Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Οι ολιγάρχες δεν έχουν πατρίδα!

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Οι ολιγάρχες δεν έχουν πατρίδα. Χρησιμοποιούν τις πατρίδες των άλλων.

Οι άλλοι, οι πολλοί, είναι συναισθηματικοί, έχουν αξίες, έχουν ρίζες, έχουν πρότυπα, έχουν οράματα, συνδέονται με την Ιστορία και με τη γη γιατί έχουν χύσει αίμα για να την υπερασπιστούν και να την οργώσουν, πιστεύουν -ακόμα και στις χειρότερες στιγμές τους- σε κάτι πέρα από τα ευτελή. Οι ολιγάρχες έχουν μόνο ένα δισυπόστατο θεό, το χρήμα και την εξουσία. Χρειάζονται την πατρίδα των άλλων για να έχουν βάση εξόρμησης για τη λεηλασία του κόσμου, για να έχουν στρατό για το πλιάτσικο.

Από μικρός εντυπωσιαζόμουν από την ευκολία με την οποία οι ηγεμόνες πάσης φύσεως έστελναν τους απλούς ανθρώπους στους πολέμους. Από την άνεση με την οποία οδηγούσαν στη σφαγή, στο θάνατο, τον ακρωτηριασμό και την αιχμαλωσία μιλιούνια ανθρώπους, απλούς ανθρώπους που τους έπαιρναν με τη βία ή με την παραπλάνηση από τα σπίτια τους, από τις οικογένειές τους, από τις δουλειές τους, για να τους ρίξουν στα χαρακώματα, να σκοτώσουν άλλους, ίδιους σαν κι αυτούς από την άλλη πλευρά, και να σκοτωθούν απ’ αυτούς.

Κι από μικρός ενθουσιαζόμουν από το θάρρος και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων να υπερασπιστούν τις ιδέες, τον πολιτισμό, τη γη και τους συνανθρώπους τους.

Μεγαλώνοντας καταλαβαίνει κανείς πώς αυτή η αγάπη για τη ζωή και η αγάπη για τα ιδανικά που έχουν οι απλοί άνθρωποι γίνεται εργαλείο στα χέρια επιδέξιων μαστόρων που κυριαρχούν και ευημερούν προκαλώντας πολέμους, διχάζοντας κοινωνίες, αρπάζοντας τον κοινό πλούτο, διαστρέφοντας τις αξίες, καταστρέφοντας τη φύση, υφαρπάζοντας τις ζωές των άλλων.

Ναι, οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα που τους διαχωρίζει από τους άλλους εργάτες. Ναι, οι εργάτες ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης, υπηκοότητας, εθνικότητας, φυλής, πολιτισμού και θρησκείας δεν έχουν ανταγωνιστικές πατρίδες. Έχουν μόνο ανταγωνιστικές εξουσίες που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους για να τους εκμεταλλεύονται και για να τους χρησιμοποιούν σαν κρέας για τα κανόνια τους διεκδικώντας μεγαλύτερες αγορές και μεγαλύτερα πλούτη για πάρτη τους.

Αλλά οι εργάτες και οι αγρότες, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι επιστήμονες και οι νέοι και οι συνταξιούχοι, όλοι έχουν ιδεατές πατρίδες. Μεγάλα και ευρύχωρα σπίτια μέσα στα οποία αναπτύσσουν τους πολιτισμούς τους, εργάζονται, γεννάνε τα παιδιά τους και ονειρεύονται. Μεγάλα και μικρά κοινόβια. Πατρίδες με σύνορα και πατρίδες χωρίς σύνορα, πατρίδες που συνυπάρχουν με τις πατρίδες των άλλων, που δεν ανταγωνίζονται, που ανταλλάσσουν τα προϊόντα των χεριών τους, των μηχανών και της διάνοιάς τους, δίκαια και ισότιμα.

Οι διανοητές που περιέγραψαν με τόσο ωραία λόγια τις καινούργιες πατρίδες που στηρίζονταν στα έθνη είτε απέκρυψαν ένα σοβαρό μέρος της αλήθειας είτε δεν κατάλαβαν πού οδηγούν οι πατρίδες όταν βρίσκονται στα χέρια όχι των απλών ανθρώπων, αλλά των ολιγαρχών που τις κυβερνούν.

Αυτός ο καινούργιος θαυμαστός κόσμος, που προέκυψε από τη βιομηχανική επανάσταση, που έδινε τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να αναπτυχθεί παράγοντας πλούτο τόσο πολύ που θα μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι της γης να ζουν άνετα και ωραία, εξελίχθηκε στο εντελώς αντίθετό του στα χέρια των ολιγαρχών, με οποιονδήποτε μανδύα κι αν αυτοί εμφανίζονται, της δικτατορίας, της βασιλείας ή της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας.

Γι’ αυτές τις πατρίδες, μόνο μέσα στα τελευταία εκατό χρόνια, έγιναν εκατοντάδες πόλεμοι, αμέτρητες γενοκτονίες και σφαγές. Πάνω από εκατό εκατομμύρια είναι μόνο οι νεκροί. Πάνω από 70 εκατομμύρια είναι οι νεκροί μόνο από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τις ολιγαρχικές ελίτ των κρατών, πρωτίστως της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Αμερικής, με την επίκληση του έθνους και της πατρίδας.

Τώρα, έχουν προσθέσει και τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο οπλοστάσιο της προπαγάνδας που δικαιολογεί και στηρίζει τους πολέμους, την υποταγή, τη λεηλασία και την εκμετάλλευση. Αυτοί που παρακολουθούν με τα πιο εξελιγμένα μέσα της τεχνολογίας όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες όλης της γης σε εικοσιτετράωρη βάση. Αυτοί που διαμελίζουν χώρες και καταστρέφουν πολιτεύματα και πολιτισμούς. Αυτοί που κλείνουν νοσοκομεία και ανοίγουν φυλακές. Αυτοί που εξαντλούν τον πλούτο των λαών, που μολύνουν την ατμόσφαιρα και το νερό, αυτοί που εξαφανίζουν τα δάση και καταστρέφουν τους σπόρους που τζάμπα προσφέρει η φύση στους ανθρώπους και τα ζωντανά.

Πατριώτες ευκαιρίας

Οι σημερινοί ολιγάρχες είναι τρισχειρότεροι από τους παλιοκαιρινούς. Δεν διακινδυνεύουν τίποτα, δεν θυσιάζουν τίποτα, νοιάζονται μόνο για το συμφέρον τους. Τουλάχιστον, οι αρχαίοι ηγεμόνες και πλούσιοι πολεμούσαν με τα ξίφη στην πρώτη γραμμή και σκοτώνονταν πρώτοι στις πολεμικές συγκρούσεις. Οι σημερινοί ολιγάρχες σκοτώνουν με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, με μισθοφόρους εκτελεστές και με μαριονέτες πολιτικούς. Αυτοί σίγουρα δεν έχουν πατρίδα. Είναι παντού, όπου μυρίζονται λεία. Επικαλούνται την πατρίδα για να πείσουν τους ευκολόπιστους, τους αφελείς και τους απολίτικους, αλλά κι αυτούς που συνδέουν μοιρολατρικά τη ζωή τους με τα αφεντικά τους. Που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζωή τους χωρίς αφέντες, χωρίς ζυγό. Και δεν είναι λίγοι αυτοί, γιατί οι ολιγάρχες είναι οργανωμένοι, οι μηχανές τους δουλεύουν στο φουλ, διαβρώνουν τις συνειδήσεις, χειραγωγούν και ναρκώνουν τους υπηκόους.

Πιο πρόθυμα πεθαίνει κανείς για τα συμφέροντα του αφεντικού του παρά για τα δικά του και των παιδιών του.

Δείτε τους φτωχούς που φιλούν τα χέρια του Σαμαρά. Δείτε τους νεαρούς από τις λαϊκές οικογένειες με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, που γίνονται αστυφύλακες και με μένος χτυπούν, μέχρι θανάτου μερικές φορές, αυτούς που φωνάζουν για δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία, αυτούς που φωνάζουν για τα δίκια τα δικά τους και των γονιών τους. Δείτε πόσοι υπερασπίζονται όχι τις δικές τους πατρίδες, αλλά τις εικονικές πατρίδες των ολιγαρχών του πλούτου και της εξουσίας.

Σκέψεις που αναζωπυρώθηκαν μέσα μου παρακολουθώντας τη δική μας κρίση, αλλά και τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και την Ουκρανία.

Στο Ντινπροπετρόφσκ, ο καινούργιος κυβερνήτης της περιφέρειας που διορίστηκε από το μόρφωμα που κυριάρχησε στο Κίεβο, ένας απ’ αυτούς που σε πολύ νεαρή ηλικία έγιναν ζάμπλουτοι διαμοιράζοντας τα ιμάτια της χώρας, γύρισε από το Ισραήλ όπου ήταν εγκαταστημένος, για να αναλάβει τα ηνία. Όπως ο ολιγάρχης Μπερεζόφσκι στη Ρωσία, που όταν τα χάλασε με τον Πούτιν πήρε ισραηλινή υπηκοότητα και την έκανε. Κυβερνήτης στην Περιφέρεια του Ντονιέτσκ ανέλαβε ένας ολιγάρχης, προσκείμενος στον αρχι-ολιγάρχη της ανατολικής Ουκρανίας, που αφού εγκατέλειψε τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς που αυτός είχε αναδείξει, τώρα συνεργάζεται με τους νικητές.

Η ίδια η Τιμοσένκο, πήγε φυλακή για τις καταχρήσεις που έκανε όταν συνεργαζόταν με τους Ρώσους για το εμπόριο του αερίου που την έκανε πάμπλουτη κι αφού φλερτάριζε με τον Πούτιν, τώρα αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Γροθιά», ο πυγμάχος Κλίτσκο, Γερμανός πολίτης, υπερπατριώτης χρηματοδοτούμενος από το Ίδρυμα Αντενάουερ. Οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών που κρεμούσαν και έθαβαν ζωντανούς Ουκρανούς, Ρώσους και Εβραίους, εμφανίζονται με ενδυμασίες δημοκράτη και φιλοευρωπαίου σήμερα. Ατέλειωτη η λίστα τους. Πατρίδες ευκαιρίας, σαν τις σημαίες ευκαιρίας, που έχουν στα πλοία τους οι πατριώτες εφοπλιστές μας. Τι Ελλάδα τι Λιβερία!

Εθνικές καταστροφές

Στον τόπο μας, τα τελευταία εκατό χρόνια, όλες οι μεγάλες εθνικές καταστροφές προκλήθηκαν και εκτελέστηκαν από τους υπερπατριώτες με εθνικιστική ρητορεία. Η τυχοδιωκτική εκστρατεία στη Ρωσία και την Ουκρανία, το 1919, με ταπεινωτική ήττα και χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες! Η τεράστια μικρασιατική καταστροφή που επέφερε την πλήρη εξαφάνιση του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία μετά από χιλιάδες χρόνια συνεχούς παρουσίας και πολιτισμού, με δυόμισι εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και πρόσφυγες! Η υποταγή στην αμερικανοκρατία μετά τη γερμανοκρατία και την αγγλοκρατία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, φυλακισμένους και πρόσφυγες! Η τυχοδιωκτική εκστρατεία στην Κορέα, με εκατοντάδες τραυματίες και νεκρούς την ώρα που οι Τούρκοι κατέστρεφαν και διέλυαν χωρίς καμία αντίδραση από τους Έλληνες υπερπατριώτες τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης! Η παράδοση της μισής Κύπρου στην Τουρκία έγινε από εθνικιστές Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους! Η κατάλυση της δημοκρατίας έγινε πολλές φορές από τους θιασώτες της Αρχαίας Ελλάδας υπερπατριώτες, Πάγκαλους, Μεταξάδες και Παπαδόπουλους!

Οι σημερινοί υπερπατριώτες, εκούσιοι υποτελείς των ξένων, υπέγραψαν τα Μνημόνια ξεπουλώντας ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς αναστολές, χωρίς τσίπα! Ποτέ και σε καμία περιοχή του κόσμου δεν έχει συμβεί τέτοια άνευ αντιστάσεως και άνευ όρων παράδοση μιας ολόκληρης χώρας στους διεθνείς κηδεμόνες! Στην Ελλάδα του σήμερα και η προδοσία είναι άνευ ορίων!

Μπορεί κάποιοι να μην θέλουν να έχουν πατρίδες, ούτε από ύλη ούτε από πνεύμα. Δικαίωμά τους. Αλλά κι εμείς που έχουμε, η δική μας πατρίδα καμία σχέση δεν έχει με την πατρίδα των καθαρμάτων που μας κοροϊδεύουν, μας εκμεταλλεύονται και μας πουλάνε σ’ όποιον τους δίνει τα περισσότερα. Μην συγχέουμε τις πατρίδες. Άλλος ο δικός μου θεός κι άλλος του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Αγγελόπουλου και του Μπόμπολα.

Όσοι περισσότεροι το καταλάβουν, κι όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Και για την Ελλάδα-μάς! Γιατί, Ελλάδα-τούς δεν υπάρχει παρά μόνο στα μυαλά των ηλιθίων που τους πιστεύουν και τους ακολουθούν.
Από τον Δρόμο της Αριστεράς
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5763.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου