Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά / Όλες οι ανταποκρίσεις


Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στα Διεθνή ΜΜΕ, από τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις του Μπαλτάκου, του περιβάλλοντος Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή.

Δυο 24ωρα πρίν στα ξένα μέσα μονωπολούσε η κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.

Τώρα όμως έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι προς τους Μπαλτάκο-Σαμαρά με ορισμένα έντυπα, όπως η Le Monde, να γράφουν ότι "Το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή", ή όπως οι Finacial Times που αναφέρουν με νόημα ότι το βίντεο βυθίζει την ελληνική κυβέρνηση στο χάος.

Προσπαθήσαμε στο LEFTeria-news να μαζέψουμε όλες τις ανταποκρίσεις και τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα της Σαμαρομπαλτακειάδας.


BBC. Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας παραιτείται σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά
"Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν, τουλάχιστον, σε αμηχανία τη κυβέρνηση αλλά επίσης θα πρέπει να θεωρηθούν ως άλλη μια απόδειξη ότι το δικαστικό σώμα στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο και ότι η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής πατάει σε ασταθές έδαφος, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Mark Lowen, από την Αθήνα".


Irish Times
Οι Irish Times αναρτούν το βίντεο Μπαλτακου στην ιστοσελίδα τους και αναφέρουν ότι:
"Όταν άκουσε τα νέα, ο γιός του κ. Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο Λιμενικό, πήγε στο κοινοβούλιο, όπου η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε τρεις βουλευτές της", εν;v λίγο παρακάτω τονίζει:

"Ταυτιζόμενος με το πλέον δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο περιλαμβάνει και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του προς κάθε κινήση εναντίον της Χρυσής Αυγής".

Την ίδια ανταπόκριση με το Associated Press επικαλείται και το αμερικάνικο δίκτυο ABC:



Εκτενές άρθρο των Finacial Times για την θέση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το περιστατικό είναι πιθανό να κοστίσει ψήφους στο κόμμα του κ.Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα, με την αποκάλυψη των διασυνδέσεων μεταξύ της δεξιάς φράξιας του κόμματος, που εκπροσωπείται από τον κ. Μπαλτάκο, και την εξτρεμιστική Χρυσή Αυγή".


Πίσω στην Ευρώπη, ανταπόκριση που μεταδόθηκε από το Euronews:


To Πρακτορείο Reuters με δύο ανταποκρίσεις:

Διαβάζουμε από την ανταπόκριση:

Όταν ρωτήθηκε στο βίντεο γιατί οι βουλευτές είχαν τεθεί υπό κράτηση, ο Μπαλτάκος έκανε μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος που γίνεται. Όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έκαναν το τηλεφώνημα, ο ίδιος απαντά: «Ποιος άλλος;»
Και η πρόσφατη ανταπόκριση του Reuters, που τονίζει ότι ο Μπαλτάκος προστατεύει τον πρωθυπουργό στον σάλο σχετικά με την διερεύνηση της ακροδεξιάς.


(ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ:
http://lefteria-news.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου