Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Οχι» στο νομοσχέδιο ψήφισε ο Βύρων Πολύδωρας – Από στιγμή σε στιγμή η διαγραφή του από τη ΝΔ

«Οχι» ψήφισε τελικά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος από την Παρασκευή είχε εκφράσει σοβαρές αντιηρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα και είχε κάνει λόγο για δήμευση περιουσιών.

Οπως όλα δείχνουν ο κ. Πολύδωρας θα διαγραφεί άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είχε δηλώσει ο Βύρωνας Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του Ν/Σ του φόρου ακινήτων και φωνάζοντας προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών πρόσθεσε «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ»

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος – όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc – προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών στην Ελλάδα.

“Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών”, ακούγεται να λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακούστε το απόσπασμα ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

“Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για τις οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ότι παράτυποι μετανάστες πρέπει να κρατούνται όσο το δυνατόν περισσότερο για γίνει “ο βίος τους αβίωτος”.

H ΝΔ αποκαλύπτει: Ο Αλέξης Τσίπρας τραγούδησε το «Παντιέρα ρόσα»!

“ Η πολυσύνθετη σκέψη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μας εκπλήσσει διαρκώς...  ”

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα (Μισέλ) Ασημακοπούλου έκανε μία συγκλονιστική αποκάλυψη: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε (με υπερηφάνεια μάλιστα) το «παντιέρα ρόσα».

Μάλιστα στήριξε και ολόκληρη θεωρία σε αυτό το γεγονός την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε με δική σας ευθύνη:

«Τέταρτη συνεχόμενη μέρα ρωτούμε τον κ. Τσίπρα για τους συμμάχους του και τις θέσεις που υποστηρίζουν στην Ευρώπη, και απάντηση δεν παίρνουμε.

Pulse RC: Μπροστά με 2,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

“ Άλλη μια δημοσκόπηση με μεγάλη διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ”
Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της τάξης του 2,5% καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 25% έναντι 22,5% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 13% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5% και στο όριο της εισόδου στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47% και η ΝΔ μόλις 33%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς είναι μπροστά με 29% και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 25%.

Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του ΚΥΣΔΕ να επικυρώσει την απόλυση από το Κολλέγιο Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία είχε «συλλάβει για αντιγραφή τον υιό του πρωθυπουργού»

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Υπόθεση Λιάπη: Ο πρίγκιπας είναι γυμνός, αλλά χρήσιμος

Του Σ. Κούλογλου
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Αν ο Μιχάλης Λιάπης δεν ήταν ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πιθανότατα δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του. Αν ήταν ανιψιός και το επώνυμο του ήταν Καραμανλής, μπορεί να είχε γίνει και πρωθυπουργός.
Σε μια σχεδόν βασιλευόμενη δημοκρατία από οικογενειακές δυναστείες, όπου οι μισοί υπουργοί είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών, η σύλληψη του εύπορου κ. Λιάπη με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο αυτοκίνητο δεν θα έπρεπε να εκπλήξει κανένα: πάντα υπάρχουν ανόητοι ή αλαζόνες πρίγκιπες, που κάνουν του κεφαλιού τους.
Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο έλεγχος που οδήγησε στη σύλληψη του ήταν προσχεδιασμένος, ο πρώην υπουργός αποδεικνύεται και χρήσιμος. Η οργανωμένη διαπόμπευση του από το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους καραμανλικούς βουλευτές να κάτσουν στο αυγά τους και να ξεχάσουν κάθε ιδέα αλλαγής πρωθυπουργού, διαφορετικά μπορεί να έχουν την ίδια τύχη.