Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Όταν ο Χριστιανισμός είχε ανακαλύψει την Αρία Φυλή, ο Χίτλερ μασούσε βελανίδια

Στις 30 Μαρτίου του 2010 το History Channel παρουσίασε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με αυτό ομάδα επιστημόνων οι οποίοι συλλέγοντας διαφόρων ειδών στοιχεία και με την βοήθεια ομάδας έμπειρων γραφιστών και της τεχνολογίας κατάφεραν να απεικονίσουν ένα πιθανό πορτραίτο του Ιησού. Το τελικό αποτέλεσμα διέφερε κατά πολύ από την κλασική εικόνα που έχουμε για αυτόν μέσα από τις αγιογραφίες της εκκλησίας και τις χριστιανικές ταινίες.

Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από τους πιστούς χριστιανούς αλλά και από τις επίσημες εκκλησίες όλων των δογμάτων, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να μιλήσουν και για αισχρή βλασφημία που παίζει με το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.

Η ενόχλησή τους δεν προκλήθηκε από την απόπειρα απεικόνισης του θεανθρώπου -άλλωστε αυτό έχει γίνει εκατοντάδες φορές από την κινηματογραφική βιομηχανία και την ζωγραφική- αλλά από το τελικό αποτέλεσμα αυτής της έρευνας το οποίο δεν άρεσε καθόλου στην Εκκλησία. Όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται δεν άρεσε γιατί δεν παρουσιάζει τον Ιησού με τον αποδεκτό τρόπο που η εκκλησία ανέκαθεν προωθεί. Δηλαδή ανοιχτόχρωμο, ξανθό, με μπλε μάτια, πράο βλέμμα, “αγγελική” φυσιογνωμία και υπερβολικά αδύνατο, σχεδόν οστεώδη.

 
Βάσει της στοιχειώδους λογικής και χωρίς να είναι αναγκαία καμιά είδους επιστημονική έρευνα, αν ο Ιησούς υπήρξε πράγματι ως ιστορικό πρόσωπο, είναι πολύ πιο πιθανό να μοιάζει με το πορτρέτο που κατέληξαν οι επιστήμονες με τους γραφίστες παρά με το πρόσωπο του Robert Powell του αριστουργήματος του Franco Zeffirelli. Ο λόγος πολύ απλός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μέση Ανατολή. Το πορτρέτο που του έδωσε ο Τζεφιρέλι και αγάπησε τόσο η Εκκλησία και οι χριστιανοί, μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκανδιναβία.

Δεν θα σταθούμε στο κατά πόσο έχει βάση το ντοκιμαντέρ, αν το αποτέλεσμά του μπορεί να θεωρηθεί πιθανό ή όχι κι αν έχει περισσότερες πιθανότητες να μοιάζει στον έναν ή στον άλλο. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι γιατί η Εκκλησία υποστηρίζει με τόσο ζήλο την εικόνα “ανοιχτόχρωμος, ξανθός, μπλε μάτια” που παραπέμπει στην Αρία Φυλή του Αδόλφου Χίτλερ ενώ σοκάρεται από οτιδήποτε άλλο και το θεωρεί βλάσφημο και αισχρό.


Πηγη:http://projector-revolt.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου