Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Αίσχος: Στο αυτόφωρο άνεργος πατέρας τριών παιδιών για «ρευματοκλοπή»

Οργή προκαλεί η μεταφορά ενός άνεργου άνδρα πατέρα τριών παιδιών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου για… “ρευματοκλοπή”. Ο άνδρας θα μεταφερθεί το Σάββατο στις 11 στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα πολίτες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.οίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης.

Την Παρασκευή οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον άνεργο πατέρα μετά από επώνυμη καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού για “ρευματοκλοπή”, καθώς η ίδια είχε διακόψει τη σύνδεση του ρεύματος και είχε αφήσει την οικογένεια στο σκοτάδι και στο κρύο. Πρόκειται για μια περίπτωση από τους Ν. Επιβάτες όπου ο πατέρας είναι μακροχρόνια άνεργος και προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά του με αποσπασματικές εργασίες όπου προκύψει. Ήδη στο επίπεδο της τροφής υπηρεσίες του Δήμου είχαν φροντισει για την ενίσχυση της οικογένειας ενώ πολίτες της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία και φρόντισαν και για την επανασύνδεση του ρεύματος μόλις πριν λίγες ημέρες καθώς με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα μικρής ηλικία παιδιά κινδύνευαν με σοβαρές αρρώστιες.

Η ιστορία μία από τις πολλές με τη διαφορά πως η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του άνεργου άνδρα ήρθε από έναν πολίτη και συγκεκριμένα την ιδοκτήτρια του σπιτιού που διέμενε η οικογένεια. Μια ιστορία που θα μπορούσε να μείνει στο μυαλό πολλών για την μεγάλη αλληλεγγύη πολιτών σε έναν άνεργο άνδρα με τρία παιδιά αλλά και για την αδιαλλαξία και σκληρότητα του κράτους και της ιδιοκτήτριας του σπιτιού.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης: Ποιό είναι το αδίκημα;

“Πως μπορεί να μιλήσει κανείς όταν “οι λέξεις” έχουν χάσει τη σύνδεση με “τα πράγματα”; Τι σημαίνει όταν λέμε ότι “ένας πολύτεκνος άνεργος του οποίου η οικογένεια σιτίζεται από τρίτους ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ για την παράνομη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος”; Τι νόημα έχει η λέξη ΣΥΛΛΗΨΗ σε αυτήν την περίπτωση; Ποιό είναι το αδίκημα; Ποιός έχει “αδικήσει” ποιόν; Καλούμε όλους τους πολίτες και ειδικά τους ανθρώπους του Τύπου να σκύψουν άμεσα στην υπόθεση αυτή που δεν έχει βγει μέσα από έργα του Β. Ουγκό, που δεν μιλάει για ένα Γιάννη – Αγγιάνη του περασμένου αιώνα, αλλά για έναν συνάνθρωπο από τους Νέους Επιβάτες που δικάζεται στο Αυτόφωρο” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης.

Πηγη:alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου