Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού Σαμαρά. Αμήν

Έφαγα μεγάλη φλασιά, που λένε τα νεούδια. Βλέποντας τον πρωθυπουργό μας, τον Αντώνη τον Σαμαρά, να ψέλνει το «Πάτερ Ημών» στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, μου ήρθε αυτομάτως στο νου η σκηνή της βάφτισης από τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Από τις σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, εκεί όπου ο Μάικλ, ο νέος αρχηγός της Οικογένειας των Κορλεόνε, απαγγέλλει με κατάνυξη το «Πιστεύω», ενώ την ίδια στιγμή εκτελούνται, με δική του εντολή, οι αρχηγοί των άλλων οικογενειών της Νέας Υόρκης. Έψελνε ο Μάικλ το «Credo in unum Deum» και το αίμα έρρεε στα πεζοδρόμια, κατ' εντολήν του. Είπε και το filioque, ο Μάικλ, το οποίο, εξ επόψεως ορθοδόξης, είναι πολύ χειρότερο από τους φόνους.
Έβλεπα τον Αντώνη και ήταν σαν να βλέπω τον Μάικλ, έβλεπα τον Μάικλ και ήταν σαν να βλέπω τον Αντώνη. Μόνο που ο ένας είχε σκηνοθέτη τον Κόπολα κι ο άλλος τον Μουρούτη, ο ένας είχε αρχιμουσικό τον Νίνο Ρότα κι ο άλλος τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Τον ένα τον έπαιζε ο Αλ Πατσίνο και τον άλλο ο Αλ Γκλέτσος, που δηλώνει θαυμαστής του Σαμαρά.
«Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά Σου· ἐλθέτω ἡ Βασιλεία Σου», έψελνε ο Σαμαράς και την ίδια ώρα έκλειναν, με δική του εντολή, τα πολυ-ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όλα, ακόμη και οι δομές της ψυχικής υγείας. Φωτιά και τσεκούρι στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ας ψοφήσουν οι ανήμποροι και ο Θεός θα ξεχωρίσει τους καλούς απ' τους κακούς, «γενηθήτω τὸ θέλημά Του, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς».
«Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον», ψέλλισε ο ακροδεξιός ψάλτης. Στο ένα χέρι κρατούσε τας γραφάς και με το άλλο χέρι, το ελεύθερο, άρπαζε τον άρτο από τα στόματα των ανέργων και των φτωχών, στα τρία εκατομμύρια έχουν φτάσει, ζωή να 'χουνε, που δεν θα 'χουνε. Ούτε εν ουρανώ ούτε επί της γης.
«Καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν, ως καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν», έψελνε ο θρησκόληπτος, κι οι τράπεζες, οι εφορίες, τα ταμεία άρπαζαν σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, καταθέσεις. Ο Θεός χαρίζει χρέη, ο Σαμαράς όχι, εκτός κι αν είναι του Μega, του Μεγάρου, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ.
«Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ», έψελνε ο πονηρός, αυτός που έδωσε εντολή στον Δένδια να σύρει τους μαθητές στα αστυνομικά τμήματα, να τους ανακρίνει, να φακελώσει τους γονείς τους και να τους απειλήσει ότι θα κατηγορηθούν για κακουργήματα και θα χάσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Αμήν. Αμήν και πότε. http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου