Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (19/2) ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΘΗΣ ΣΤΗ 1 μ.μ.

Με παναγροτικό συλλαλητήριο αύριοΤετάρτη (19/2) στην Αθήνα, αποφάσισαν να απαντήσουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της και δεν ανταποκρίθηκε στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη στη 1 μ.μ. την Τετάρτη και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα. Οι αγρότες καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Οι προετοιμασίες των αγροτών είναι πυρετώδεις, με στόχο να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ήδη έχουν ναυλωθεί πούλμαν από πολλά σημεία της χώρας.

Την παραπάνω απόφαση-πρόταση έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής (14/2) οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Την πρόταση δε αυτή, κατέθεσαν το Σάββατο (15/02) και στους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, κατά τη διεξαγωγή της συνάντησης στο μπλόκο της Νίκαιας για τον συντονισμό του αγώνα τους.

Στις διεκδικήσεις των αγροτών, κυριαρχούν τα σχετικά με το φορολογικό τους καθεστώς αιτήματα, όπως να υπάρχει για τους μικρομεσαίους αγρότες αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων- εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, να μειωθεί άμεσα η τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ, TΡΙΤΗ (18/2), ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κάστρου, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες του Ορχομενού και της ευρύτερης περιοχής κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά την αποτυχία των επαφών που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ KAI ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΙΚΑ) ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Κουλούρας προχώρησαν το πρωί της Κυριακής οι αγρότες της Ημαθίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αποκλείοντας τον κόμβο, ενώ το μεσημέρι αποχώρησαν από το οδόστρωμα. Αργότερα, οι αγρότες της Ημαθίας προχώρησαν σε αποκλεισμό του κόμβου των Σφαγείων στα Βασιλικά.

Παράλληλα, αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» παραμένουν στο σημείο και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

MAZIKO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Νέο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή από τους αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας. Μεγάλο πλήθος αγροτών και αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε επί της ΠΑΘΕ, αποκλείοντας την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον» τόνισε. Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
 
 
 http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15337:agrotes&catid=103:agrotikioikonomia&Itemid=299
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου