Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Το «Ποτάμι» απειλεί με εξαφάνιση το ΠΑΣΟΚ και πτώση την κυβέρνηση

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
“ Το δημιούργημα λοιπόν των διαπλεκόμενων συμφερόντων, ο προάγγελος του απολιτίκ εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, το «Ποτάμι» της διαπλοκής και της τηλεοπτικής δημοκρατίας ΤΟΥΣ, απειλεί πρωτίστως να πνίξει την μνημονιακή συγκυβέρνηση.  ”

Δεν υπάρχει πολίτης, πολιτικά ενεργό πρόσωπο, ψηφοφόρος, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι το σαν έτοιμο από καιρό «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη εντάσσεται στο πλαίσιο του «ανακατέματος» της τράπουλας εκ μέρους της διαπλοκής μετά το ναυάγιο στις διεργασίες που αφορούν στην «Κίνηση των 58», στην «Ελιά» ή ακόμη στην διάσωση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

Αντικειμενικός σκοπός των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των ντόπιων ερεισμάτων της; Διαπλοκής δεν είναι άλλος από τον έλεγχο της πολιτικής κατάστασης εν όψει αυτοδιοικητικών, ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών, μέσω του κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος και του περιορισμού της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Όμως, το «Ποτάμι» αποτελεί εν δυνάμει σοβαρό κίνδυνο για την ίδια την μνημονιακή ξενόδουλη γερμανόφιλη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο λόγος; Αν λάβει κανείς υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στους κόλπους της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς», τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν απειλείται μόνο με περεταίρω συρρίκνωση των ποσοστών του, αλλά κυριολεκτικά με εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Αν το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη καταγράψει τα ποσοστά που φέρονται να του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, λεηλατώντας την ήδη πολύ μικρή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, αν οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ προς "το Ποτάμι" είναι του μεγέθους που δείχνουν οι έρευνες, τότε στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι οποίες προσλαμβάνουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή. Αν το ενδεχόμενο αυτό συνδυαστεί με τη βέβαιη εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε επίπεδο ευρωεκλογών (δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει καν να είναι δεύτερο κόμμα), όσο και σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί ο κάθε ένας ότι την επομένη των εκλογικών διαδικασιών που έρχονται η κυβέρνηση δεν θα έχει πια καμία λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική της.

Πως λοιπόν θα μπορέσει να «σταθεί» το έκτρωμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα του Βενιζέλου δεν εκπροσωπείται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ή όταν η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά θα έχει πάρει τον κατήφορο ακολουθώντας την διαδρομή που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ προς την πολιτική εξαφάνιση; Μετά τις ευρωεκλογές, εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε πτώση και οι εθνικές εκλογές θα διενεργηθούν πολύ γρήγορα.

Το δημιούργημα λοιπόν των διαπλεκόμενων συμφερόντων, ο προάγγελος του απολιτίκ εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, το «Ποτάμι» της διαπλοκής και της τηλεοπτικής δημοκρατίας ΤΟΥΣ, απειλεί πρωτίστως να πνίξει την μνημονιακή συγκυβέρνηση. Το "Ποτάμι" θα εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ και θα παρασύρει στον πνιγμό την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά.

http://periodista.gr/greece/item/9932.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου