Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Σακελλαρίδης: Ο Δήμος συμπαραστάτης και όχι παρακολουθητής των κοινωνικών προβλημάτων

“ «Είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του δήμου. Έχουν κλείσει μέχρι τώρα 20 παιδικοί σταθμοί και 2 κοινωνικά ιατρεία. Ο Δήμος οφείλει να είναι συμπαραστάτης και όχι παρακολουθητής των κοινωνικών προβλημάτων της πόλης»  ”

Σε συνέντευξή του στο ρ/δ Στο Κόκκινο και την εκπομπή του Μπάμπη Αργολάμπου μίλησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία Αθηνών, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με επικοινωνιακούς τρόπους. Εμείς θα αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, σε πλήρη αντίθεση με τον Γ. Καμίνη που επιχειρεί να παρουσιάζει μια εικόνα, με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα».

«Είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του δήμου. Έχουν κλείσει μέχρι τώρα 20 παιδικοί σταθμοί και 2 κοινωνικά ιατρεία. Ο Δήμος οφείλει να είναι συμπαραστάτης και όχι παρακολουθητής των κοινωνικών προβλημάτων της πόλης» υπογράμμισε συμπληρώνοντας μάλιστα ότι στόχος του είναι η διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών στηρίζοντας τις δομές αλληλεγγύης και ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του δήμου.

Σχετικά με το ζήτημα των αστέγων ο Γ. Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αντίστοιχη ευαισθησία που απαιτείται και όχι με τη λογική ότι «χαλάνε την εικόνα της πόλης». «Υπάρχουν 25.000 άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας και αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η αξιοποίηση των ακατοίκητων δημοσίων και δημοτικών κτιρίων της πόλης αποτελεί μια λύση, που αν υπάρχει και υπάρχει από την πλευρά του, η πολιτική βούληση, μπορεί να επιτευχθεί. 
 
http://periodista.gr/greece/item/9741.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου