Σάββατο 26 Απριλίου 2014

O Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την βόμβα στην ΤτΕ

Με προκήρυξη που δημοσιεύεται στο indymedia και την οποία υπογράφει ο Επαναστατικός Αγώνας γίνεται ανάληψη της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου. 
Στην προκήρυξη αναφέρεται πως η επίθεση αφιερώνεται στον Λάμπρο Φούντα και συμπληρώνεται πως η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία: Στις 10 Απριλίου του 2010 η αστυνομία είχε εξαρθρώσει την οργάνωση. Η επιλογή του στόχου αποτελεί "συνέχεια της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις στην Citibank, στην Eurobank και στο Χρηματιστήριο". Η Τράπεζα της Ελλάδος χαρακτηρίζεται ως "στυλοβάτης του μεγάλου κεφαλαίου". "Χτυπώντας σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδος, χτυπάμε τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας. Χτυπάμε τον θεσμό της ΟΝΕ, χτυπάμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στις οποίες στηρίχτηκε η δημιουργία της, χτυπάμε το ευρώ, ένα νόμισμα που συγκεντρώνει τα πιο απεχθή χαρακτηριστικά του σύγχρονου καπιταλισμού. Χτυπάμε έναν κεντρικό πυλώνα του συστήματος", σχολιάζεται.

Ακόμη, τονίζεται πως το χτύπημα έγινε και εξαιτίας της εξόδου της χώρας στις αγορές αλλά και της τότε επικείμενης άφιξης στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ.
"Με αμηχανία, μισόλογα και ασαφείς αντιλογίες αντιμετώπισαν τα υπόλοιπα -και χωρίς καμία εξαίρεση-καθεστωτικά κόμματα αυτή την εξέλιξη αποδεχόμενα εμμέσως πλην σαφώς την τεράστια ισχύ των κεφαλαιαγορών στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, απέναντι στην οποία υποτάσσονται αργά ή γρήγορα όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις. Και αυτή την καθολική υποταγή των καθεστωτικών κομμάτων έδειξε και η ανικανότητά τους να απαντήσουν στο μείζον δίλημμα που τίθεται από την κυβέρνηση και που εγκλωβίζει τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο: “Ή δανεικά με χαμηλό επιτόκιο και όρους, δηλαδή μνημόνιο ή δανεικά από τις αγορές με υψηλό επιτόκιο και χωρίς όρους”", αναφέρεται στην προκήρυξη σχετικά και ακολουθεί ιστορική αναδρομή για τα ελληνικά γεγονότα από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και έπειτα.

Open publication - Free publishing Στην προκήρυξη γίνεται ακόμη αναφορά σε "καθεστωτική αριστέρα" και πως αυτή αλληλεπιδρά στην κρίση, ενώ ως μοναδική έξοδος από αυτή ορίζεται η "κοινωνική επανάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου