Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ : ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕ Ε.Ε !..

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον έχει επιτύχει το εγχείρημα «ενιαιοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, συνεργασία με το Ιδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση».

Θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «γίναμε ενιαίο κόμμα;», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο», προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό. «Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό», τόνισε και είπε πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθιά δημοκρατικότητα», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σε ό,τι αφορά το πόσο έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία είπε, αφενός, ότι η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια στρατηγική «προσαρμόσιμη», συμπληρώνοντας ότι «αριστερή στρατηγική σημαίνει διαχείριση της νίκης αλλά και της ήττας και πολιτική κουλτούρα διαλόγου», στοιχείο που όπως ανέφερε, «πολλές φορές δεν το έχουμε»...

Σ.Σ. Δημοψήφισμα, ε... "Νέα αντίληψη με βαθιά δημοκρατικότητα"... ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ... ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ?...
http://logoplokies.blogspot.gr/2014/03/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου