Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Άρρωστος κόσμος

"Πού να σε φέρω, γιόκα μου, πού να σε ακουμπήσω / σ' αυτόν τον κόσμο το φονιά και τον αιματοπότη... / Η πείνα, η διαφθορά, η μούχλα κι η σαπίλα / άγρια σκυλιά παραφυλάν πότε να ξεπροβάλεις / απ' τη ζεστή τη μήτρα σου, να σε κατασπαράξουν..." Μονολογεί ανήσυχη η νεαρή μάνα, χαϊδεύοντας πάνω απ' την καμπύλη της κοιλιά το αγέννητο ακόμα παιδί της. "Πού να σε φέρω, γιόκα μου, σ' αυτόν τον κόσμο, το ληστή...".
Την κυριεύει το άγχος και η απόγνωση, όταν βλέπει μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας τους κρανοφόρους του συστήματος να ορμούν σαν τα αγριόσκυλα, με ρόπαλα, με δακρυγόνα και με "χημικά", πάνω σ' αυτά τα απελπισμένα παιδιά, που προσπαθούν να φτάσουν μέχρι τις πύλες του "Ναού της Δημοκρατίας" μας, μέχρι την πόρτα, έστω του υπουργείου της Παιδείας, να πουν τα παράπονά τους, και βρίσκουν μπροστά τους ένα τείχος απροσπέλαστο κι ένα βαρύ σιδερένιο χέρι, να στραγγαλίζει τα νεανικά τους όνειρα, να τσακίζει βάναυσα τα φτερά τους, πριν καν προλάβουν να τ' ανοίξουν για τους μεγάλους ορίζοντες...

Όχι θα κάτσει να σκάσει! Στην Κουάλα Λουμπούρ ο "συνταξιούχος" Μιχάλης Λιάπης για διακοπές

- Στο αυτόφωρο στην Ευελπίδων δεν παρέστη με τον δικηγόρο του να επικαλείται λόγους υγείας
- Ωστόσο, για να ταξιδέψει 13,5 ώρες για τη Μαλαισία ο Μιχάλης Λιάπης είναι υγιέστατος
- Το κόστος του ταξιδιού στη Μαλαισία ξεπερνά τα χρήματα που προσπάθησε να γλιτώσει με τις πλαστές πινακίδες
- Ο δικηγόρος του κ. Λιάπη δήλωσε πως ο κ. Λιάπης πλήρωσε και πήρε πίσω τιςπινακίδες
Ποιές πλαστές πινακίδες και ποιά δικαστήρια και ποια διεθνή ξεφτιλίκια! Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία για τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη και έτσι σήμερα δεν βρέθηκε στα δικαστήρια γιατί προτίμησε να μην χαλάσει τις διακοπές του στην εξωτική Μαλαισία. 
Ο κ. Λιάπης δεν εμφανίστηκε λοιπόν στο αυτόφωρο και ο δικηγόρος του επικαλέστηκε λόγους υγείας μιας και ο κ. Λιάπης είχε υποστεί κατά το παρελθόν ανεύρυσμα.

ΣΑΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Μ. ΛΙΑΠΗ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Πλαστές πινακίδες σε τζιπ θηριώδους κυβισμού 4.463 κυβικών εκατοστών. Οχημα ανασφάλιστο. Οδηγός χωρίς δίπλωμα οδήγησης και αστυνομική ταυτότητα. Παραβίαση STOP. Δεν είναι αυτό καθαυτό το βάρος των πλημμελημάτων που διέπραξε ο Μιχάλης Λιάπης και για τα οποία θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Το σοβαρό είναι η νοοτροπία που αποπνέει η συμπεριφορά του. Γιος της αδελφής του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και αγαπημένος ανιψιός του, προοριζόταν από αυτόν να ηγηθεί της παράταξης της Δεξιάς -κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω της πολιτικής του ανεπάρκειας- και διατελέσας υπουργός επί πεντέμισι χρόνια (Μεταφορών 2004-2007 και Πολιτισμού 2007-2009), αλλά και βουλευτής επί... 24 (!) συναπτά έτη (1985-2009), ο Μιχάλης Λιάπης προφανώς θεωρεί ότι οι νόμοι είναι για την... «πλέμπα», τον «λαουτζίκο», τον «κοσμάκη», όχι γι' αυτόν!

Εδώ ο Μιχάλης Λιάπης συνόδευε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέσα στο προσωπικό αεροσκάφος του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί - Ζισκάρ ντ' Εστέν τη νύχτα της 23ης προς την 24η Ιουλίου 1974, όταν κατέρρευσε η χούντα των συνταγματαρχών και παρέδωσε την εξουσία, όπως αποτυπώθηκε και φωτογραφικά κατά την έξοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος στο Ελληνικό. Είναι δυνατόν από ένα τέτοιο άτομο να απαιτεί τοελληνικό κράτος να πληρώνει 3.220 ευρώ φόρο πολυτελείας λόγω του τζιπ του συν 1.320 ευρώ για τέλη επειδή είναι πάνω από 4.000 κυβικά, χώρια τα πάνω από 1.000 ευρώ που απαιτούνται για την ασφάλεια; Απαράδεκτο, αποφάσισε ο ίδιος ο Μιχάλης Λιάπης.

Στο μυαλό του Μιχάλη Λιάπη

Διάβασα και άκουσα δεκάδες δημοσιογράφους και πολίτες που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που έκανε τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο κ. Λιάπης είναι χαζός, άλλοι πως είναι διανοητικά καθυστερημένος, άλλοι πως είναι απερίσκεπτος και άλλοι πως έτσι αλαζονικά είχαν μάθει να φέρονται τόσα χρόνια οι πολιτικοί καριέρας όπως ο Λιάπης.

Αφού θυμίσω πως ο Μιχάλης Λιάπης ήταν επί πέντε χρόνια υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία –ο Παπανδρέου οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ αλλά ήταν ο Κώστας Καραμανλής που είχε δώσει την χαριστική βολή-, θέλω να πω κι εγώ την δική μου άποψη επί του θέματος:

Όταν ο Μιχάλης Λιάπης ξέρει πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει –από την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε- και κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, θα ήταν πάρα πολύ περίεργο να φοβηθεί να βάλει πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του.