Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Προσλαμβάνουν 2.500 στα σώματα ασφαλείας

Μπορεί το 2014 να είναι η χρονιά κατά την οποία αναμένεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 15,000 υπάλληλοι, κατόπιν εντολής της Τρόικας, όμως, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr σε δημοσίευση προκηρύξεων για 2.500 προσλήψεις στο Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει στα Σώματα Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προκηρυχθούν προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς και Ναυτικό, αλλά και πυροσβεστών στην Πυροσβεστική στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων για την νέα αντιπυρική περίοδο. Έκτακτες προσλήψεις 500 ειδικών φρουρών θα προβλέπει προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο 2014 και θα αφορά άντρες και γυναίκες, απόφοιτους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ηλικίας έως 28 ετών. Εντός ακόμη και του Μαρτίου 2014 θα εκδοθεί προκήρυξη για 500 ειδικούς φρουρούς που θα καλύψουν την φύλαξη των δικαστηρίων. Το υπουργείο Εθνικής άμυνας σχεδιάζει 1000 περίπου προσλήψεις στον στρατό και θα υλοποιηθούν μέσω της αύξησης της θητείας μέσω κλήρωσης. Δηλαδή στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους ,τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις, θα γίνει κλήρωση ώστε οι κληρωθέντες να συνεχίσουν την θητεία τους για ένα ακόμη χρόνο μεδικαίωμα ανανέωσης για τρία χρόνια ,με αμοιβές που θα φτάνουν από 700 έως 800 ευρώ το μήνα.

Με προσλήψεις εποχικών δασοπυροσβεστών προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης της Πυροσβεστικής το υπουργείο Δημόσια Τάξης για την νέα αντιπυρική περίοδο. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις γίνονται από τις λίστες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 (έτος αρχικής πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς θητείας).

πηγή:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου