Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Τ. Βαμβακά (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά) σχετικά με τη δήλωση περιουσιακής της κατάστασης.

Δημοσιεύτηκαν σήμερα στον δικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση δηλαδή 2011). 
Από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» καθώς όλοι ανακάλυψαν την «Αμερική» και τις μεγάλες καταθέσεις σε κάθε είδους νόμισμα, τα πολλά ακίνητα, τα διπλά αυτοκίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. 
Με μεγάλη μου όμως έκπληξη διαπίστωσα ότι αντικείμενο καυστικών, χλευαστικών, ακόμη και προσβλητικών σχολίων έγινε και η δική μου περιουσιακή κατάσταση....
Καλώς ασχοληθήκατε με την περιουσιακή μου κατάσταση αφού αποτελώ δημόσιο πρόσωπο. Οφείλατε όμως να επιδείξετε το δέοντα σεβασμό.
Στην αρένα των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αύξησης των μεριδίων ακροαματικότητας, τηλεθέασης και αναγνωσιμότητας, μετά το σήριαλ των ονομάτων με τα πολλά περιουσιακά στοιχεία και προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη σας, ανακαλύψατε… ότι υπάρχω. Αναφέρω κάποια από τα σχόλιά σας, γιατί αυτά σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα: η «cult φιγούρα της Βουλής», «από τις εκπλήξεις των εκλογών που κατέλαβε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τις δύο έδρες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά», «δεν έχει μία», «είναι άπορη», «βρίσκεται σε οριακή για την ανθρώπινη επιβίωση οικονομική κατάσταση».

Έχουμε πλεόνασμα... οργής

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ζούμε σε μια ονειρική χώρα, στην οποία (κατά δηλώσεις κάποιου) «λεφτά υπάρχουν», κατά τις δηλώσεις κάποιου άλλου, «μαζί τα φάγαμε» (απόδειξη δηλαδή ότι υπάρχουν η υπήρχαν για να μπορέσουμε να τα φάμε μαζί), κατά δηλώσεις κάποιου τρίτου, «δεν υπάρχει υπερβολική φορολογία» (πολύ σωστά, υπάρχει κανονική κλοπή, κανονική αρπαγή και οι ΚΛΕΦΤΕΣ συνεχίζουν το σωτήριο έργο τους ανενόχλητοι), επίσης κατά δηλώσεις κάποιου, η χώρα βρίσκεται σε «τροχιά ανάπτυξης» (με λίγα λόγια, χαμένη κάπου στο αχανές διάστημα), και για να μην μακρηγορώ, κατά τα λεγόμενα ΟΛΩΝ αυτών, αλλά και πολλών άλλων, η χώρα, έχει λέει «πρωτογενές πλεόνασμα»…

Πσσσσσ!

Ωραίο πραμα!

Το λες, και γεμίζει το στόμα σου, σα να τρως σοκολάτα να πω; (για να μη πω τίποτα άλλο και λυσσάξουν τα κομματόσκυλα περισσότερο).