Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικά… κόλλυβα για την κυβέρνηση!

του Γιώργου Δελαστίκ

Πάει! Ακόµα και οι… τραπεζίτες «θάβουν» την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου! Κανένας δεν φαίνεται διατεθειµένος να ποντάρει ούτε ένα ευρώ στο ότι η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη φετινή χρονιά – κι ας λέει ο καηµένος ο πρωθυπουργός «εκλογές εµείς πηγαίνουµε να κάνουµε το 2016, τους αρέσει, δεν τους αρέσει». Κανείς δεν τον λαµβάνει πια σοβαρά υπόψη του, όπως φαίνεται ακόµη και από την έκθεση της αµερικανικής µεγάλης τράπεζας Τζ. Π. Μόργκαν. «Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση µπορεί να γίνουν µη διαχειρίσιµες τους επόµενους...
τέσσερις µε πέντε µήνες, καθώς αναµένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καλά αποτελέσµατα στις ευρωεκλογές του Μαΐου» τονίζει η έκθεση αυτή.
«Το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαµηλά επίπεδα, γεγονός που µπορεί να οδηγήσει σε διάλυση (την κυβέρνηση) και σε νέες εκλογές» προσθέτει η έκθεση της αµερικανικής τράπεζας. Οι αµερικανοί τραπεζίτες άρχισαν να µοιράζουν δηλαδή… πολιτικά κόλλυβα για την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου! «Ο συνδυασµός της οικονοµικής ανέχειας και της αντιπάθειας προς την πολιτική ελίτ αναµένεται να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ» αποφαίνονται οι αναλυτές της µεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ, «ξεγράφοντας» πολιτικά την παρούσα κυβέρνηση. Τι να κάνει κι ο πρωθυπουργός, υποκρίθηκε ότι απορρίπτει… πρωτοβουλιακά αυτός (!) το ενδεχόµενο συγκρότησης µιας κυβέρνησης «µεγάλου συνασπισµού» Ν∆-ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε το παραµικρό ενδιαφέρον. «∆εν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας µαζί του» διακήρυξε ο Σαµαράς, µιλώντας στους βουλευτές της Ν∆. «Και πώς είναι δυνατό να συνεργαστούµε µε όσους συστηµατικά, κατ’ επάγγελµα, υπονοµεύουν την πρόοδο της χώρας, σκορπούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια όπου µπορούν και απειλούν να µας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαµε για να ξεφύγουµε;» πρόσθεσε µελοδραµατικά ο πρωθυπουργός. «Κανείς και πρώτα οι Έλληνες δεν θα διακινδύνευαν να τινάξουν στον αέρα την πιο σταθερή χώρα της περιοχής – και µάλιστα τώρα που η κρίση στην Ελλάδα σιγά σιγά ξεπερνιέται» είπε ο Αντώνης Σαµαράς, προκαλώντας χαµόγελα οίκτου στη Βουλή.
Ο… εν αποδροµή αρχηγός της Ν∆ και πρωθυπουργός είχε πάθει πολιτική ακράτεια την Πέµπτη. «Αυτή η Βουλή µπορεί να δώσει και Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας!» ισχυρίστηκε, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στους βουλευτές του κόµµατός του, αλλά και πάνω απ’ όλα στον… εαυτό του! Μάταιος κόπος, φυσικά. Τέλος πάντων, από τον Σαµαρά και τον Βενιζέλο σύντοµα θα απαλλαγούµε, καθώς αυτή η πεποίθηση εδραιώνεται µε όλο και ταχύτερο ρυθµό σε διαρκώς ευρύτερα στρώµατα του πληθυσµού. Από τους άλλους δυνάστες, τους αδίστακτους κλέφτες και απατεώνες της ΕΕ, είναι το ζήτηµα πότε και πώς θα απαλλαγούµε! Αυτοί είναι χειρότεροι ληστές από τους έλληνες οµολόγους τους! Φτάσαµε στο σηµείο η κεντρική τράπεζα της Γερµανίας, η Μπούνττεσµπανκ, να προτείνει ανερυθρίαστα να αρπάζουν οι κυβερνήσεις όσων χωρών της Ευρωζώνης βρίσκονται σε κρίση ένα τµήµα της περιουσίας των πολιτών τους για να µη δανείζουν τις χώρες αυτές οι Γερµανοί! Να κατάσχουν π.χ. το 10% των καταθέσεων όλων των πολιτών και όχι µόνο αυτό, να βάζουν και 10% φόρο επί της αντικειµενικής αξίας όλων των ακινήτων! Εχεις λόγου χάρη ένα σπίτι που κάνει 100.000: φέρε δέκα χιλιάρικα! Αν είσαι φτωχός ή άνεργος και δεν έχεις τα δέκα χιλιάρικα, µη στενοχωριέσαι, το πολύ πολύ να σου πάρει η κυβέρνηση το σπίτι και να το δώσει για 20.000 σε Γερµανούς, βγάζοντας και κέρδος!
∆εν είναι µόνο η Μπούντεσµπανκ που προτείνει αρπαγή των καταθέσεων. Την έχει ήδη προτείνει από τον Οκτώβριο το ∆ΝΤ και την προτείνουν και οι βουλευτές που απαρτίζουν την επιτροπή που ερευνά τις συνέπειες της δράσης της τρόικας Κοµισιόν, ΕΚΤ, ∆ΝΤ στις χώρες που έχουν περάσει σε καθεστώς µνηµονιακής υποτέλειας. Γλυκάθηκαν οι ευρωληστοσυµµορίτες της ευρωζώνης από τα δεκάδες δισεκατοµµύρια ευρώ που άρπαξαν στην Κύπρο µε τη συνενοχή του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του και έχουν αποφασίσει να γενικεύσουν την αρπαγή των καταθέσεων. Ο Σαµαράς, ο Βενιζέλος και οι όµοιοί τους στην ευρωζώνη έχουν µάλιστα το θράσος να θεωρούν τους λαούς της Ευρώπης τόσο κρετίνους, ώστε να ζητούν και την ψήφο τους κι από πάνω, επιδιώκοντας να νοµιµοποιήσουν αυτή τη ληστρική πολιτική που ακολουθούν. Θα συντριβούν σίγουρα! Το τεράστιο πολιτικό πρόβληµα όµως είναι ότι πουθενά στην ευρωζώνη, σε απολύτως καµιά χώρα-µέλος της, δεν ηγείται η Αριστερά (πόσο µάλλον η Κεντροαριστερή Σοσιαλδηµοκρατία) του αγώνα εναντίον του ευρώ, του αγώνα για την έξοδο της χώρας της από την ευρωζώνη και του πολέµου για κατάργηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νοµίσµατος. Πουθενά! Ούτε στην Ελλάδα, βεβαίως. Μόνο πολύ µικρές εξωκοινοβουλευτικές αριστερές οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς βάζουν τέτοιο θέµα εξόδου από το ευρώ. Είναι πολιτικά τραγικό να δείχνουν οι δηµοσκοπήσεις ότι σε κάθε κράτος-µέλος της ευρωζώνης το 30% έως 40% είναι κατά του ευρώ και η Αριστερά και η Κεντροαριστερή Σοσιαλδηµοκρατία να είναι «κολληµένες µέχρι θανάτου» στο νόµισµα-λαιµητόµος για τους εργαζόµενους και τα µεσαία στρώµατα! Είναι όντως άξιες της θλιβερής εκλογικής µοίρας που θα τους επιφυλάξουν οι λαοί της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα πάντως υπάρχει ελπίδα. Οχι µόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι υπέρ του ευρώ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ που είναι –σε διαφορετικό βαθµό– εναντίον του ενιαίου νοµίσµατος, της καταστροφής των εργαζοµένων, θα ενισχυθούν. Η όσο το δυνατόν µεγαλύτερη ενίσχυση των εχθρών του ευρώ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ανυπέρβλητος φραγµός –µέσω ενός ρωµαλέου λαϊκού κινήµατος– για µια ευρώδουλη πολιτική µελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
(σκίτσο του Β. Παπαγεωργίου) ΠΡΙΝ-Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς
 
 http://ostria-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου