Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μπέρδεμα με την απέλαση του Αλβανού μαθητή

Σε απίστευτο κουβάρι έχει εξελιχθεί η υπόθεση της απέλασης του εικοσιτριάχρονου Αλβανού μαθητή Αλεξάντερ Αχμετάι από τη Λάρισα. Ενώ τη Δευτέρα ενημέρωνε η αστυνομία ότι θα δώσει αναστολή απέλασης στον μαθητή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, καμία διαδικασία δεν κινήθηκε και ο μαθητής πήγε στα σύνορα για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο μαθητής πήγε από τη Λάρισα στην Καστοριά το βράδυ της Τρίτης, τελευταία ημέρα της επταήμερης διορίας απέλασης, με σκοπό να περάσει τα σύνορα. Άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύεται τού ζήτησαν να επιστρέψει από τα σύνορα για να βρεθεί μια άκρη. Ο μαθητής πέρασε το βράδυ σε ξενοδοχείο και την Τετάρτη ενημερώθηκε πως τελικά θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα, έχοντας αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει το επιπλέον πρόβλημα της υπέρβασης της διορίας απέλασης για μια ημέρα.

«Θέλω να τελειώσω το σχολείο…»

«Δεν ξέρω τι να πω, έχω μπερδευτεί πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να τελειώσω το σχολείο», δήλωσε στην «Εφ.Συν» ενώ ετοιμαζόταν και πάλι να περάσει τα σύνορα.

«Εάν θέλει να μείνει, μπορεί. Πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες», λένε κύκλοι της Αστυνομίας.

Ο Αλεξάντερ ήρθε πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα, όπου είχε συγγενείς, με σκοπό να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Όπως μας λέει ο ίδιος, το σχολείο του ζήτησε το απολυτήριο του σχολείου στην Αλβανία και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και του είπε ότι δεν απαιτείται άδεια παραμονής. Γράφτηκε στο Γυμνάσιο, το τέλειωσε, και συνέχισε στον Ηλεκτρονικό Τομέα του 6ου ΕΠΑΛ Λάρισας, στη Β” Τάξη φέτος.

Πριν μερικές ημέρες, σε έλεγχο της αστυνομίας, βρέθηκε χωρίς χαρτιά.

«Ευαισθησία» ζητά η ΕΛΜΕ Λάρισας

Για τον μαθητή έκανε παρέμβαση η ΕΛΜΕ Λάρισας, ζητώντας «από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους Δικαστικούς Λειτουργούς να επιδείξουν ευαισθησία για τον μαθητή, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους και θα ήταν κρίμα για ένα νέο παιδί-μαθητή να χάσει τη σχολική του χρονιά εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, είπε για τον μαθητή: «Υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η αστυνομία σε έλεγχο που έγινε τον συνέλαβε γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

Δ.Αγγ.

πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου