Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Σε απολογία 15 σωφρονιστικοί για βασανισμό μέχρι θανάτου του Καρέλι

Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλι, από βασανιστήρια.

Οι κλήσεις σε απολογία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναμένεται να επιδοθούν την Παρασκευή στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Οι δεκαπέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις απολογίες.
Δικαστικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν πως οι δεκαπέντε θα κληθούν να απολογηθούν με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

Πηγη:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου