Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σάββατο 10 Μαίου, στίς 7:00 μ.μ., ο Βαγγέλης Τσούκας στο Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60 - Α. Ιλίσια)

Σε δύο μήνες θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένα τοπίο νοσηρό στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών των μνημονίων και της τροϊκανής τυραννίας έχουν πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Εκατομμύρια οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι όμηροι των τραπεζών, οι αποκλεισμένοι. Η κοινωνία διαλύεται μέσα σε ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής. 

Τρία χρόνια εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι αρκετά για να φανεί η αποσύνθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ομηρία των Δήμων στο Μνημόνιο, προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών. Παράλληλα οι Δήμοι φορτώνονται με νέες αρμοδιότητες χωρίς να τους δίνονται οι αντίστοιχοι πόροι, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το "μάρμαρο" οι Δημότες. Ο συγκεντρωτισμός στην άσκηση εξουσίας απομάκρυνε τους πολίτες εντελώς από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να μην μπορούν να έχουν στοιχειώδη συμμετοχή στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή οι "πρόθυμοι" δήμαρχοι σιωπηρά συναινούν, βάζουν νέα δημοτικά τέλη, ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν ξανά τις δημοτικές υπηρεσίες πολλές από τις οποίες θέλουν να τις παραχωρήσουν, ή τις παραχώρησαν ήδη, σε ιδιώτες.
Εμφάνιση κινηση ενεργών πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας 2.docx.
Αποθήκευση στο Drive - Μετακίνηση σε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου