Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σκοπός ζωής

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που ενεργούν από σκοπού, και αυτοί που ενεργούν χωρίς, θα έλεγε κανείς...άσκοπα.
Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατηγορία.
Είτε έχεις σκοπό στη ζωή σου, που σε ωθεί κάθε πρωί να σηκωθείς από το κρεββάτι, είτε δεν έχεις.
Ο σκοπός είναι το όραμα σας...
Ο σκοπός ζωντανεύει το πάθος σας.

Ας δούμε τώρα μια υπέροχη ιστορία...

Ένα νεαρό αγόρι είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, που το ανάγκαζε να έχει λάμες στα πόδια του. Κι αυτό ήταν μια σοβαρότατη αναπηρία για ένα παιδί, ειδικά δε για αυτό το αγόρι, που αγαπούσε τόσο πολύ και ζούσε για το ράγκμπι.

Μια Κυριακή, ο νεαρός αυτός έζησε τη μεγαλύτερη συγκίνηση της ζωής του, όταν πήγε να παρακολουθήσει ένα αγώνα ράγκμπι της ομάδας των Κλίβελαντ Μπράουνς. Ο ήρωας του ήταν ο παίχτης με το νούμερο 32, ο σπουδαίος αμυντικός με αρετές επιθετικού Τζίμι Μπράουν, ο οποίος την εποχή εκείνη κατείχε κάθε δυνατό ρεκόρ για παίκτη της θέσης του, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εδώ που τα λέμε, ο σπουδαίος κύριος Μπράουν είχε πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας του- με άλλα λόγια, ήταν πασίγνωστος για την υπεροψία του. Και παρόλο που το παιδί είχε περιμένει για ώρες έξω από τα αποδυτήρια μετά τον αγώνα, μόνο και μόνο για μια ματιά του ινδάλματος του, όταν το νούμερο 32 τελικά εμφανίστηκε, πέρασε βιαστικά δίπλα του. Το αγόρι άρχισε να του φωνάζει: " Κύριε Μπράουν, κύριε Μπράουν! Είστε ο μεγαλύτερος παίχτης όλων των εποχών! Τότε ο Μπράουν σταμάτησε και γύρισε να υπογράψει το πρόγραμμα που άπλωνε μπροστά του το παιδί. "Και..." συνέχισε συνεπαρμένο το αγόρι, καθώς έλαμπε από χαρά και ευγνωμοσύνη μπροστά στο μεγάλο αστέρα του ράγκμπι, "...κάποια μέρα, θα καταρρίψω ένα προς ένα όλα τα ρεκόρ σας!"

Ο σπουδαίος Τζίμι Μπράουν κοίταξε τον νεαρό με όλες τις μεταλλικές λάμες γύρω από τα πόδια του, γέλασε, κούνησε το κεφάλι του και έφυγε.

Όμως αυτό ήταν ένα μικρό αγόρι με μεγάλο σκοπό- και ένα μεγάλο όνομα Simpson. Μεγαλώνοντας έγινε γνωστός ως J. Simpson και πράγματι κατέρριψε όλα τα ρεκόρ του Jimmy Brown.

Τι βλέπουμε λοιπόν; Όταν το όραμα και ο σκοπός μας μας δίνει κουράγιο, κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να μας σταματήσει.

Θα κλείσω με ένα quote του ίδιου του J. Simpson.
"Τη μέρα που αναλαμβάνεις πλήρως τις ευθύνες σου, τη μέρα που σταματάς τις δικαιολογίες, εκείνη τη μέρα ξεκινάς για την κορυφή."

Ζωή δεν είναι να ξυπνάς, να τρως και να κοιμάσαι πάλι|Ζωή είναι να σε ξυπνητός όταν κοιμούνται οι άλλοι... ;)
http://nikos63.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου