Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Υπόθεση Καρέλι: Τον χτυπούσαν 14 άτομα σε όλο το σώμα

«Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε “σταματήστε θα τον σκοτώσουμε”. Όμως κανείς δεν τον άκουσε», αναφέρει σε κατάθεσή του, για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 42χρονου κακοποιού Ιλία Καρέλι, αξιωματικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. «Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας» είπε ο διευθυντής των φυλακών», σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, της οποία αποσπάσματα δημοσιεύει το tovima.gr.

«Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους “όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη(!). Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας”», σημειώνεται στην κατάθεση του αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στον γιατρό. Όμως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι αυτό τον λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατί φοβόταν ότι θα πεθάνει…», προστίθεται στην κατάθεση.


Στη δικογραφία, που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, περιγράφεται η κακοποίηση του κρατουμένου από όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς, που βρίσκονταν στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, πλην ενός. Δύο εξ αυτών τον χτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία. Ο ένας ήταν αυτός που τον χτύπησε με τον βραχίονά του στον στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα.

Ο διευθυντής των φυλακών «μόλις μπήκε ο Καρέλι στη φυλακή Νιγρίτας τον λυπήθηκε και αποφάσισε να τον προστατεύσει από τις τυχόν επιθέσεις των σωφρονιστικών», σύμφωνα με τη κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ένας αρχιφύλακας των φυλακών πήγε να προετοιμάσει το κελί όπου θα έμενε ο Καρέλι ενώ είχε λίγο μετά συνάντηση και με τον διευθυντή των φυλακών που του επέστησε την προσοχή για την ασφάλεια του κρατουμένου.

Χτυπήματα σε όλα τα μέρη του σώματος

Όταν μπήκε στην αίθουσα «υποδοχής» όπου ήδη είχε αρχίσει να ξυλοκοπείται μαζικά ο κρατούμενος, «αρχικά ο αρχιφύλακας προσπάθησε να τους συγκρατήσει λέγοντάς τους “τι κάνετε , ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής”. Όμως μετά άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια».

«Ένας άλλος κρατούμενος του έριξε κουβά με νερό. Σε κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με την μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να κτυπούν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ένας μόνο φώναξε “μην του κτυπάτε το κεφάλι», προστίθεται.

Ο «καλός υπάλληλος»

Μετά τον ξυλοδαρμό ο εν λόγω αρχιφύλακας πήγε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών και του ζήτησε να τον βγάλει από αυτό το πόστο. Όμως εκείνος του είπε ότι «δεν θα το κάνει γιατί είναι καλός υπάλληλος».

Ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος που εκπροσωπεί νομικά έναν από τους κατηγορουμένους υποστηρίζει ότι «η δικογραφία στηρίζεται σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με βάση όσα φέρεται να τους εξομολογήθηκαν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Πηγη:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου