Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 
Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 22 Μαρτίου αποφάσισαν οι απεργοί πείνας του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Όπως τονίζουν, η απόφασή τους αυτή ελήφθη «προκειμένου να δώσουν την ευκαρία στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην προετοιμασία της νομοθετικής παρέμβασης για την βελτίωση και τον εξορθολογισμό της μεταχείρισης των ασθενών κρατουμένων και με την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης».

«Προϋπόθεση της μη συνέχισης των κινητοποιήσεων μας μετά την 22-3-2014 είναι η μέχρι την ημερομηνία αυτή κατάθεση από τον κο. υπουργό Δικαιοσύνης της προτεινόμενης από εμάς τροπολογίας Με την παρούσα απόφασή μας αποδεικνύουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και το δημοκρατικό μας πολίτευμα, εμπιστευόμενοι την νομοθετική εξουσία και τους αντιπροσώπους του λαού» αναφέρουν.


Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού αποφάσισε πρόσφατα να μην τιμωρήσει πειθαρχικά τον κρατούμενό ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούς στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» των φυλακών.

Η απόφαση αυτή δείχνει, όπως παρατηρούν οι κρατούμενοι, ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και έχει ηθικό και νομικό έρεισμα, αφού με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας που επικρατούν στο κατά ονομασία μόνο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, δεν κινδυνεύει μόνο η υγεία του κάθε νοσηλευομένου σε αυτό αλλά και η ίδια η ζωή τους.

πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου