Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ – ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Για «πλεόνασμα θράσους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην Realnews και χαρακτηρίζει κοροϊδία την έξοδο στις αγορές.
«Θα πρόκειται για μια στημένη θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχει εκπονηθεί σχέδιο με την έγκριση του Βερολίνου ώστε προεκλογικά- στις 22 Απριλίου- μετά την ανακοίνωση από την Eurostat μικρού πλεονάσματος, «να μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια» και «στις αρχές Μαΐου -έχουν κάνει ήδη την προεργασία- ετοιμάζουν μια στημένη έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό, με επιτόκιο γύρω στο 5%».

Δηλώνει ανοικτός σε συνεννόηση για το χρέος με την κυβέρνηση αλλά σημειώνει πως δεν είναι δυνατή αφού δεν έχουν κοινές αντιλήψεις για τη διαπραγμάτευση. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσιών, ρήτρα ανάπτυξης».Αναφέρει ότι το νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας- μόλις λήξει η θητεία Προβόπουλου- θα τον διορίσει διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα, απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία ο κ. Σαμαράς θα διορίσει τον κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας.

Διαμηνύει ότι «δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος».

Προαναγγέλλει ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία.

Δηλώνει ότι έχει ήδη βρεί τους υπουργούς του που ξεπερνούν το πολιτικό εύρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Real News, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Χθες ο κ. Τσίπρας καθύβρισε τον πρωθυπουργό. Σήμερα μας ‘αποκάλυψε’ ότι η κυβέρνηση θα βγει να δανειστεί εξαπατώντας τις διεθνείς αγορές με στημένους μηχανισμούς! Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα…»

πηγή: Newsroom ΔΟΛ
 http://kartesios.com/?p=156626
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου