Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οι άνθρωποι από τη Γαλλία


O IΟΣ: Οι ελπίδες της Χρυσής Αυγής για μία «Μαύρη Διεθνή». Σχέσεις με τον Λεπέν επιχείρησαν να αποκτήσουν στην Ελλάδα κατά καιρούς οι νοσταλγοί του Παπαδόπουλου, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης και τώρα ο Κασιδιάρης. Άδικος κόπος.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γαντζωθούν σε κάποια «έξωθεν βοήθεια», οι εγχώριοι κήρυκες του ναζισμού επιδίωξαν τις τελευταίες μέρες να κεφαλαιοποιήσουν για λογαριασμό τους τις επιδόσεις του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας. Μάλιστα η Χρυσή Αυγή πρόβαλλε με ενθουσιασμό μια συνέντευξη του Ζαν Μαρί Λεπέν στον Μιχάλη Ψύλο και το ΑΠΕ, μέσω της οποίας εμφάνιζε τον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου να καταγγέλλει ως «πολιτική τη δίωξη της Χρυσής Αυγής», ενώ υποτίθεται ότι «ο πρώην ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Χρυσή Αυγή, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση σ’ όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα είναι ‘‘απομονωμένο’’ στην επόμενη Ευρωβουλή».

Βέβαια η παρουσίαση αυτής της συνέντευξης δεν είναι καθόλου ακριβής. Ο Λεπέν, με τη γνωστή του πονηριά ξεπερνά το δύσκολο ερώτημα της συνέντευξης, δηλώνοντας ότι «δεν γνωρίζει καθόλου την οργάνωση Χρυσή Αυγή», δεν έχει ιδέα αν είναι εγκληματική, αλλά φροντίζει να κλείνει το μάτι στους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο «αν και εφόσον», ενώ μιλά και για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που προκαλούν την εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων.

Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο της διπλής γλώσσας που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί ηγέτες, με στόχο να ικανοποιούν ταυτόχρονα ένα διπλό ακροατήριο: το ευρύτερο εθνικό ακροατήριο, αλλά από την άλλη πλευρά και το ακροατήριο των «μυημένων».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ιού στις σελ. 17,18,19 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου