Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σγουρός και Ποτάμι διεμβολίζουν τη ΝΔ

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ¼ των ψηφοφόρων της ΝΔ (στις εκλογές του 2012) επιλέγει να ψηφίσει για την Περιφέρεια Αττικής τον Γιώργο Σγούρο και όχι τον «γαλάζιο» υποψήφιο, Γιώργο Κουμουτσάκο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Ο νυν περιφερειάρχης φαίνεται να έχει επιρροή και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, από τους τελευταίους, αξιοσημείωτο ποσοστό επιλέγει τον Παύλο Χαϊκάλη (12%) και τον Θανάση Παφίλη (9%). Παράλληλα, στις ευρωεκλογές, για την Περιφέρεια Αττικής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν ψηφοφόρους που στρέφονται στο Ποτάμι, το οποίο έχει διείσδυση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τα ευρήματα της δημοσκοπησης στην πρόθεση ψήφου στις περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Στον πρώτο πίνακα, αποτυπώνονται οι επιλογές των ψηφοφόρων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (εκλογές 2012) στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Το Γιάννη Σγουρό επιλέγει το 61% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012, το 25% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 11% όσων είχα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό, τι αφορά την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, το μεγαλύτερο ποσοστό λαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, από το 48% των ψηφοφόρων του κόμματός της. Από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το 10% και 5% από ψηφοφόρους της ΝΔ.

Τον υποψήφιο της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκο, επιλέγει το 40% των ψηφοφόρων του κόμματος και μόλις 2% του ΠΑΣΟΚ.

Τον Παύλο Χαϊκάλη των ΑΝ.ΕΛ, απαντούν ότι θα ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, το 12% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 4% του ΠΑΣΟΚ και 6% της ΝΔ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 9% ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και ένα 3% από το ΠΑΣΟΚ.

Ένα 5% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2012 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής. Μικρότερα τα ποσοστά από ΠΑΣΟΚ (2%) και από ΣΥΡΙΖΑ (3%).

Την Μαρία Γιαννάκη της ΔΗΜΑΡ επιλέγει μόλις το 2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αντώνης Γάκης, που έχει τη στήριξη των Οικολόγων δεν λαμβάνει ψήφους από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερος γύρος: Σγουρός-Δούρου
Σε περίπτωση «μονομαχίας» στον δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής μεταξύ Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου, η τελευταία θα αποσπούσε σημαντικά μερίδια από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συγκεκριμένα, την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι θα επέλεγε το 17% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 11% της ΝΔ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την επιλέγει το 68%. Τον Γιάννης Σγουρό θα επέλεγε το 65% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ καθώς και το 59% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2012, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 11%.

Ευρωεκλογές

Στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση για την περιφέρεια Αττικής, ξεκινώντας από το νεοεμφανιζόμενο Ποτάμι, λαμβάνει από το ΠΑΣΟΚ το 16% των ψηφοφόρων του (2012). Ποτάμι δηλώνουν ότι θα επιλέξουν στις ευρωεκλογές το 8% όσων ψήφισαν ΝΔ, και το 5% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ, το μεγαλύτερο ποσοστό το λαμβάνει από τους ψηφοφόρους της (58%), από το ΠΑΣΟΚ την επιλέγει το 7% και μόλις το 1% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 10% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και 5% της ΝΔ. Στο 51% το ποσοστό από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Ελιά επιλέγει το 26% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ από 1% λαμβάνει από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτότητα Έρευνας

http://tvxs.gr/news/ellada/sgoyros-kai-potami-diembolizoyn-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου