μέχρι την τελευταία της σταγόνα.

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ.

Του ΣΤΑΘΗ*

Οι αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγουςδεν κάνουν διακρίσεις, παίρνουν νέους και ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, σκοτώνουν με την ορφάνια τις ψυχές των παιδιών, αποδεκατίζουν ανέργους, απλήρωτους, παροπλισμένους, παρίες και αποσυνάγωγους.
Ούτε τα καραγκιοζιλίκια κάνουν διακρίσεις. Ολα τα αλέθουν, όλα τα συνθλίβουν. Καραγκιοζιλίκι δίχως τέλος - το νέο εθνικό σώου: η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που έχουν κατεβεί μια βολτίτσα στον Αδη....
Αθώοι όσοι τους έκοψαν το ρεύμα, συνωθούνται τώρα επίσκηνής με τους τρισαθώους που προσπαθούν να τους το επανασυνδέσουν (ενώ οι τρισαθώοι στον κύβο εξακολουθούν να κόβουν το ρεύμα σε άλλα νοικοκυριά), υπουργοί με ύφος οσίας Ουρσουλίνας στις οθόνες, φιλάνθρωποι δήμαρχοι, όλοι κάνουν ό,τι μπορούν! Κι αυτό που, ως φαίνεται, μπορούν είναι να συστήνουν τετραμελείς επιτροπές από πεντέξι άτομα οι οποίες θα εξετάζουν κατά περίπτωσιν τις 350.000 περιπτώσεις, πλας τις29.000 νέες περιπτώσεις αποσύνδεσης ανά μήνα.

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ !! Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και Η Ιστορική αποστολή της Δημοκρατικής Παράταξης

Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών.
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ

Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο.